עזרה בבקשה

dana77222

New member
עזרה בבקשה

נרשמתי למכללת אורט בראודה בכרמיאל, לתעשייה וניהול, אבל הבנתי שאין כלכך עבודה בתחום.
חשבתי אולי לשנות את ההרשמה להנדסת תוכנה אבל אני מפחדת שאני לא אצליח ולא אבין את החומר. אני דיי טובה במתמטיקה (אני חושבת) החלק הכמותי בפסיכומטרי דיי גבוה וגם הבגרות אבל אני יודעת שהמקצוע ממש ממש קשה ואין לי מושג אם אני אוכל להתמודד עם זה או לא. מישהו מבין פה בתחום? יכול להסביר לי עד כמה הרמה גבוהה? אני בהתלבטות כי מצד אחד אוקיי יכול להיות שהחומר מאוד קשה אבל עם השקעה אפשרי ללמידה ומצד שני אולי לא? אם אני לא גאונה במתמטיקה אז אין לי סיכוי?

AnarchistPhilosopher

Well-known member
זה לא תואר במתמטיקה...

כך שגם אם תקבלי תואר בסוף את לא תחשבי גאון במתמטיקה.

dana77222

New member
תודה שענית, אבל מה הקשר?

מי רוצה להיחשב גאון במתמטיקה? זאת לא הכוונה
שאלתי האם בבראודה ובאופן כללי המקצוע הנדסת תוכנה הוא כלכך קשה ובלתי נסבל או שהוא בכל זאת אפשרי לאנשים ממוצעים שכלית כמוני... ?

AnarchistPhilosopher

Well-known member
זה אומר שזה לא לגמרי קשה.

כן, זה בטח יותר קשה מללמוד לתואר בכלכלה, אבל לא יותר קשה מללמוד לתואר במתמטיקה.

צריך לתרגל יחסית הרבה, אבל הכמות משתנה בין כל אחד.

יש אנשים ממוצעים שכלית שבוגרים של התואר (ראיתי גם אנשים שלא הבנתי מה הם עושים שם), כך שזה אפשרי. השאלה היא רק באיזה ממוצע מסיימים.

GuestOfHonor

New member
דווקא יש עבודה בהנדסת תעו"ן

אני לא יודע איך בראודה נחשבת בתחום, ואולי לבוגרים שלה יש יותר בעיה למצוא עבודה, אבל עקרונית זאת אחת ההנדסות שכן יש בה עבודה לאחר התואר.

לגבי מתמטיקה בהנדסת תוכנה, יש שני דברים שאני יכול לספר שאולי ינחמו קצת:
1. מדובר במשחק אחר לגמרי. במקום לזכור טכניקות בעל פה ולפתור תרגילים, צריכים להוכיח ולהבין כל מיני עקרונות מתמטיים, שעומדים בין השאר מאחורי הטכניקות שלמדת בתיכון (אבל לא רק).
2. במכללות רמת הקושי של הקורסים המתמטיים בדרך כלל יותר נמוכה מזאת של האוניברסיטאות.

בשורה התחתונה, עד שתנסי לא תדעי.

אם את רוצה קצת להתנסות עצמאית, את יכולה לקחת את הספרים של הפתוחה באלגברה לינארית 1, להתחיל לעבור עליהם לפי סדר, לפתור תרגילים ולהשוות את הפתרונות שלך לתשובות בספר. שימי לב שלא בטוח עד כמה זה יהיה מייצג, כי במכללה גם יהיו מרצה ומתרגל שיעבירו את החומר פרונטלית וחברים שיהיה אפשר ללמוד איתם, אבל זה כן נותן טעימה.

dana77222

New member
רציתי תעשייה וניהול

אבל ביאסו אותי
ביררתי המון, ואמרו שזאת לא באמת הנדסה, ומרוב שזה תואר כללי הוא לא מובן. חוץ מזה שהשוק מוצף במהנדסים כאלה.

oromer

New member
מנהל
דעתי

כבר ראיתי אנשים שלא חשבתי שיצליחו ללמוד לימודים מסוימים ועשו את זה... לפעמים הפרק זמן של הצבא וההפוגה מלימודים והבגרות גורמת לאנשים להצליח יותר מבעבר.

על אחת כמה וכמה שאת די טובה במתמטיקה ויש לך תפיסה כמותית גבוהה.

דרך אגב, לא מעט סטודנטים נאלצו לחזור על קורסים פעם נוספת. זה קורה בהנדסות.

למעלה