עזרה בבקשה

Melanie15

New member
עזרה בבקשה

אני לא נוהגת לכתוב בפורום הזה, אבל קוראת כאן די הרבה וקיוויתי שהפעם אוכל לקבל עזרה. דווקא לא מדובר במקרה של כלה-חמות אלא בהערות מצד בן דודו של חבר שלי.
אני וחבר שלי כבר שנה ו-7 חודשים ביחד, אני עדיין חיילת והוא השתחרר לפני חצי שנה ועכשיו עובד. כשעוד היה חייל הוא ואני גרנו באותה העיר והיינו נפגשים בסופי השבוע כשהיה חוזר מהצבא, הייתי ישנה אצלו בבית והוא אצלי אבל היינו נפרדים בבוקר/צהריים ומתראים שוב בערב. כשהשתחרר אני עברתי לעיר אחרת שרחוקה ממנו כמרחק של שעתיים נסיעה בערך אבל נשארתי באותו הבסיס בו שירתתי והוא נמצא במרחק של 10 דקות מחבר שלי. כשהיינו מתגוררים באותה העיר פחות הייתי עוזרת אצלו בעבודות הבית היות ולא הייתי נמצאת שם הרבה, תמיד הייתי מפנה את הכלים אחרי שהיינו אוכלים והייתי מסדרת לו את המיטה בבוקר כשהיינו קמים וכו׳ אבל אף פעם לא יותר מידי מעבר לזה. עכשיו כשעברתי דירה ואני מבלה אצלו כל הסופ״ש אני כבר מנקה לו את החדר, שוטפת ריצפה, מחליפה מצעים, מקפלת לו את הבגדים. תמיד שוטפת את כל הכלים שיש בכיור, מעבירה אחריי סמרטוט אחרי שאני מתקלחת ובכללי משתדלת שההורים שלו ירגישו כמה שפחות בנוכחותי ושאני לא אפריע להם (בכל זאת, בן אדם זר בתוך הבית שלהם במשך שלושה ימים יכול להיות מעיק). אני עושה את כל הדברים האלו בגלל שאני רוצה ובגלל שככה חינכו אותי, אני לא מרגישה מנוצלת כי ההורים שלו נחמדים אליי ומכבדים אותי כשאני אצלו וזה הדדי.

