עזרה בבקשה

גיל 212

New member
עזרה בבקשה

בני אובחן ב asd בתפקוד גבוה מאוד.
קופת החולים לא ממש עזרה לי לדעת איזה טיפולים יכולים לעזור לו. המליצו רק על פסיכולוג. בעבר לקחתי אותו לפסיכולוג בפרטי ל 30 מפגשים וזה לא עזר. שמעתי על קבוצות של מיומנות חברתית במכללת רופין { הא זה טוב מישהו מכיר? והאם יש המלצות אחרות ץץאני גר בנתניה}. בנוסף איזה טיפולים יכולים לעזור לבני? {רוב הבעיה שלו היא רגשית}. ואיזה מקום באיזור השרון יכול לתת לנו טיפול ועזרה להורים ולמשפחה? האם הידרו טרפיה יכול לעזור? מצפה שתענו ביסודיות לשאלתי. תודה ויום טוב

dina199

New member
ברוכה הבאה

השאלה הראשונה היא בן כמה הילד ומתי בדיוק אובחן ?
בקופת חולים מאושרים רק שלושה סוגי טיפולים (לא זוכרת בדיוק מהם , אני מניחה שעוד אנשים יענו)
ושאלה נוספת: מה היו ההמלצות באיבחון ?

TikvaBonneh

New member
מה יכול לעזור

הדבר הכי חשוב ובסיסי לילד עם ASD הוא התאמת המסגרת החינוכית. בשל הקושי של הילד בהבנת סיטואציות חברתיות, התפקוד החברתי שלו בגן\בית ספר לוקה בחסר, והוא עלול לחוות דחיה מצד בני גילו. אתם צריכים דחוף לבקש או ועדת שילוב או ועדת השמה עבורו.
כל שאר הטיפולים זה אקסטרה.

נורית196

New member
שאלה -לגבי אותו עניין

מאיפה מקבלים אישור לקלינאית תקשורת וריפוי בעיסוק?רופא משפחה?האם מומלץ לילד בן שלוש?

TikvaBonneh

New member
טיפולים

אם הילד אובחן כASD, הוא זכאי לקבל את הטיפולים מהתפתחות הילד.

0213

New member
כן, קלנאית תקשורת,פסיכולוגית וריפוי בעיסוק

אמרו לנו שכן (ללא הגבלה) למרות שעדיין הינו רק אצל פסיכולוגית

0213

New member
קלנאית תקשורת של הקופה

בהתפתחות הילד , לאחר אבחון, הפסיכולוגית העבירה בין כל המטפלים והם קובעים לבד(מתקשרים) למרות לנו כבר שבוע שעבר היתה צריכה להתקשר ולא התקשרו... במקביל קבלתי המלצות על קלנוית תקשורת פרטיות. אחת מהן עובדת עם הקופה (מכבי) אבל אמרה שאם יש תיק בהתפתחות הילד, אסור לה לקחת אותם מטופלים. ולא ממליצים שיהיו שתי קליניות תקשורת בו זמנית. חשבתי שפעם בשבוע נהיה בהתפתחות הילד ופעם אחד נוסיף טיפול פרטי אבל הבנתי שזה לא נכון...

שאלה, לשם מה יש צורך בהתאמת המגרת החינוכית ?

האם כדי לעזור לילד להתמודד עם סיטואציות בחיים ?
אבל כרגע ממילא המסגרות החינוכיות הקיימות, גם הרגילות, לא ממש משקפות את החיים האמיתיים.
זה מה יש וככה כולם עושים.
אז למה לא להציע למי שיכול ומוכן לקחת על עצמו את האחריות ההורית חינוך ביתי שיתמוך, יחזק,
יקבל, יתן ערך, יתן הזדמנות לפתח חיים יצירתיים וכל זה תוך כדי מיצוי החיים עצמם בהיות ההורה הורה
ולא להיות נרדף ע"י תחרות החומר, משכנתא וכו' שאת תוצאותיה נראה בעוד כמה עשורים שיתבגרו ילדים אלה שגדלו בין מעונות גנים ועוד ובחופשים לא ממש ידעו ההורים מה לעשות איתם ?

יתכן ולא הייתי ברור, השאלה מה הערך של התאמת מסגרת חינוכית

במצב הקיים.
למה להציג רק את זה ולא אפשרויות אחרות כמו חינוך ביתי למי שיכול ורוצה

TikvaBonneh

New member
אני מציגה אפשרויות שהיו טובות עבורנו באופן אישי

לנו חינוך ביתי לא התאים. מי שזה עובד עבורו שיציג את זה

שאלה, לשם מה יש צורך בהתאמת המגרת החינוכית ?

