עזרה בבקשה..!

עזרה בבקשה..!

מישהו יכול לתת לי קצת מידע על "המשלחות היהודיות" ועל "מלחמת הבורים", בבקשה , זה ממש חשוב..!
 

Nof-Y

New member
הנה..

המשלחות היהודיות לועידת השלום הגיעו משלחות של יהודים כמו למשל יהודי אירופה יהודי ארצות הברית ומשלחת ציונית בראשותו של חיים וייצמן... הם ביקשו להבטיח את זכויות היהודים. דרישותיהם: 1. זכותם של היהודים להתיישב בארץ ישראל. 2. הקמת מוסדות בא"י לקראת הקמת בית לאומי שם. 3. בעלות על הקרקעות הלא פרטיות והלא מיושבות בארץ ישראל. 4. חיים וייצמן דרש שתתאפשר הגירה גדולה של יהודים לארץ ישראל וכך יהיה רוב יהודי בארץ ישראל. 5. גבולות ארץ ישראל יכללו מקורות מים ההחלטות שהתקבלו בנושא היהודים ושאלת ארץ ישראל: 1. הבטחת הזכויות של היהודים כמו הזכויות של כל המיעוטים ולתת להם אוטונמיה תרבותית ופוליטית ושלטון אזרחי במדינות הישנות וגם במדינות החדשות שקמו. 2. בשאלת ארץ ישראל הוחלט להעביר את שטחי ארץ ישראל לידיי המנדט הבריטי כדי שזו תממש את הצהרת בלפור ותקים בסופו של דבר בית לאומי ליהודים בארץ ישראל.
מלחמת הבורים- הבריטים רוצים את המדינות של הבורים משתי סיבות: המדינות עשירות באוצרות טבע רבים כמו יהלומים וזהב הבורים לא נתנו לבריטים זכויות כאזרחים כי ראו בהם כרודפי בצע והרפתקנים הנסיונות לפתור את בעיית העובדים הזרים במדינות הבורים נכשלו ואף הגבירו את המתיחות באזור. בשנת 1899 הבורים מציבים לבריטים אולטימטום שיעזבו את גבולות המדינה שלהם. הבריטים מסרבים דבר הגורם לפרוץ מלחמה בינהם. הבריטים מביאים תגבורת של צבא ומצליחים להביס את הבורים אך הבורים לא נכנעים בקלות וממשיכים ללחום מלחמת גרילה נגד הבריטים. בינתיים הבריטים נוהגים ביד קשה כלפי הבורים מקימים מחנות ריכוז וכולאים בהם בורים רבים וגם שורפים אחוזות של בורים רבים. לבסוף הבורים נכנעים ומוקמת פדרציה של דרום אפריקה שכוללת בתוכה את מדינות הבורים.
 
תשובה...

מלחמת הבורים- עימות שהיה בין הבריטים לבין מושבות הכף הבוריות בדרוםם אפריקה. הבריטים רצו שליטה על האיזור משתי סיבות- האחת, רצף טריטוריאלי בשטחים נרחבים באפריקה השניה, עקב גילוי של זהב ויהלומים בשטחי הבורים, רצו הבריטים שליטה באיזור כדי לנצל את חמרי הגלם. החלה מלחמה בין הבורים לבריטים,שנודעת במעשי האכזריות שלה (שם היה שימוש לראשונה,על ידי הבריטים,במחנות ריכוז). אחרי שלוש שנים אם אני לא טועה, היא הסתיימה בברית של מושבות הכף-הברית הדרום אפריקאית,מה שגרר את תמיכת הבורים בבריטים במלחמת העולם הראשונה. המשלחות היהודיות- בוועידות השלום שבסוף מלחמת העולם הראשונה הגיעו שלוש משלחות יהודיות כדי להעלות את נושא הלאום היהודי בחלוקה מחדש של טריטוריות וקולוניות. אחת המשלחות היתה רשמית של התנועה הציונית,בראשות חיים ויצמן,שתבעה את זכות היהודים על א"י. הדרישות המרכזיות של המשלחות: - מתן אישור לעליה יהודית גדולה לא"י כך שיהיה רוב יהודי בישראל. - מתן אישור להתיישבות בכל החקלאים הבלתי מעובדים ושאינם בבעלות פרטית בארץ ישראל. - גבולות הבית הלאומי בישראל יכללו מקורות מים - מתן הקמת מוסדות יהודיים ציוניים-לאומיים כדי לעורר את רעיון הציונות באירופה. ההחלטות שהוחלטו בנוגע לדרישות המשלחות- 1. ליהודי אירופה תינתן אוטונומיה תרבותית,חינוכית פוליטית. 2. כל מדינות אירופה,החדשות שקמו וכן הישנות, מתחייבות לתת שוויון זכויות מלא ליהודים השוכנים בהן. 3. הבית הלאומי ליהודים שולב בהסכם המנדטים,וארץ ישראל נתנה כמנדט לבריטים (כלומר כפקדון,ובריטניה צריכה לדווח באופן שוטף לחבר הלאומים על הנעשה בישראל...) בהצלחה! טלטול
 
למעלה