עזרה, בבקשה!

mc901

New member
עזרה, בבקשה!

שלום לכולם, קיבלתי אתמול את הקנון 300V מארה"ב וכבר יש לי בעיה: קראתי בעיון את חוברת ההפעלה וכצעד ראשון רציתי לצלם במצב הפשוט ביותר - אוטמטי מלא. לאחר חצי לחיצה והתפקסות של העדשה, הפלאש לא קופץ, ושאני ממשיך את הלחיצה, הוא לא מצלם ומראה על הצג כאילו אין בטריה, למרות שיש 2 בטריות חדשות במצלמה. כאשר אני רוצה לצלם בצורה ידנית, הוא כן מלצם אך שני חייב להשתמש בחשיפה ארוכה מאוד כדי לפצות על חוסר האור. גם לחיצה על הכפתור שאמור להרים את הפלאש ידנית לא מגיבה, ושוב נדלק הסימון של בטרייה חלשה. למה זה קורה? המצלמה חדשה לחלוטין? האם פיספסתי משהו? תודה מראש!

מה ניסית לצלם?ואיך מתנהגת המצלמה

ביתר המודים-החצי אוטומטיים?אלו עם האייקונים? הייתי מנסה לכבות,להוציא הסוללות ולהכניס שוב,ולבדוק שהמגעים נכונים.לפעמים זה עוזר.

mc901

New member
אז ככה

ניסיתי לצלם בכל המצבים האוטומטים, פורטרט, נוף, וכו, ואז הוא בכלל לא מאפשר לצלם כי הפלאש לא יוצא, וגם במצבים הידניים, אז ניתן לכוון את זמן החשיפה והמצלמה מתאימה את רמת החשיפה לדוגמה, ואז הוא כן מצלם רק בזמנים ארוכים. העיניין הוא שהבטרייה מראה כאילו היא מלאה, ורק שהמצלמה "זקוקה" לפלאש עולה הסימון של בטרייה ריקה. איזה מגעים יש לבדוק למעט סידור הסוללה? שוב תודה,

באוטומטיים נוף וספורט אין הפעלת פלש

ובכ"ז לא מצלמת? ויש פוקוס? כי לא תצלם אם לא יושג פוקוס. לגבי היתר-לא מוכר לי - ונשמע מוזר - והמצלמה אמורה להפעיל פלש בלי שסימן הסוללה ישתנה. מאיזו חנות רכשת?

mc901

New member
לא רק ספורטת גם ...

גם במצב אוטמטי מלט, וגם בפורטרט (צילום פנים) יש את הבעיה. המצלמה נקנתה ב- B&H בניו יורק ונשלחה אליי לפילדלפיה. המלצמה כן עושה פוקוס ואפילו ניתן לשחק בכל השדות של הפוקוס והכל נראה תקין למעט הקטע עם הפלאש, ואז היא לא מצלמת במצב אוטמטי. שוב תודה.

יש כפתור להקפצת הפלאש-השתמשת?

בכל מקרה נראה מוזר... רעיון:תקפוץ לחנות צילום ו'תתעניין' בדגם הזה - בקש לראות ולהפעיל וראה איך 'הוא' מתנהג,במצבים אותם תיארת. יתכן וזו תקלה במצלמה (האפשרות הכי גרועה) ,בהנחה שהסוללות חדשות שתיהן,ומשתיהן הורדת את נייר העטיפה לגמרי.ושהן מוכנסות במצב המתאים-אחת הפוכה לשניה,עד כמה שאני יודעת,אם הן סמוכות זו לזו,או בטור - באותו הכיוון-לפי הסימונים שעל המכסה ייתכן והמגעים אינם טובים,נשמע כאילו במצב בו המצלמה חייבת יותר אנרגיה-ואין לה-היא קופאת - מזכיר לי את הדגם EOs50 בגירסה האמריקאית,שהיה צורך לשים בתא הסוללות,מעל הסוללה,נייר דק או חתיכת סרט צילום-ואז לסגור את בית הסוללות-רק אז היו המגעים כמו שצריך,בסוללות של כמה יצרנים שהיו טיפונת קטנות יותר,אז זה גם רעיון,אבל בעדינות מירבית,והמכסה חייב להיסגר בנוחות ולא בכוח. לשלוח מיד אימייל או אפילו טלפונית לשירות הלקוחות אצל B&H אלה הרעיונות שחשבתי עליהם... בהצלחה

nob

New member
הורדת סרט הדבקה מהפלאש?

אם אני לא טועה אז פלאש היה אצלי מוחזק עם סרט הדבקה אל גוף המצלמה. או שנישאר קצת דבק ופשוט זה מפריע לפלאש לקפוץ -- אולי תנסה בעדינות לעזור לו לקפוץ כאשר אתה לוחץ על כפתור להרים פלאש. רק תעביר מצלמה למצב ידני.

mc901

New member
תודה ו...

תודה על כל התשובות, אני כרגע לא בבית לבדוק את זה אבל אעשה זאת בהקדם האפשרי. שוב תודה.

למעלה