עזרה בבקשה

motek100

New member
עזרה בבקשה

אפשר להשיג ניילון כזה?

http://www.youtube.com/watch?v=nu6QpimDDDQ

בידיוק ראיתי עכשיו ביוטיוב- וזה רעיון גאוני !
השאלה, היא לא שמה בפנים קורונפלור?

אם מישהו יודע איפה ניתן להשיג אני אשמח,
או
זה ניילון "רגיל" ?

תודה

סימי3

New member
זה לא ניילון רגיל. שני המשטחים עשויים מחומר

הנקרא וייניל vinyl. הוא בטוח לעבודה עם מזון.
לפני כמה חדשים החזקתי אותו ביד והתלבטתי האם לקנות. לדעתי יהיו כאלה שיגידו שאין בו צורך, כי מסתדרים בלי וזה סתם כאב ראש של לתחזק אותו ולנקות. יהיו כאלה שלא יסכימו ויגידו שזה שימושי מאוד ואיך לא חשבו על זה קודם.
לא משתמשים בכלל בקורנפלור, אבל.....
העניין הוא שבצקי סוכר בחול שונים מאוד מהבצק בארץ. בבצק שאני משתמשת בו (בחול) היום אני גם לא שמה קורנפלור כמעט כשאני מרדדת אותו. אני גם מרדדת אותו ממש דק כ-3 ממ. וזה ללא המשטח הזה.
אין לי מושג איך יהיה שימוש במשטח הזה על הבצק סוכר שבארץ.
היתרונות של המשטח הזה הוא שהבצק לא מתייבש וכך יש יותר זמן עבודה ולא ממהרים. דבר נוסף- נוח מאוד להניח את הבצק על העוגה- מעבירים אותו יחד עם המשטח. נראה לי אלה דברים שיכולים לעזור מאד למי שמתחיל בתחום. זה טוב גם לעוגות גדולות במיוחד.

עדיין מתלבטת אם לקנות אותו או לא...
לא ידעת אם יש אותו בארץ, אבל כנסי לאתר שלהם ותוכלי להזמין מהם. זה מארה״ב.
http://sweetwise.com/the-pro-mat-pre-order-now.html

יש הסבר על זה גם באנגלית

מקווה שעזרתי,
סימי

motek100

New member
התשובה זה>>>> חו"ל!

התשובה שלך בדהימה! ממש תודה על ההשקעה!

אז ככה...
להתחיל מהסוף להתחלה: הבנתי מהשיחה שהבעייה הוא בכלל סוג הבצק.
איזה בצק יש להם? עם חזיר?

בידיוק אבא שלי הביא לי שקית קשה.
אני לא יודעת חברה או סוג- פשוט משתמשים לכל מיני דברים בעבודה שלו ( כמובן זה חדש ונקי...)

ניסיתי עכשיו ניסיונות- בהתחלה לא סמתי קונפלור כי חשבתי שככה ראיתי ביוטיוב, אבל נדבק לי

בקיצור זה תלוי בסוג הבצק... ואין יותר מידיי אופציות..
תודה

desertm

New member
מתוך הניסיון האישי שלי

קניתי בזמנו את המשטח, וכמו שסימי אמרה, יש הבדל גדול בין הבצקים בחול לאלה שניתן להשיג בארץ. ניסיתי כאן את כולם, החל מהמרשלג, ורו בזמנו, עלמה, המשטח לא נתן את התוצאה המובטחת באתר ובסרטונים. ניסיתי לעבוד לפי ההוראות, עם שימון קל של המשטח, זה לא עזר, ניסיתי קורנפלור, זה לא עבד. בסופו של דבר העברתי למישהו אחר שהבטיח לנסות ועדיין לא קיבלתי תגובה ממנו. לדעתי האישית, הרבה יותר פשוט לקנות בארץ ניילון עבה שקוף, כמו שמוכרים לכיסוי שולחן, אני עובדת עליו כמעט בלי תוספת כלשהיא, מרדדת בצק סוכר מאוד דק (2 מ"מ) וזה עובד בלי בעיות, והעלות כ-10 ש"ח למטר

Lורליי

New member
את מרימה עם השעוונית גם?

יש מצב שזה לא הבצקים, כמו מזג האויר אצלנו?..

desertm

New member
לא מרימה עם השעוונית

משתמשת בצינור PVC , השעוונית משמשת רק ללישה ורידוד

Lורליי

New member
אהבתי את הרעיון של להרים עם

המשטח.נראה לי שהיה יכול לפתור לי הרבה בעיות.
אגב, עם איזה קוטר ואורך של צינור את עובדת?

סימי3

New member
לפני שצילה כתבה, התכוונתי להגיד שאם הייתי

בארץ ועדיין מתמודדת עם הבעיה של בצק שנדבק לכל מקום, נראה לי שהייתי מחפשת כל פתרון ובודקת כל דרך אפשרית להגיע לפתרון. נראה לי שכן הייתי קונה את המשטח הזה ומנסה. אצל כל אחד זה גם שונה. מה שמסתדר אצל אחד, לא עובד אצל השני. אחרי שצילה כתבה את הפוסט ואני סומכת על דעתה, היא בעצם חזקה את מה שחשבתי. לא יודעת ...
לפעמים שווה לקנות ולנסות מאשר לשבור את הראש. מקסימום הלכו לפח 30-40 דולר, לא?

בקשר למזג האוויר- זו בטח בעיה, אבל לא העיקרית. לדעתי האישית , מתוך ניסיון, זה שילוב של מזג האוויר וסוג הבצק.

סימי

למעלה