עזרה בבקשה

dreamt

New member
עזרה בבקשה

אני בן 17 ופתחתי תיק עוסק מורשה- העסק שלי הינו בניית אתרים ועיצוב, בנוסף לניהול העסק אני עובד בחברת מחשבים כאשר ההכנסה בברוטו הינה 4500. הניכוי במקור שלי הינו 5% קיבלתי היום את פנקס הדיווח הדו חודשי ועליו רשום "קבעתי לכם 11% כשעור לתשלום מקדמות..." מה כל זה אומר? תודה:)

dreamt

New member
תוספת

המס שמורידים לי מההכנסות של העסק זהה למס שיורידו לי מהמשכורת? או שמורידים בנפרד? יש סיבה לחשוש שיורידו לי בטעות פעמיים? תודה

נפתלי ג

New member
המשך לדרימט

כמו שאמרתי המס שאתה משלם על ההכנסות מעסק הוא המקדמות שנקבעו לך בשעור של 11%. מהמשכורת ממשיכים להוריד מס כמו בעבר. בסוף השנה עליך להגיש דו"ח למס הכנסה שבו עושים חישוב סופי של כל ההכנסות וכל המס במשך השנה ומשלימים או מקבלים החזר ממס הכנסה בהתאם לחישוב. מומלץ לפנות לבעל מקצוע שיעזור לך בהדרכה בניהול הספרים ובמילוי הפנקסים כדי למנוע טעויות.

נפתלי ג

New member
הסברים לדרימט

אישור על ניכוי במקור של 5% אומר, שחברות או עסקים שמשלמים לך שכר טרחה לחייבים לנכות במקור , יורידו לך מסכום התשלום (כולל מע"מ) 5%. פנקס המקדמות משמש לתשלום מקדמות למס הכנסה והוא מחושב לפי המחזור ללא מע"מ כפול שיעור המקדמה שהוא 11% . מתוצאה זו אתה מוריד את הסכומים שניכו לך במקור באותה תקופה ואת ההפרש אתה משלם למס הכנסה.

dreamt

New member
ואם לא אמרתי ללקוח

שיש לי ניקוי במקור 5 אחוז? מה עושים אז? תודה.

למעלה