עזרה בבקשה

הטרול1

New member
עזרה בבקשה

מכרתי נעליים באיי ביי הכסף בהמתנה בפייפאל
הבן אדם טוען שהנעליים מלוכלכות ודורש החזר
אמרתי לו שאין בעיה אבל קודם הוא צריך להחזיר לי את הנעליים ואני אתן לו אחזר בנוסף לדמי משלוח שלו
הוא ענה לי שהוא יפנה לאיי ביי ומאז לא שמעתי ממנו
בנוסף הוא השאיר לי פידבק שלילי הראשון שלי מתוף 59
שלחתי לאיי ביי תלונה שאני מרגיש שהבן אדם רוצה לרמות אותי ולהשאיר את הנעליים אצלו יחד עם הכסף
האם הוא יכול להצליח בזה ?

alex155

New member
התנהלות עם קונה כזה..

מדובר בקונה אמוציונלי או לא חכם במיוחד, הוא רצה להכאיב לך אבל שפך את התינוק עם המים, כי כל התמריץ שלך לפתור את הבעיה בדרכי נועם אבד, שהרי כבר ״חטפת״ את השלילי שלו. באמזון הדבר נכון שבעתיים, שכן אמזון מדרגים אותך ומבטיחים שבכל מכירה רק הציון ״הגרוע ביותר״ ייספר, כך שקונה לא יכול לעקוץ אותך גם בפידבק, גם בקייס, גם בריפנד וגם יישאר עם המוצר ועם הכסף. באיביי זה לא כל כך עובד ככה ואתה עדיין יכול להפסיד קייס וכסף.
ועל כן, הפתרון האולטימטיבי עם הקונה היא פניה אליו בהודעה ואם יש קייס אז במערכת הקייסים כהאי לישנא - ״החזר את הפריט וקבל החזר מלא + דמי המשלוח ששלמת, או קבל מחצית ההחזר והשאר הפריט אצלך״. במידה ויש סימן חיים ממנו (אפשר גם לנגס במייל שלו מחוץ לאיביי) שלח לו כבדרך אגב בקשה לשינוי הפידבק ואמור לו (מבלי שזה ישתמע כתנאי) שאתה מצפה לשינוי הפידבק לחיובי. לאחר מכן שלח לו את ההחזר החלקי או המלא בהתאם ושיישרף חיים.
וזהו.

ואחרי שכל החול שוקע - בדוק את הנעליים היטב, אולי מכרת זבל וחבל שתפסיד את הלקח.

הטרול1

New member
אלכס תודה על התשובה אבל...

"מדובר בקונה אמוציונלי או לא חכם במיוחד"
לא אני חושב שמדובר בנוכל ושאתה בעצם מאשר בהודעה שלך שיש סיכוי שגם הנעליים וגם הכסף ישארו אצלו בנוסף לפדבק שלילי
אתה מלחיץ אותי

Amiram_e

New member
מעבר לנושא השלילי שמבאס אתה מוגן

מבחינת הנהלים של איביי, אם לקוח מעוניין לקבל החזר מלא על מוצר הוא מחוייב להחזיר את המוצר לשולח. (מי משלם על המשלוח זה נושא שקשור לפוליסת משלוח שהגדרת וכמובן נתון למשא ומתן)
הלקוח לא יכול להשאיר את הכסף והנעלים אצלו כי הקייס שפתח, במידה ולא ימשיך לכאן או לשם, יסגר אחרי חודש ותקבל את הכסף שלך חזרה. העסקה בוצעה בהצלחה.
התסריט יכול להיות כזה:
1. הלקוח יקבל את הצעתך להחזיר או להשאיר את הנעליים תמורת החזר חלקי ואז אולי יפתח חלון למשא ומתן לגבי שינוי השלילי.
2. הלקוו ירצה ללכת איתך עד הסוף ויעשה אסקלציה לקייס ואז הנושא יעבור לשיפוט של איביי. במצב כזה, כל הסיכויים שתקבל את הכסף שלך חזרה כי הלקוח קיבל את המוצר והוצעה לו הצעה להחזר שהתעלם ממנה.
3. הלקוח ימשיך להתעלם. אחרי חודש הקייס נסגר, הנעליים נשארות אצלו, הכסף יחזור אליך וחסכת הפסד על החזר למשלוח חזרה שתאמין לי שברוב המדינות יקר מאוד.
אני שילמתי על החזרה מספרד 25 יורו.

למעלה