עזרה בבקשה

wysing

New member
עזרה בבקשה

נדמה לי כבר כי הלכתי בכל דרך אפשרית ובכל יעד נתקלתי באותו הנוף. התחלתי טיפול לפני כשנה אצל פסיכולוג, שמיד הפנה אותי לקבלת תרופות אצל פסיכיאטר לטיפול בדכאון. במאי לפני 5-6 חודשים הגעתי למצב (בפעם המי יודע כמה) שכבר לא יכולתי לשאת את עצמי, אך לא הייתה לי דרך להביע את עצמי. עשיתי מה שעשיתי והגעתי למחרת למחלקה פסיכיאטרית באחד מבתה"ח. שם, למרות ה"חופשה" הנעימה, נתקלתי בשיאים חדשים של זלזול מצד אנשי המקצוע, במיוחד מאלו הקוראים לעצמם רופאים. הם פשוט התייחסו אלי כאל ילד עם דכאון של גיל ההתבגרות. הם עצמם איבחנו אצלי MDD ו cluster B personality disorders, שסביר להניח מכל ה4 שBPD הוא המתאים לי ביותר. בכל הזדמנות שהייתה לי שם ניסיתי להסביר שאין לי יכולת להסביר את מה שאני מרגיש או חושב בגלל שאני לגמרי מנותק מעצמי בסביבת אנשים. זה לא עשה עליהם הרבה רושם, והם רק המשיכו לטחון לי "מה שאתה צריך זה טיפול פסיכולוגי ארוך"... היום ל"תחושת הניתוק" הזאת כבר יש שם - דיסוציאציה, אך אני עדיין מתקשה לגרום למישהו להאמין בכך (אף אחד לא מצליח לחשוב על הבעיות באיבחון אישיות דיסוציאטיבית?!). כולם רק אומרים לי שאני צריך להפסיק להתעסק עם הגדרות, אבל זה דבר כל כך טיפשי להגיד, כי כל השפה שלנו מבוססת על הגדרות. אני גדלתי לבד ואף אחד לא לימד אותי לדבר ולהביע את תחושותיי ומחשבותיי, מכאן שהדרך היחידה שלי לעשות זאת היא ע"י "הזדהות" עם הגדרות פסיכיאטריות. בעוד שבוע מתחילים הלימודים שמצד אחד אני משתוקק להם ומצד שני צועק על עצמי שזה עוד לא הזמן. נמאס לי כבר מרופאים שחושבים שהם אלוהים, נמאס לי מפסיכולוגים ש"מאמינים לי", נמאס לי מאנשים שאומרים לי כמה שאני חזק, אני לא טיפש ואני לא צריך הסברים, אני בסה"כ צריך תמיכה. השאלה שלי היא איפה אני יכול לקבל תמיכה אישית שתאפשר לי להגיע למקומות הנכונים, להשתקם והכי חשוב - לחיות?

גרא.

New member
wysing,קראתי את פנייתך האינטליגנטית

בעיון רב. דבר אחד לא הצלחתי להבין,מדוע אתה פונה לכאן,לפורום לייעוץ פסיכולוגי, אחרי שאתה מצהיר כי נמאס לך מפסיכולוגים "שמאמינים לך" ועוד..אחרי הכל אתה כבר עטוף במסגרות טיפוליות מוסדיות למיניהן, שפסיכולוגים,מנהלים אותם, ואינך מרוצה.לכן לא ברורה לי כלל פנייתך לכאן. אשמח אם תסבר את אוזני.

wysing

New member
סליחה, אסביר

קודם כל, אני לצערי לא נמצא במסגרות, אלא רק עובר מאחת לשניה. אכן כתבתי שנמאס לי, אבל רק ממי שיושב מולי, מקשיב, ולא עושה כלום. אני לא המטופל הממוצע שצריך חוות דעת אובייקטיבית, אני הרי מקדים כל מטפל בכמה צעדים מבחינה אבחונית, הם בעצמם אומרים זאת. אני בסה"כ צריך שידחפו אותי, שישקמו אותי... אם הייתי יודע בדיוק מה אני צריך אולי הייתי עושה את זה לבד, אבל עם כל הכבוד העצמי שלי, אני לא יודע. מה שאני יודע זה ששנה בטיפול בשבילי זה המון זמן גם אם בשביל אחרים זו רק ההתחלה. אני מרגיש שלמרות שאני נמצא היום במקום הרבה יותר טוב, בזבזתי כל כך הרבה משאבים שיכלו להביא אותי למקומות גבוהים בהרבה. אומרים לי לחכות וזה נשמע לי אבסורד, למה לתת לזמן לעשות את שלו אם יש לי יכולות לעשות בעצמי?! אני צריך כיוון, הדרכה, אני צריך ללמוד תקשורת בסיסית שמעולם לא רכשתי, אני צריך לעשות שטויות של ילדים שמעולם לא עשיתי ואני צריך רשת בטחון למקרה שאפול. מה עוד? לא יודע... אני פתוח לגמרי להצעות אבל אף אחד לא מנסה עליי כלום...

ליהיא24

New member
היי לך

לדעתי, אם לא קיבלת מענה לבעייתך מהפסיכולוגים והפסיכיאטרים כנראה שהם לא מסוגלים ויודעים איך לעזור לך ולכן פותרים אותך באמירה הרגילה של כל פסיכולוג: "אתה זקוק לטיפול פסיכולוגי ממושך". אולי תנסה קבוצת תמיכה מתאימה או להעזר ברפואה משלימה?

למעלה