עזרה בבקשה

מרקורי

New member
עזרה בבקשה

אין לי כלל רקע בתוכנות גרפיקה, אבל החלטתי לנסות לשחק עם משהו שכנראה גדול עלי בשתי מידות ... יש לי 2 תמונות ילדות ישנות שאני מנסה לאחד בינהם - כאילו שהן תמונה אחת. זה דורש טשטוש של חלק מהתמונה ויצירת השליה שהן צולמו יחד. האם מישהו יכול להנחות אותי איך בדיוק עושים את זה ?

הכבוי

New member
אם תוסיף את התמונות יהיה לנו יותר

קל לעזור לך. במה אתה משתמש? פוטושופ 7? באופן עקרוני, שני הכלים הכי טובים לחיבור בין תמונות, הם כלי הpatch וכלי הsmudge. בעוד שהסמאג' מורח תמונה אחת על התמונה השנייה, הפאצ' יוצר "מדורג" (גרדיאנט) כמעט מושלם בין שתי המונות. כדי להשתמש בשני הכלים האלו צריך ששתי התמונות יהיו באותה שכבה. בעיות יכולות להתעורר בגלל מספר סיבות: 1) רקעים - אם הרקעים שונים מאוד אחד מהן השני, כלומר, לדוגמה, שתי תמונות של אדמה ושמיים, אך גובה קו האופק שונה בין אחת לשנייה, תיווצר לך "מדרגה" של אדמה. הפתרון המומלץ - לקחת חלקים מתמונה אחת ולהדביק על התמונה השנייה (שים לב לסעיף בקשר לקווי חיתוך) 2) גודל - אם תמונה אחת גדולה מאוד ותמונה אחת קטנה מאוד, באופן כזה שאתה לא יכול לגזור מהגדולה חלקים שוליים כך שתתאים לקטנה, עדיף להקטין את הגדולה עד למצב כזה. 3) תאורה - אם בתמונה אחת הדמות (אותה דמות, כן?) נראית כמו ארטיק שוקו-שוקו, ובשנייה כמו חורף בסטלין-גראד, המעבר בין התמונות יהיה קשה, מסובך וגס. הפתרון המומלץ - משחק עם הbrightness\contrast של התמונות. זה נמצא בתפריט image>adjustments. אולי גם color balance במקרה של תאורה צבעונית (לדוגמה, אם התאורה צהובה, מושכים לכיוון הכחול) 4) קווי חיתוך - אם החלטת לגזור חלק מתמונה אחת ולהביק על השנייה, על ידי כלי בחירת הלאסו (או המג'יק וואנד שהוא הרבה פחות מומלץ לתמונות מצולמות), יווצרו לך קווי חיתוך גסים, סביר להניח. כדי למנוע זאת, כדאי לעשות בחירה עם feather, ואולי גם לעבור על החלק הזה עם מחק בעל feather, לתוצאות טיפה יותר מדויקות. 5) איכות - בהתחשב בכך שאלו תמונות מצולמות, ויש הדבלי איכות בין מצלמה למצלמה ובין תצלום לתצלום, ייתכן שתהיה תופעה של טשטוש או קווים\נקודות על אחת התמונות. הפתרון הטוב ביותר שאני מכיר, הוא לתת גם לתמונה השנייה את אותן תופעות על ידי שימוש בפילטרים המתאימים (blur, noise וכו'). אני בטוח שיש עוד בעיות ושיטות אותן לא כיסיתי, אבל זה מה שאני יודע לעשות. אם תתקל בבעיה אתה יכול לפנות אליי במסרים וננסה שהכל יהיה יופי טופי. כדי שלאורי לא יפקוץ שוב הפיוז, הוספתי תמונה של שילוב תמונות שעשיתי על ידי שימוש בטכניקה הזו, בה לקחתי תמונה של תינוק ואיזה אחמד יפני אחד ושילבתי ביניהן. רק אל תהרוג אותי, אורי.

מרקורי

New member
תודה על התגובה

ועל ההסבר המלומד ... כמו שאמרתי נראה לי שזה גדול עליי בשתי מידות ..

גם לשלב תמונות צריך לדעת

לא?
סתם ניסיתי להדליק את הכבוי, זה לא נראה יותר טבעי?

איה@

New member
נראה אותך מוציא לו גם ת'לשון ../images/Emo3.gif

.... סתאאםם....מנסה להדליק אותך
איה.

גלצ

New member
אז ככה

אשתדל לעזור מקווה שתבין פותחים את 2 התמונות וגוררים תמונה אחת על השניה - בפוטושופ כמובן נוצר לך לייר נוסף על הלייר החדש אתה בונה מסכה (לייר מאסק) ובוחר את המסכה ואת כלי המברשת וכך מצסה לצבוע בשחור את קצוות התמונה איפה שהיא מתחברת לשניה ומטשטש את הגבולות.......ממממממ מקווה שעזרתי!

למעלה