לפני יומיים חבר שלי חגג יום הולדת ואתמול כל המשפחה שלו הגיעו אליהם בערב לארוחה. ההורים שלו ארגנו את השולחן בזמן שהוא היה במקלחת ואני התארגנתי. חלק מהאורחים הגיעו לפני השעה שנקבעה אז כשעברתי מהמקלחת לחדר שלו נתקלתי בבן דוד שלו, אמרתי לו שלום וחייכתי. אח״כ אני וחבר שלי יצאנו מהחדר, המשפחה שלו היו עסוקים כל אחד בעניינים שלו, חבר שלי אמר שלום לסבא ולסבתא שלו והתיישבנו על הספה.
כשכולם קמו לאכול בן דוד שלו ישב בראש השולחן עם אישתו, אני לידו וחבר שלי לידי. ההורים של חבר שלי ישבו בצד השני של השולחן. לפני שכולם התמקמו והתחילו לאכול בן דוד של חבר שלי פנה אליי במבט רציני ואמר ״כמה פעמים אני צריך להגיד לך את זה, את באה לבית זר, לאנשים שלו ראית הרבה זמן, אנשים מבוגרים.. תקומי ותגידי שלום אחד אחד כמו שצריך״ הסתכלתי עליו במבט שלא בדיוק מבין מה הוא רוצה והוא רק המשיך להסתכל עליי ולחכות שאני אעשה את מה שהוא אמר. שתקתי והתעסקתי עם הפלאפון והוא אמר לחבר שלי ״מה קרה היא כועסת, רבתם?״ וחבר שלי צחק. אחרי כמה דקות בן דוד שלו שוב פעם פנה אליי ואמר ״חשבתי שהייתי מובן... קומי ותגידי שלום. אם אישתי הייתה עושה דבר כזה היא הייתה חוטפת ממני על הראש״ אז אמרתי לו ״אני לא אישתך״ כל השיחה חבר שלי לא התערב, אני ישבתי שם בשולחן ורציתי לבכות מהערה שלו... הוא לא חבר שלי, אפילו לא אח של חבר שלי, רק בן דוד שלו שאני רואה פעם בכמה חודשים והוא מרשה לעצמו להעיר לי ככה ולהעליב אותי בשולחן שישי? באמת שהדבר האחרון שאני יכולה להגיד על עצמי זה שאני מפונקת או כפוית טובה, כשאני אצל חבר שלי אני עושה דברים לפעמים שאמא שלו לא עושה בבית והכל מתוך כוונה טובה לעזור. נכון, לא עברתי אחד אחד ואמרתי שלום כי אני רגילה שהאנשים שנכנסים אל תוך הבית עושים את זה ולא אלו שכבר נמצאים שם, מה גם ששאר הנוכחים לא עשו את זה ולא רק אני. זה נעשה לגמרי מחוסר תשומת לב ולא מתוך כוונה לפגוע או להעליב מישהו. אבל באיזו זכות הוא מנסה לחנך אותי ולהעליב אותי ככה? לא חבר שלי ולא ההורים שלו העירו לי על זה או אפילו רמזו.
כל הארוחה ישבתי ליד חבר שלי בלי תיאבון ורק רציתי לבכות. אולי זה ישמע ילדותי, אבל כן אני בת 20 וכשאני חושבת על היחס שחבר שלי מקבל מהמשפחה שלי זה אפילו לא קרוב. כשחבר שלי השתחרר ובא אליי אני קניתי לו מתנת שחרור ואמא שלי הכינה לו עוגה עם הקדשה והביאה לו 200 שקל שיהנה. כשהוא נכנס אליי הבייתה הוא כמעט אף פעם לא אומר לאמא שלי שלום (אמא שלי היא זו שפונה אליו ושואלת מה נשמע) וזה מפריע לי מאוד אבל אמא שלי מתנהגת כאילו זה לא נורא. כשהוא בא לסופ״ש אמא שלי מכינה לו את האוכל שהוא אוהב בגלל שאמא שלו לא מבשלת והוא לא חווה ארוחות שישי כמשפחה. בכללי אנחנו מנסים שיהיה לו כמה שיותר נחמד ונעים..

אולי זה ישמע קטנוני אבל נורא נפגעתי ממה שבן דוד שלו אמר לי. בן אדם שרואה אותי פעם בשלושה חודשים מרשה לעצמו להעיר לי ככה? חבר שלי אפילו לא טרח לענות לו למרות שזאת לא הפעם הראשונה שזה קורה, בפעם שעברה הוא העיר לי למה אני לא קמה לעזור לפנות את השולחן (למרות שגם אישתו וגם אמא שלו לא קמו וכששאלתי את אמא של חבר שלי אם אני יכולה לעזור היא אמרה שלא כי הם עושים מדיח).
מה הייתן עושות במצב כזה? כדאי לי לדבר עם חבר שלי? כי זה משהו שנורא הפריע לי והרס לי את הערב, הניסיון לחנך אותי ולהפוך אותי לאיזו ילדה מפונקת שאני לא.

הצורה בה הבן דוד דיבר אליך היתה חצופה, משפילה

ואני מנסה להבין למה החבר שלך לא פנה אליו והודיע לו שזו הפעם האחרונה שהוא מעז לפנות אליך בצורה כזו.
ולכן ברור שאת צריכה לדבר עם החבר שלך כי הבן דוד לא בסדר? החבר שלך לא בסדר פי כמה וכמה

תחשבי טוב אם את רוצה לחיות עם גבר שמוכן שיתנהגו אליך בצורה כזו

עושה רושם של משפחה שוביניסטית. מעבר להערה של הבן דוד, רק הנשים הן אילו שמופקדות על הסדר והניקיון- פויה.

kagome10

New member
נפלת בפח שוביניסטי

את מנקה לו את החדר, מצפים ממך להראות כבוד לזקני השבט ולציית לגבר שלך.

