עזרה בבקשה

זה נשמע כיף מאוד

שלום אז היה מפגש בוגרים. היה כיף מאוד והיינו מגובשים קצת לדעתי זה דרך גם להכיר את צד השני גם אם הוא מתופף מהר או לאט כול אחד בקצב שלו. בהצלחה ברעיון וחג שמח

שירה331

New member
עזרה בבקשה

המליצו לנו לנסות תיפוף על תופים כסוג של תראפיה לחולי סיסטיק פיברוזיס? האם זה יכול לעזור? וכמה זמן ביום החולה יכול לתופף? הרי זה גוזל הרבה כוחות במצבו?

האם את יכולה לפרט יותר לגבי הטיפול

שהוצע לכם? מי? איפה? איך הגדירו את המטרה של העזרה?

שירה331

New member
זה לא רופא או גוף מקצועי

פשוט מישהו שמע שיש אופציה כזאת, אני לא יודעת מאיפה, היינו מפגש חברתי מסוים והתחלנו לדבר כאשר הזכרתי את המחלה, הזוג שהיה לידנו שמע ממישהו שהילד שלו גם חולה והוא מתופף על תופים. לי זה נראה מאוד מוזר דווקא תופים, הרי זה גוזל כוחות רבים. אך לא היה לי נעים בפורום שהיינו בו לשאול עוד פרטים במיוחד שזו מן "שמועה". לכן בחרתי את הפורום הזה לשאול את מי שמבין יותר, לצערי...

יעל- הכנסי נא גם את... תודה!

לתיפוף יכולות להיות, להבנתי, מספר תועלות אפשריות. האחת, המתקשרת ישירות ל-CF-היא פעילות גופנית שמסייעת בעקיפין לניקוז הריאתי. אני מקווה שיעל תתייחס לאפשרות זו. האחרת, והיא לאו דווקא קשורה ל- CF, אלא לכל מצב של דחק או לחץ- זו הזדמנות לפרוק מתחים, כעסים או כל רגשות קשים באמצעי "כיפי". תועלות אחרות, למי שאוהב לתופך כמובן,הן שזו דרך לבטא כשרון, דרך להשתלב בקבוצת נגינה וההשלכות החיוביות שיכולות להיות לכך - העלאת הדימוי העצמי?! שיפור ההיבט החברתי, וכד'

תופים כטפול?

ערב טוב לריקי,לשואלת ולכולם! האמת שזו פעם ראשונה שאני שומעת על טפול בתופים כקשר לCF.שמעתי על כך באמת בנושא של שחרור לחצים,מוזיקה כהובי,שייכות לחבורת אנשים וכ'ו.ניסיתי לנתח את התנועות מבחינה אנטומית ולהוציא חזוק הגפיים העליונות,לא מצאתי דבר.מכיוון שעשיתי זאת "בכאילו" ולא על תופים אולי פספסתי איזו ויברציה שעוברת או מרעידה את הריאות בשל העור המתוח של התוף.תנסו ותרגישו. למרות שאני פתוחה לכל רעיון ולו המשונה ביותר כדי להרוויח ממנו,לא נראה לי שחוץ מרעש והעברת ה"עצבים" מהילד/ה להורים יש תועלת אחרת. אם טעיתי,אז תתקנו אותי. בילוי נעים.

ליעל

גם את חיה מול המחשב? איזו תגובה מהירה! אני מודה לך על תשובתך. גם אני חשבתי כך אבל לא חשבתי שנכון שאתן תשובה שלא בתחום שלי. אני מכירה כמה ח'ברה עם CF שמתופפים על דרבוקה. אני לא מתרשמת שזה סייע להם בניקוז הריאתי. לפחות אחד מהם - טרם ההשתלה - התקשה לתופף כאשר מצבו הדרדר. לשמחתנו הוא חזר לתופף במרץ לאחר השתלה מוצלחת. הוא נכנס לפעמים לפורום, אז אולי הוא יוכל להשכיל אותנו מנסיונו (אשלח לו מסר ואבקש את תגובתו). ערב טוב ריקי

בוקר טוב ריק!

האמת שאני לא חיית מתחשבים.בדר"כ הילדים תופשים לי את המחשב אחה"צ,אבל הפעם הם התפזרו להם בשל החופשה. מכיוון שנושא הפיזיותרפיה בכותרות,אני מקפידה להכנס מס' פעמים כדי לראות אם זקוקים לי ולכן התגובה המהירה. שיהיה לכולנו בוקר נעים.

