עזרה בבקשה

עזרה בבקשה

שלום,

יש לי משפחתון בבית, לגילאי שנה וחצי שנתיים, יש לי בקבוצה בסה"כ 4 ילדים שאחת מהם שלי.

יש לי בעיה עם ההורים של אחד הילדים, הם תמיד מחפשים איפה אפשר לנצל, בטוחים שתמיד אני "מחפשת" אותם, שום דבר לא מספיק טוב בשבילם וכו' כל פעם אני נפגעת מהם מחדש למרות שמשתדלת לפתח עור של פיל.
עוד בתחילת השנה שיקרו לגבי הגיל של בנם ע"מ שאקבל אותו למרות שאם הייתי יודעת את גילו האמיתי לא הייתי חושבת לקבל אותו אפילו (אמרו שהוא בן שנה וחצי כשהיה בדיוק בן שנה)
זה הגיע למצב כזה שאני לא פותחת משפחתון שנה הבאה בגללם, הם הרסו לי את כל ההנאה שהייתה, אני צריכה להשקיע כוחות רבים מידי להישאר רגועה במשך היום ולהתנהל מול בנם בכבוד שמגיע לו ואני מפחדת שלא אצליח לעשות את זה מספיק, אני באמת מפחדת שהרגשות שאני מרגישה כלפי הוריו יחלחלו ליחסים שלי איתו.

וכאן אני פונה אליכם, אני אוהבת את העבודה עם הילדים, מאוד, אני משקיע המון (ההורים האחרים רואים את זה כך שזה לא רק בעיני) ואני ממש לא מסוגלת להמשיך בגללם, מה אפשר לעשות בכל זאת? הייתה לכן התמודדות כזו פעם? איך אני שורדת את החצי שנה שנותרה עכשיו?

אשמח לכל עצה, אני כותבת ממש בדמעות

תנסי לא להתרגש ולהבין שככה הם

לצערי לצד הורים נפלאים, יש גם הורים כאלה שקשה איתם וקשה להתמודד איתם ומולם.
אני גם נתקלתי בהורים כאלה לאחרונה ומשתדלת להתמקד בהורים הנפלאים שכן יש לי בגן וכמובן בילדים המדהימים שיש לי.

חבל שאת לא פותחת את המשפחתון בשנה הבאה ובמיוחד בגלל אנשים כאלה,תבדקי עם עצמך אם זוהי באמת הסיבה היחידה ומה יש בהם שגורם לך להגיב ככה.

היי חזקה, אנחנו פה למענך

מנסה לעזור

בני האדם שונים זה מזה. כולנו פוגשים אנשים מהסוג הזה במהלך חיינו, מי יותר ומי פחות. מה שעבד עבורי זה להחליף את תחושת הכעס בתחושת רחמים. כשחושבים על כך, אלו בני אדם שכך מתנהלים מול כל דבר בחייהם ולא רק מולך. ברור שקשה להם להיות מאושרים כשהם לא רואים את הטוב שנמצא לנגד עיניהם. לכן, אל תקחי זאת באופן אישי. ברגע שתביני שזוהי תבנית האישיות שלהם הכעס שבך יהפוך לחמלה וכך גם לא יתעורר בך כעס כשתטפלי במסירות בבנם בתחושה ש"לא מגיע להם".
חצי שנה תחלוף כהרף עין.

היי חזקה

תודה

אנסה מאוד לשנות את ההסתכלות שלי עליהם, מקווה שאכן תחלוף החצי שנה הזו מהר

מנסה מאוד

כמה שאני חושבת על זה, הפחד היחיד שלי הוא לקבל עוד הורים כאלה.

אני מהטיפוסים הביישנים, אני לא יכולה לנהל שיחה בקלות עם מבוגרים, (ילדים זה עולם אחר) כך שכל שיחה עם הורים היא קשה בשבילי, וכשהורים כאלה מתקיפים אותי כל שיחה אני מרגישה מושפלת , הטעות העיקרית שלי הייתה שבהתחלה נתתי מקום לטענות שלהם, שיניתי המון דברים כמו שביקשו והם קיבלו את זה כמובן מאליו והדרישות רק הולכות וגוברות. הם כועסים כשאני קוראת להם לקחת את הילד עם חום ומתווכחים איתי שאין לו חום ושאני ממציאה, כל חופש שיש למרות שמפורט בדף החופשות גורר האשמות, הם יודעים להתלונן על כל דבר, גם כשבאים לקראתם הם מוצאים למה זה לא מספיק.

אז חשבתי שאוכל להתגבר על הקושי שלי לדבר עם הורים ולהתרכז בעבודה עם הילדים וההורים האלו הוכיחו לי שזה לא עובד.

תודה רבה

את חייבת להתחיל להעמיד אותם במקום

ואני מניחה שזה קשה לך לפי מה שאת מתארת.
הייתי מתחילה בפגישה משותפת עם פריסת כל הנושאים על השולחן.שואלת מה שלומם, ואיך הם מרגישים ומשם ממשיכה. מתכוננת לכל "התקפה" עם תשובה מוכנה וברורה.
נושמת עמוק ויודעת שיהיו התקפות ואת תעמדי בהן.
ובסוף, אם המצב לא משתפר, מבהירה להם שזהו המשפחתון, שלך, אלה החוקים, ואם לא מתאים להם אז הדלת פתוחה והם יכולים לעזוב.

היה לי מקרה דומה עם אמא שכתבה לי מייל חריף ובוטה על ההתנהלות שלי בגן בצורה מעליבה מאוד. על כל התלונות היו לי תשובות מתאימות, הוספתי גם שהיא מאוד פגעה בי ושאני לא מוכנה להתבטאויות כאלו ו... שהדלת פתוחה. כמובן שהיא רשמה את בנה לשנה לאחר מכן.

רק שתדעי שמתוך אחוז אחד של הורים מזעזעים, יש המון הורים מקסימים ומפרגנים

שיהיה בהצלחה!

תזכרי שהם סה"כ בני אדם כמוך

והם לא בגדר אלוהים-אל תהפכי אותם לאויבים שלך, אלא להיפך-לחברים. כשההסתכלות שלך עליהם תבוא ממקום חיובי-זה יחזק אותך.

אנשים מעצם היותם אנשים אוהבים לקטר ולהתלונן ולהרגיש שהם בקונטרול ככה. בד"כ גם מתלוננים סתם כדי להתלונן ולא באמת מצפים לתשובה שתפתור את זה.

תנסי להגיע תמיד מוכנה עם תשובות אפשריות לשאלות/מענות שיהיו.

ואל תשכחי-אנחנו פה בשבילך

מסכימה עם על הנאמר וחוץ מזה...

מכיוון שזה משפחתון שלך ואני מבינה שזה בבית שלך, תבקשי שבעלך יהיה נוכח בפגישה.
זה אולי נשמע טיפשי אבל נוכחות של מישהו שאת יודעת שהוא בעדך , אפילו אם הוא לא אומר מילה, מאוד מחזקת.
לפעמים קשה לעמוד אחת מול שניים ולאזן את הכוחות יכול להועיל.
חוצמזה תזכרי מותר לך "לשבור את הכלים".
זה המשפחתון שלך , לפי הכללים שלך ואם זה לא מתאים להם מותר לך להגיד להם לעזוב.

תודה

עזרתן לי מאוד

נרגעתי קצת, אני מצליחה לרחם יותר ופחות להפגע. במידה וזה לא יספיק אזום שיחה.

יום טוב

למעלה