עזרה בבקשה

עזרה בבקשה

שלום ,
.אני חושדת שהתקינו לי תוכנת צילום מסך במחשב . איך אני בודקת אם באמת קיימת תוכנה כזו במחשב שלי ? איך אפשר להוריד אותה ?
2.אני גולשת בגוגל כרום . אם אני דואגת לאחר הגלישה למחוק את הסטורית הגלישה , האם לא ניתן יהיה יותר לשחזר את הסיסמאות שלי למייל ולפייסבוק עם תוכנת צילום המסך ?

תודה

Piav

New member
ניתן להיעזר בHitman Pro ובHijackThis

במידה והתוכנה מוסתרת, סביר שתזוהה ע"י Hitman Pro במצב EWS; במידה שלא, נוכל לזהותה דרך פלט HijackThis. ראי כאן.

Piav

New member
בהודעה הקודמת ישנה הפנייה להסברים (בכחול)

הנה עוד:

1. (Hitman Pro (+EWS

2. לגבי HijackThis: הורידו והפעילו את התוכנה HijackThis (קישור: http://sourceforge.net/projects/hjt). בתפריט התוכנה, בחרו בDo a system scan and save a logfile. העלו לפורום את קובץ הפלט בפורמט txt, והמתינו לניתוח התוצאות ולהוראות נוספות בעקבותיו.

תת

תודה , מה לגבי שאלתי האם כשאני מוחקת את נתוני הגלישה שלי בסיום הגלישה , עדיין תוכנת צילום המסך תוכל לצלם את הסיסמאות שלי ?

Piav

New member
השאלה היא מהי "תוכנת צילום מסך"

תוכנה המיועדת לצילום מסך בלבד תתקשה באיסוף מידע רגיש אלא אם נכתב מפורשות והובא לחזית המסך ע"י המשתמש. בשלבי ההזנה, ברוב האתרים, הסיסמה מוסתרת ע"י תווי מיסוך כמו כוכביות. בשלבים האוחרים, אין כל סיבה שהסיסמה תובא למסך במלואה, אלא אם היית אחראית לכך בעצמך. עד לכאן לגבי צילום מסך נטו. במציאות, אם נתבונן בתוכנות המעקב, הרי שלרובן יכולות נוספות ומגוונות שאותן לא הזכרת.

Piav

New member
המשך (...)

בנוגע לסיסמאות, החשש הגדול ביותר הוא מפני לוכדי הקשות (Keyloggers) ולא מפני לוכדי מסך. נפוצים סוסים טרויאנים לשליטה מרחוק (RAT) המאפשרים גישה רחבה וניטור מקיף של קלט/פלט במערכת, החל מהמסך, המקלדת ועד השמע והוידאו. אם מותקנת במערכת תוכנה בעלת יכולת ללכידת הקשות, הרי ששום סיסמה אינה בטוחה, גם אם הוזנה לאתר הבטוח והמחמיר ביותר מבחינת האבטחה.

במידה ואין יכולת לכידת הקשות, המשימה קשה יותר. הסיסמאות לרוב אינן שמורות במערכת בצורתן המלאה (לרוב, אם כי לא תמיד). אם ביקשת מאתר לזכור אותך, פרטיך בדר"כ יקודדו לקובץ טקסט שישמש אותו בפעם הבאה לצורך זיהוי מחודש. גם דפדפנים רבים דואגים להצפין את הסיסמאות במידה וביקשת ממנהל הסיסמאות המובנה בהם לזכור את סיסמתך. יוצא מן הכלל הוא למשל Internet Explorer אשר שומר את הסיסמאות בעורך הרישום (הסיסמאות ניתנות לצפייה בצורתן המלאה כל עוד המשתמש היוצר מחובר אל המערכת*).

Y. Welis

New member
חלק מהקיילוגרז גם יודעים ללכוד מסכים

כמו ארדמאקס המצויין. הוא אגב יזוהה מיד ע"י MBAM ו-SAS.

למעלה