ממליצה לך לתפוס את החבר לשיחה רצינית בה את מבהירה לו שחברה זה לא משרתת, ולדבר על חלוקת התפקידים שאתם מתכננים אם תגורו ביחד.
אני יכולה להגיד לך מראש שאני לא מוכנה להתחתן עם גבר שחושב שאני משרתת שלו. ועם כל הכבוד, נראה שהוא רואה אותך בדיוק במקום הזה.

אני עם אסתי

הבעיה אינה הבן דוד, אלא החבר שלך, שלא טרח לעמוד לצידך.
שבי איתו לשיחה, ותבדקי איתו למה הוא שתק, ועוד צחק מהבדיחה המטומטמת של הבן דוד.

רזאי

New member
שימי לב שהמנהגים שאת רגילה

אליהם שונים מאלה שנהוגים במשפחת החבר שלך. כנראה שאצלם מי שבבית אמור לקבל את פני המגיעים. זה נראה עיקבי בהתנהגות של החבר שלך, ובציפיות של בני המשפחה שלו.
בטח יש עוד דברים כאלה, את דורכת לבני המשפחה שלו על הבהונות בלי להרגיש. כל זה כשאת מאוד משתדלת להיות נעימה ככל האפשר, פשוט בגלל מנהגים שונים. אני הייתי פותחת את הנושא עם החבר שלי, ואולי אפילו עם אמא שלו אם הקשר שלכן מספיק פתוח.
כל זה לא בא להצדיק את ההתנהגות המגעילה של הבן דוד, שלדעתי לא היה מעיז לדבר אליך ככה אם לא היה שומע המון רכילות מכוערת עליך מהמשפחה של החבר. ברור שהחבר שלך אשם. קודם כל, את ישנה אצלם הרבה. אם צורת ההתנהגות שלך לא מקובלת על ההורים שלו- הוא היה צריך לדבר איתך על זה כבר מזמן. במקום זה נוח לו שאחרים יורדים עליך, והוא כאילו לא עשה כלום. אם הוא רציני בקשר שלו איתך, הוא אמור לתת לך גב. אם היה קורה משהו כזה במשפחה של בעלי בתחילת הקשר שלנו, הוא היה מעמיד את האדיוט במקום או שלא היה רואה אותי יותר.
תחשבי כמה הקשר חשוב לך, וכמה את מוכנה להשקיע במערכת היחסים הזאת. כרגע לא נראה שהקשר יהיה לטווח ארוך.

dasi9

New member
זה לא חבר, זה המעסיק שלך

וגם הבן דוד של הבוס מתנהג אלייך כמו אל איזו עובדת הכי נחותה במשרד. אני הייתי מפטרת את החבר שהתעלם לחלוטין מהבן דוד הבהמתי שלו. כמה משפיל מה שאמר, את צודקת לגמרי! יש לו מזל שלא אמר את זה לי...

אם את מקבלת מהחבר פחות ממה שאת נותנת זה הזמן להסקת מסקנות. חפשי מישהו שיעריך ויעריץ אותך, ושאם מישהו אחר ידבר אלייך בצורה כזו, יעמיד אותו מייד על מקומו.

ayaht

New member
גועל נפש.

גם הבן דוד שמתנהג כמו אפנדי, וגם החבר שלך, שמקבל את השלטון שלו.

בכלל, נשמע כמו קשר גרוע.
את שוטפת לו את החדר... הוא שוטף את שלך???
או שעבודות ספונג'ה זה רק לנשים???

צודקת kagome שאומרת לך שנפלת לפח שובניסטי.

נראה שנפלת לאיזה שבט ומצפים ממך להצטרף לחבורת הנשים המשרתות.

את בת 20.
מה עם רומנטיקה, בילויים, אהבה?
עוד לא התחתנת וכבר נהיית משרתת עם מחוייבויות (לא שזה בסדר לסבול התנהגות כזאת בכל גיל).

