עזרה בבקשה

הופלה2

New member
עזרה בבקשה

לבני התגלה וריקוצלה בדרגה 2 האם אני בפורום המתאים ומישהו יכול להרגיע אותי ו/או להסביר לי מה זה? האם פוגע בפוריות? מה הסיכויים ו/או הסיכונים אם יש ובכלל אני אשמח לדעת כמה שיותר אינפורמציה תודה מראש

ת ו ל ה

New member
את לא

נמצאת בפורום המתאים תפני לפורום של פוריות הגבר ווריקוצלה לא בהכרח גורמת לבעיות פוריות הכי טוב זה להתייעץ עם אורולוג מומחה

שווערצה

New member
מה היא וריקוצלה, בבקשה:

וריקוצלה - ידועה גם בשם דליות האשך - הינה תופעה שכיחה של ורידי שק אשך מנופחים, מורחבים ומפותלים, הגורמת לפגיעה בייצור הזרע ובספירת הזרע. כשליש מבעיות הפריון אצל הגבר נובעות מבעיה זו. כאשר למרות הוריקוצלה יש זרעים תקינים, ניתן לעקוף את הבעיה על ידי ביצוע הפריות מלאכותיות באמצעות מיקרומניפולציה (החדרת זרעון בודד לביצית בתנאי מעבדה), ואני מכירה זוגות שהרו בשיטה בזו מבלי לעבור את הניתוח. במקרים רבים (70%) אפשר לפתור את בעית הוריקוצלה באמצעות ניתוח במהלכו נחתכים הורידים המורחבים לאחר שנקשרו בקצותיהם. הסיבוכים הידועים של ניתוחים אלה הם: חזרה של הוריקוצלה (עד 20%) והידרוצלה (אחוזים בודדים)(מילוי האשך בנוזל). אני מצרפת קישור לאתר ובו הסבר מפורט, כולל בתמונות, על התופעה

venus13

New member
אני דווקא חושבת שזה הפורום הנכון

הרי בעיות פוריות מתחלקות די שווה בשווה בין גברים לנשים כמו שכתבו לך -וריקוצלה - המהווה הרחבה של הורידים באשכים של הגבר - אכן יכולה לפגום בפוריות - אם כי לא בהכרח - וגם אם כן קיימות דרגות שונות של פגיעה. הטעות שעושים ברוב מחלקות הפוריות של בתיה"ח הן שמטפלים קודם כל באשה - עוד לפני שבכלל יודעים אם יש בעיה אצל הגבר - וגם אם יודעים די מתעלמים ממנה. במקרים רבים של טיפול בוריקוצלה (בניתוח או צינטור) מושג ההריון הניכסף אף ללא צורך בכל טיפול נוסף של האשה או בנוסף לה גם אם כמותית אין שינוי בתוצאות אחרי הניתוח/צינטור - כשמדובר על טווח של 3 חודשים בהם לוקח לזרע להיווצר ועד מספר חודשים אחר כך - הרי שייתכן שיפור איכותי בלתי ניתן למדידה (ראי בספר הפריון של בן רפאל) אצלינו לפחות זה עבד אם תרצי פרטים נוספים תוכלי לפנות אלי באמצעות תיבת המסרים של תפוז שיהיה בהצלחה ונוס

בבוצי

New member
לבעלי גילו ורקוצלה

אין לי מושג באיזו דרגה ,אבל לעניין הזרע- ראו שזה לא מפריע אצלו והוא נותן זרע במצב מצויין, כך שלא הלכנו על ניתוח. כדאי לבדוק מעבר גם את הזרע-איכות,כמות,וכו' על סמך מה שקראתי כאן- הרבה זוגות סיפרו שלבעל היתה את הבעיה הזו, הוא נותח ותוך כמה חודשים מועטים, היתה קליטת הריון טבעית לחלוטין.

נועם@בת

New member
וריקוצלה כן יכולה לפגוע בפוריות הגב

אם פגעה או לא אתם אפשר לדעת בבדיקת זרע פשוטה. אם יש מורפולגיה פגומה של תאי זרע- סימן שהוריקוצלה פוגעת. אם בדיקת הזרע תקינה אז לא נגרם נזק (םם כי בעתיד עלול להגרם נזק). בקישורי הפורום (בסרגל הכחול למעלה) יש קטגוריה שלימה של לינקים בנושא פוריות הגבר, יש שם עוד הדברים על וריקוצלה. בהצלחה נועם

למעלה