האם כדי לעזור לילד להתמודד עם סיטואציות בחיים ?
אבל כרגע ממילא המסגרות החינוכיות הקיימות, גם הרגילות, לא ממש משקפות את החיים האמיתיים.
זה מה יש וככה כולם עושים.
אז למה לא להציע למי שיכול ומוכן לקחת על עצמו את האחריות ההורית חינוך ביתי שיתמוך, יחזק,
יקבל, יתן ערך, יתן הזדמנות לפתח חיים יצירתיים וכל זה תוך כדי מיצוי החיים עצמם בהיות ההורה הורה
ולא להיות נרדף ע"י תחרות החומר, משכנתא וכו' שאת תוצאותיה נראה בעוד כמה עשורים שיתבגרו ילדים אלה שגדלו בין מעונות גנים ועוד ובחופשים לא ממש ידעו ההורים מה לעשות איתם ?

dina199

New member
מה הוונה 'לעזור לו'?

ומהם הביטויים החיצוניים של 'בעיות רגשיות'?
אני שואלת כי הילד בספקטרום ואין ניסים ונפלאות. הדברים לוקחים זמן, הוא ילמד מה שמלמדים אותו אבל בכל מקרה יישאר בספקטרום. גם חשוב לדעת מה הגיל כדי לדעת מה סוג העזרה המבוקשת.

שלום, מניסיון שלי....

הבן הקטן שלי (א"ס קל ומחונן) עכשיו בן 6, מקבל טיפולים של קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק, פסיכולוגית - שעושה גם הדרכת הורים.
התפתחות הילד אמרו לנו שהם עמוסים ואין טעם לחכות להם, אלא נלך לפרטי ונקבל החזרים.
מקבלים עד 3 טיפולים בשבוע בסך הכל, במקצועות שונים. ומקבלים החזר רק לפי תעריף משרד הבריאות פחות השתתפות עצמית של 28 ש"ח - כך שההחזר הוא לא על כל התשלום.
(לדוגמא אצלנו - הקלינאית דרך מקום מסובסד אז משלמים רק 170 ש"ח - מקבלים החזר 142 ש"ח
המרפאה בעיסוק לוקחת - 240 ש"ח וההחזר הוא 174 ש"ח
הפסיכולוגית לוקחת 280 ש"ח לטיפול וההחזר הוא 217 ש"ח)
למרות שהטיפולים עולים הרבה כסף, לדעתי הם עוזרים מאוד לילד.
הבן שלי מאושר ללכת לטיפולים, והם גם מקדמים אותו המון.
הטיפולים לא יכולים ל"רפא" את האוטיזם, כי אוטיזם זה לא מחלה, אבל הם בהחלט יכולים לעזור לו למצות את הפוטנציאל שלו יותר טוב.
הבן שלי פחות לומד מהסביבה באופן טבעי דרך חיכוי, בגלל שהוא א"ס, אז בטיפולים לומדים יותר דברים אחד על אחד. בנוסף בהיותו א"ס הוא צריך כלים שיעזרו לו למצות את הפוטנציאל שלו כילד מיוחד. למשל: הבן שלי מאוד אוהב להסתובב וליפול, למדתי מהמרפאה בעיסוק שהוא פגע לעצמו לגמרי בשיווי המשקל בגלל זה (ונפל הרבה גם בלי להסתובב), לכן למשל רצוי לתת לו לקבל גריה חושית דרך חושים אחרים - למשל לשרוק הרבה במשרוקית בבית וכדו' הוא מאוד אוהב לשרוק במשרוקית, ומסתובב פחות. ואנחנו עובדים על שיווי המשקל דרך תרגילים שונים.
הנטפלים השונים נותנים לנו כלים לעבוד נכון שמתאימים לבן שלנו בגלל כל המיוחדות שלו וזה מאוד עוזר.
בנוסף, הוא היה ברכיבה טיפולית עד שנמאס לו, לדעתי זה גם עזר מאוד, כי הוא פחד מכל מה שזז (אפילו מזבוב) ועכשיו מלטף בעלי חיים ופחות פוחד מכל דבר.
לא ניסינו הידרותרפיה- אבל הבנתי שגם זה עוזר מאוד.
אל תתנו את כל הטיפולים בבת-אחת, 3 בשבוע זה מספיק לדעתי.אבל תנצלו את הידע של המטפלים בהתייעצות איתם על קשיים ועבודה גם בבית.
בהצלחה!

למעלה