MOBY6

New member
נכנסת למשפחה עתיקה

הבן דוד רוצה התנהגות מכובדת אז תדרשי שיכבד גם אותך, אני לא הייתי נותנת שידברו אלי בצורה כזו. לכן אני חושבת שענית לו בסדר גמור שאמרת לו אני לא אישתך. פעם הבאה את יכולה גם להוסיף שלא תפקידו לחנך אותך כי זה באמת לא תפקידו.

דחוף שיחה עם חבר שלך, הוא חייב לעמוד לצידך בסיטואציות כאלה ולענות לבן דוד.

מצד אחד זה יפה בעיני שאת מגיעה לבית ועוזרת כדי שלא ירגישו אותך, לכן אני מבינה למה את מנקה אחריך במקלחת ומסייעת בארוחה.

אבל, תזהרי את לוקחת על עצמך את תפידי המנקדה עבור בן זוגך ואת עושה לעצמך עוול גדול. למה את צריכה לסדר לו את המיטה? או לעשות לו ספונג'ה? מה הוא עשה לפני שבאת?

גם אם עתידך עם הבחור וגם אם לא, כדי שיהיו לך חיים יותר קלים חשוב שלא תיקחי את כל המטלות על עצמך. פשוט אין שום סיבה שהוא לא יעשה ספונג'ה או יסדר את המיטה של עצמו.

את בת 20, דמייני 50 שנה של כל מטלות הבית עליך עם עבודה וטיפול בילדים. זה לא הופך להיות קל יותר ולכן אין שום סיבה ששני בני הזוג יעשו את זה.

AmiveTami1

New member
פיייייי, איזה חוצפן הבנדוד הזה

איך הוא מרשה לעצמו ככה? והחבר שלך סמרטוט שבסמרטוטים אם הוא לא מעיז לומר לו כלום ולתת לך להתייבש מולו. בכלל, החבר שלך לא נשמע להיט, בא אליך הביתה ולא אומר לאימא שלך שלום? את משרתת אותו מכף רגל ועד ראש? - מה הוא עושה כשבא להתארח אצלך?

<ושאלה לא קשורה, יש מצב שהוא כורדי? פשוט נשמע כמו מישהו מאוד רחוק שאני אולי מכיר, כל המניירות וכו'>

עד כמה שאני מבינה

לא נכנסת באותו הרגע בדלת, זאת אומרת שלחבר שלך ולהורים שלו כבר אמרת שלום בשלב כלשהו מהשהות שלך שם. לו עצמו אמרת שלום כשנתקלת בו במסדרון, אז בעצם פספסת את אשתו ואולי אורחים אחרים.
כשנכנסים לחדר ויש אנשים שטרם פגשת והגיעו כשלא נכחת מנומס להגיד שלום.
יחד עם זאת, את לא הבת שלו והוא לא יחנך אותך. לא לפנות מהשולחן, לא לנקות, לא להגיד שלום ולא שום דבר אחר. בפעם הבאה שהוא מעיז תעמדי על שלך תשירי אליו מבט (לא, זו לא חוצפה) ותגידי לו לא ידעתי שאתה אבא שלי ואני מבקשת שלא תחנך אותי.
במקביל ובלי קשר, כן, את לגמרי יכולה לדבר עם חבר שלך. לספר לו שזו לא פעם ראשונה. שהוא הרס לך את הערב, שהוציא לך את התאבון ושאת לא מוכנה שידברו אליך ככה.ואם הוא לא מסוגל לעמוד לימנך ולהגן עליך את מבקשת שיבין שאת לא מעוניינת לקחת חלק במפגשים שכוללים את בן הדוד.
את גם יכולה להרגיש לגמרי חופשית לענות לאדון שזה לא הבית שלו, ואם הוא מורה לך לקום לפנות להזכיר לו שהוא אכל שם גם, וגם הצלחת שלו שמונחת לפניו מחכה שהוא יפנה אותה. אל תשכחי לעפעף ולמרוח חיוך חביב תוך כדי שאת אומרת את זה. ותגידי את זה בטון עליז וחביב.

