עזרה בבקשה !!

• פותח הנושא nawa
  • פורסם בתאריך

nawa

New member
עזרה בבקשה !!

איך אני יכול להכין תוכנית שתקלוט תו מהמקלדת ותדפיס לי את סוג התו (אות אנגלית גדולה, קטנה, ספרה וכו') ?? ועוד דבר קטן אתם יכולים להמליץ לי על ספר על תכנות C ללימוד עצמי !! בתודה מראש, נאור.

אלדד28

New member
לאט לאט ובזהירות...

לגבי ספרים - יש הרבה ספרים טובים על תכנות C. אתה רוצה בעברית או באנגלית? ובכל מקרה, למה שלא תלמד ++C וזהו?

nawa

New member
לאט ובזהירות - זה בטוח !

השאלה מה הלאה ?? ובקשר לספר רצוי בעברית.... אני כרגע עושה קורס ב-C והבנתי שב-C++ הדברים קצת שונים ועלולים לבלבל ??

nawa

New member
השאלה היא איך ?

איך אני הופך את התו לערך אסקי ?

nawa

New member
מצטער שאני מטריד אתכם

אבל עדיין לא ממש הבנתי איך אני פותר את זה !?

galh

New member
נסלח ונשכח.

אתה יכול לעשות משהו כזה:
char ch = getchar(); if ((ch >= '0') && (ch <= '9')) { printf("digit\n"); } else if ((ch >= 'a') && (ch <= 'z')) { printf("upper case\n"); } else if ((ch >= 'A') && (ch <= 'Z')) { printf("lower case\n"); }​
אני מקווה שזה יעבור קומפילציה או יעבוד.

זהיר

New member
אחרי שכבר הזכירו

התשובה הזאת מיותרת (וגם לא בהכרח יעילה) ובעיקר לא נכונה במחשבים שאינם עובדים עם קוד ASCII תכנתו בזהירות

galh

New member
למה מיותרת? הוא הפסיק לשאול... ../images/Emo3.gif

לא אמרתי שזה פתרון יעיל/תואם-תקן. זה בדיוק הפתרון שהוא חיפש, כנראה לצורך שיעורי בית או תרגיל.

voguemaster

New member
אתה יודע...

זה טוב מאוד שאתה מעיר על נקודות שבהן אנשים לא כותבים לפי הסטנדרט אבל הגיע הזמן לדעתי שבמקום סתם להיות ביקורתי ומעצבן אולי כדאי שתהיה גם פרודוקטיבי. אולי לדוגמא, שקלת את האפשרות של להגיד לאנשים *למה* זה לא תואם את התקן במקום להפנות אותם כל הזמן ל-FAQ ? אתה יודע, להעלות נקודה קונקרטית מסוכמת. ואולי רחמנא ליצלן, לתת דוגמא *נכונה* ??? מי ישמע דבר כזה...

למעלה