שירה331

New member
אני מסכימה עם יעל

ואני מבינה שזה לא משהו שכולם מסכימים ויודעים עליו, אפילו להיפך זה נשמע מוזר. אז אני לא חושבת שניישם את זה! במיוחד שאין כאן שום תמיכה מניסיון או של רופא שממליץ... לי נראה באמת יותר הפגת כעסים,לחצים וכו' ולא משהו יעיל ל CF. קשה לי גם להאמין שהוא יוכל לתופף יותר מכמה דקות ביום, זה קשה. נצטרך למצוא דרכים אחרות.... תודה רבה על התשובות!

טיפול טוב ל CF...

השכנים יכולים להרוג לך את הילד.אגב, אם את רוצה תופים אני מחפשת קונה. בן כמה הילד שלך? תופים קשה להתחיל בגיל צעיר מידי. מלבד זה תופים יכולים לעזור ל CF כאשר חזה של חולה מוצמד לרמקול גדול עם בסים רציניים. בית החזה מתנהג כתיבת תהודה ורועד כולו. לא נראה לי שתיפוף מתרגל את בית החזה.

TalKz

New member
מהמהמהמה?!

חבר'ה ! מזה הדברים האלה? א. לי ה CF לא מפריע בשקל בתופים , אני מנגן הרבה (התיפוקדי ריאות שלי לא משהו אגב), ואני בכיף מנגן שלוש שעות עם אנשים ובכלל ב. אפשר להתחיל מכל גיל, (ראו דוגמא - TONY ROYSTER) הוא התחיל בגיל 3 והיום הוא מבין הטובים בעולם. (אגב יש סולו מדהים שלו בקאזה שהוא בן 12) תורידו.

jasmine38

New member
טלפון שבור

מכירים את משחק הטלפון השבור? א' סיפר סיפור ל-ב' שמתופפים (קלאפינג) על גבם של חולי CF. וזה עוזר לניקוז הריאה. ב' סיפר לג' שמטפלים בחולי CF באמצעות תיפוף. ג' כבר ידע לספר ל-ד' שתיפוף בתופים מסייע לחולי CF. ד' פגש ב-ה' , ו-ה' סיפר על ה-CF, ובתגובה, ד' סיפר ששמע ש.... חד גדיא

shuki mazuz

New member
לשירה שלום!

היי לי קוראים שוקי ואני בן 17 וחולה סיסטיק פיברוזיס וראיתי בדואר שריקי שלחה לי שאני יכנס לפורום ויענה לשאלתך אז ככה נכון כמו שריקי אמרה שאני הייתי מתופף לפני ההשתלה ועכשיו אני אומר זה מאוד עזר לי התיפוף, הייתי מתופף שהייתי במצבים של לחץ דיכאון אז פשוט הייתי מרעיש את הבית עם הדרבוקה שלי ומוזיקה ופשוט "משתחרר",ולכן אני אומר שהתיפוף עזר לי מאוד גם בגלל שזה היה מוציא אותי מהדיכאונות של המחלה והטיפולים האנטיסביים שהיו לי ברוך ה' היום כבר לא! וגם זה היה מעייף ופשוט היה גורם לי להתעייף עד שאני מגיע למצב שאני משתעל ומוציא ליחה. אז אני באמת מציע כעוד תרופה לסי.אף היא לתופף ונראה לי שהיה גם איזה קורס מסי.אף של מתופפים, אז נראה לי שזה באמת עוזר וזה לא גורם לשום בעיות! אז אני מציע לך לקחת את המערכת של הבית ופשוט לדרבקקקקק בכיף! הם יש לך עוד שאלות אז בכיף המייל שלי הוא [email protected] בתודה שוקי מזוז!

TalKz

New member
אהלן... אני טל אשכנזי

במקרה גם מתופף?
אף פעם לא נכנסתי לפה... אני יותר בקטע של הפורום מתופפים שבתפוז
בכל אופן, אני מנגן כבר שנתיים וחצי וחורש את זה וזה עושה לי רק טוב מומלץ לכולם
רק זהירות על השכנים

TalKz

New member
אני גם מנסה ללמד את הפיזיוטרפיסטים

שלי קצת כל מיני תרגילים של ידיים
לפעמים זה הולך חחחח