ואחרי הפרקטיקה, הדגשת כמה פעמים במהלך הכתיבה שלך שאת סופר דופר משתדלת. זה שאת מנגבת אחריך במקלחת ומנקה אחריך זה בסדר גמור. זה שאת שוטפת את החדר ומחליפה מצעים לחבר שלך זה כבר הרבה מעבר למה שמקובל.
אז לא, את לא ילדה מפונקת. וגם אם הית האחרון שיכל להעיר לך זה קרוב משפחה מדרגה שניה. זה לא הבית שלו. לא הילדים שלו. שיתעסק בחינוך ילדיו. גם אם אבא של חבר שלי היה מעיר לי ככה היתי מרגישה מאוד לא נוח ומפסיקה לבקר.
להיטפל לילדה בת 20 ולהשפיל אותה מול כולם זה פשוט חוצפה. וחבל גם שההורים של בן זוגך, שזה הבית שלהם, לא עמדו לימינך.
קבלי חיבוק גדול, תזקפי ראש, את בסדר גמור. את תתקלי בחיים בהרבה מפגרים. אל תקחי ללב אף אחד. תדעי מה את שווה.

shoosh2607

Member
מנהל
בהמשך כל מה שאמרו לך

אני דווקא הייתי פחות "נכנסת" בחבר על זה.
איתו יש לך דברים אחרים - כמו למשל שאת לא אמורה לנקות אצלו בבית.
שהוא בא אליך לסופ"ש הוא מנקה אצלך? אם כן, אז סבבה.
אני, כמו שאמרה בלו, הייתי פונה לבן דוד ואומרת לו שהוא לא אבא שלי, שלא יחנך אותי והוא מוזמן להתחיל להזיז את עצמו.
הבעיה, ולא כביקורת, היא שאת צעירה ולכן הוא מרשה לעצמו לדרוך עליך. אז נכון שיש לי פור של עשרים שנה עליך ועם השנים גם מפתחים עור יותר עבה ופה יותר גדול, אבל כדאי שיהיה ברור שם לכולם שאת לא עובדת אצלו ולא חייבת לו דין וחשבון.

אני די מסכימה עם רזאי. לדעתי האישה היחידה כאן שמנסה להסתכל על המצב ממבט על ולא רק על הרגשות של melanie15. הקשיבי יקירתי:
כאשר התנהגות מסוימת נראית לנו תמוהה ולא הגיונית, צריך לחשוב מאיפה זה מגיע.
הרבה פעמים יש אי הבנות והרגשת אי נעימויות עד סכסוכים בין משפחות על הבדלי תרבויות. וכן, לפעמים זה על שטויות במיץ עגבניות.
אז, דבר ראשון, יכול מאד להיות שבמשפחה של החבר מקובל מאד שהמארחים המקבלים את פני האורחים יאמרו שלום וייגשו לתת יד או נשיקות או הכל יחד. למשל, במשפחה של בעלי אוי ואבוי אם לא אנשק בשתי הלחיים את הבאים. זו בעיניהם התנהגות מכבדת, ואם הם לא מנשקים אותי אני יודעת שהם כועסים עלי. יכול להיות שההתנהגות שלך אינה מקובלת בעיניהם והם לא אומרים לך כלום. ואם באמת משהו לא מוצא חן בעיניהם, הם יוכלו לומר לך בפנים או ינסו "להוציא" את עליך בדרך אחרת. לכן, יש סיכוי שהבן דוד אכן מפלצת אבל אני נוטה להאמין שהוא "פתח" את הפה כי שמע "לכלוכים" עליך (דיברו עליך מאחורי גבך). זה מסביר את העניין מדוע החבר, סליחה האידיוט, צחקק ולא העמיד את הבן דוד במקום. הוא יכול היה לומר אפילו בחיוך :"עזוב אותה בחייאת.." הצחוק יכול להעיד שהוא מסכים באיזה שהוא אופן עם בן דודו או שהוא תינוק מגודל. ואם אכן הוא תינוק מגודל הייתי בורחת ממנו, חסר עמוד שדרה. ה"לכלוכים" שיכולים להגיע מכיוון המשפחה יכולים להיות בגלל שאת ישנה יותר מדי אצלו (ומרגישה חופשי להתקלח, לעשות כרצונך מבלי לשאול). הרי את בעצמך מעידה במכתבך שלהתנחל 3 ימים בבית זר יכול להעיק על בני הבית.
השאלה היא האם את נמצאת שם בכל סוף שבוע? האם ישנם סופי שבוע שגם החבר מתארח אצלך? אל תנסי לפצות ולנקות את החדר או להחליף מצעים אם אין הערכה מצד חברך ואם לא ענה לבן דוד חוץ מהצחוק העלוב, הוא אינו מעריך את מה שאת משקיעה כדי לתת לבני הבית הרגשה שאת בת בית ומוכנה לעזור בכל. חוץ מזה שמדובר בבן דוד שוביניסטי מעין כמוהו ואל תטעי יקירה, אני לא מצדיקה אף התנהגות מאף אחר מהם. אני פשוט מנסה לנתח את המקרה ומאיפה מגיעה האגרסיביות והחוצפה שלבוא אליך בטענות סביב שולחן מול אנשים ולחלק לך הוראת. פשוט חוסר טקט.
בכל מקרה הייתי מעלה את הנושא אם החבר ושואלת שאלה פשוטה: "מדוע צחקת שהבן דוד שלך העליב אותי? כן הוא העליב אותי. אתה לא חושב כך?" מעניין מה יענה על שאלה הזו...
ובחייאת, אל תשני אצלו כל סוף שבוע. תהיי גם עם המשפחה שלך ותזמיני אותו אליך (ניראה אותו מחליף מצעים ושוטף את הרצפה).
ובנוסף תחשבי אם שווה לך להיות בקשר עם חבר שגר במרחק שעתיים נסיעה ממך........
וגם אם לא תהיו ביחד, את יכולה ללמוד מהקשר הזה ומבן הדוד העלוב הזה המון.
בהצלחה יקירה.

