עזרה בבקשה.....

SagiGalit

New member
עזרה בבקשה.....

מזה זמן רב, כשנתיים לפחות, אני מנסה למצוא באופן עצמאי על ידי חיפושים בכל האתרים האפשריים ומאגרי המידע, מידע אודות משפחתי מצד אבי.

שם משפחתו של אבי הוא מולנר. אבי הוא הצאצא היחיד לשרה ומשה מולנר אשר טרם עלייתם ארצה על אניית "נגבה" ב-25 למאי 1949 נקראו ETEL AND ALADAR MOLNAR. כנראה שעם הגיעם לארץ שינו להם את השם.
הם הגיעו ארצה לאחר ששהו במכנה העקורים LECHFELD. בזמן שהותם שם, נולד אבי שכיום נקרא צבי מולנר אך בתעודת הלידה שלו ממינכן ובבקשות המעבר של LECHFELD הוא מופיע פעם כ RUDOLF ופעם כ CWEI/
על פי בקשות המעבר מ-LECHFELD שמילא סבא שלי שמצאתי בעזרת יד ושם, יכולתי ללמוד על מקום הולדתם, גילם ועיסוקם של הסבים שלי:

ALADAR MOLNAR נולד ב-20.8.1892 ב BUTKA (כנראה הכוונה היא ל-BUTKOVCHE בסלובקיה, למרות שהוא כתב שזה בהונגריה). לאבא שלו קראו P'AL ולאמא שלו קראו AMALIA MIRJOVSZKI. הוא ידע שלוש שפות אנגלית, גרמנית, צ'כית ורומנית. המקצוע שלו היה ספר (לא מזמן שמעתי ממישהו שהיה בשבעה של מישהו ושם אמרו שסבא שלי היה ספר ידוע של חברי הכנסת והאליטה כנראה בבודפשט או מישקולץ).

ETEL / ETA MOLNAR נולדה ב-23 במרץ(?) 1911 ב-MISKOLC. לאבא שלה קראו IGNAC KLEIN ולאמא שלה קראו PEPI WEISZ. הם גרו במישקולץ. היא הייתה תופרת.

זה כל המידע שיש ברשותי. כמה שלא ניסתי במאגרי שמות ומנועי חיפוש למצוא אתהצירופים של ההורים לא מצאתי כלום וזה די מייאש אותי. אני אשמח אפילו להעזר במישהו שזה המקצוע שלו אני רק לא יודעת איפה למצוא אחד כזה לאיזה בדיוק אני צריכה לפנות. מישהו שמתמחה ביהדות הונגריה? גרמניה?
בתוך כל התהליך אני גם רוצה להוציא אזרחות אירופאית לילדים שלי ונראה לי שאם יש לי תעודת לידה של אבי אשר נולד במינכן אז כנראה שאוכל. זה פחות דחוף ורלוונטי כרגע. אני ממש רוצה למצוא עבור אבא שלי ועבורנו בכלל קצת היסטוריה. עוד מעט מידע שיעזור לנו להבין מאיפה באנו ומי אנו.

כל עזרה תתקבל בברכה. אני מצרפת כל כל המסכים שיש ברשותי לעיונכם.

תודה,
גלית

SagiGalit

New member
חשבתי שסואן פה..

כמה הערות

MOLNAR - היה בירושלים מומחה לנעלים אורתופדיות בשם זה. זה היה ממש מזמן.
וייס וקליין הם שמות נפוצים מאד. גם במשפחתי מופיעים שני שמות אלה.

הונגריה - עד מלחמת העולם הראשונה היתה מדינה גדולה ושלטה יחד עם אוסטריה על שטחים גדולים.
בעקבות מפלתם במלחמה נלקחו מהונגריה שטחים עצומים ונוצרו סביבה מספר מדינות שלא היו קודם. (הסכם טריאנון).
לכן חוזרות שוב ושוב השאלות על מקומות ש"זזו" ממדינה למדינה. והתשובה היא כמובן שאלה... מתי זה היה, לפני או אחרי טריאנון?

מקווה שזה עוזר לך.

SagiGalit

New member
תודה על התגובה ואני חושבת שזה אחרי ההסכם..

בטופס שסבא שלי מילא הוא כתב BUTKA - HONG ולכן אני משערת שהוא ייחס את BUTKA ל HONG כי כבר היה ברור שהכפר סופח להונגריה.. אני מקווה שאני צודקת ושהבנתי נכון...

עב

New member
הבהרות

Butka השתייך למחוז Zemplen בהונגריה. בשנת 1919 המחוז חולק בין הונגריה לצ'כוסלובקיה ז"ל. למרות זאת, רבים ראו עצמם הונגרים גם בהמשך ועד היום יש באזור מיעוט דובר הונגרית.
בגזטיר משנת 1851 כתוב שגרו שם 72 יהודים.
בגזטיר משנת 1877 כתוב שגרו שם 125 יהודים. הם נרשמו ברבנות של מיכלובצה Michalovce או בשפה של אותם ימים Nagy-Mihály. אם את מחפשת רשומות מבוטקה עלייך לחפש אותן במיכלובצה.
אין לי מושג אם הרשומות מופיעות באתר המורמונים אם לאו.
אפשר לבדוק עם חוקר ב סאלט לייק סיטי אם קיימות רשומות בקטלוג של הספרייה. לגבי מישקולץ, מופיעות לידות עד שנת 1908. שוב, יתכן שיש רשומות שטרם הועלו לרשת ואפשר לבדוק זאת עם חוקר בארה"ב.
דבר נוסף: Molnar הוא שם הונגרי שפירושו "טוחן". יתכן שלמשפחה זו היה שם גרמני אחר, אולי מילר Muller, שניתן לה במאה ה 18. נקודה למחשבה ובהצלחה.

8052

New member
אתור משפחה

אני ממליץ על חני-גת ספרנית בבית-ווהלין-יד ושם
לקבוע עימה מועד וחני תוכל לעזור לכם באיתור.
03-5718197
דוד

למעלה