רזאי

New member
כמה שאני אוהבת את אלה שמעלים

בעיה, מקבלים המון התיחסות ועצות, ומתעלמים.

צודקת. צריכה להיות איזו התייחסות אבל כל אחד מגיב אחרת. יש כאלה שמגיבים בשתיקה. אולי היא בהלם וצריכה לעכל מה שכתבו לה כאן.

רזאי

New member
במקרה כזה, אפשר לכתוב-

" מצטערת שאני לא עונה, אבל נכנסתי להלם ואני מנסה לעכל את התשובות."
לא נכון?

יש משהו בדבריך, אני רק ניסיתי לחשוב על סיבה מדוע לא הגיבה. ואולי היא יושבת קוראת מה שכתבו לה "חכמי הדור" ומעקמת את הפרצוף? איך נדע?

בטח תעני :"שתוסיף תמונה, לא?"

היא חיילת!

היא כתבה את הדברים בסוף השבוע וכנראה תקרא את התשובות בסוף השבוע הקרוב.
בימים האחרונים היו הרבה מאוד בעיות באתר, אז יכל להיות שגם אם היא מהנדירות שמצליחות לגלוש מהסלולארי לאתר היא לא הצליחה בגלל הבעיות.

mykal

New member
ההרגשה שלי,

שהמשפחה של החבר, לקחה את בן הדוד להיות הדובר.
הם לא רוצים להעיר לך, אבל הם בקשו ממנו שיעשה עבורם את העבודה.
עובדה שאיש מהם לא הגיב לטובתך.
את צעירה, תעזבי את ה'חברות' הלא חברית הזו.
אני הייתי עוזבת בכלל, ואת יכולה לבחור זאת ולו כאופציה לבחינת הקשר.
אם הוא רוצה בך, שיחזר, שיתנצל, שיגיד למשפחה שלו שזה לא מקובל עליו.
ואם את רוצה לשמור על כבודך---תדאגי לעצמך, אינך עוזרת בית,
וזה לא מראה על קרבה כמו שנדמה לך, זה מאפשר את הזלזול--כי את משדרת שאת שם.
תתרחקי, ותלמדי מה ותר נכון, כשתבני זוגיות.
בהצלחה.

למעלה