עזרה בבקשה?

kyra9

New member
עזרה בבקשה?

שלום, אני חדשה פה, איך שראיתי שיש פורום המוקדש לחלומות צלולים קפצתי על ההזדמנות :) אז לבעיה שלי.... לפני כמה זמן, חלמתי שהייתי במקום שנראה כמו מסדרון של בית חולים, ומחוץ לדלת השקופה שלו ראתי את חברה שלי. הבנתי שאני חולמת, וניסיתי לגרום לכך שהיא "תהפוך" לבן אדם אחד שבגד באמון שלי, מתוך רצון לברר כמה דברים. הסתובבתי, התרכזתי ברעיון שהוא עומד מחוץ לדלת, ואז הבטתי לאחור וראיתי שבמקום חברה שלי עומד איש מגעיל, שנראה מעט כמו מי שרציתי שיופיע שם, אבל הוא הזכיר לי יותר חזיר מאשר בן אדם. אז כשהתעוררתי חשבתי שאולי זה קרה כי זה מה שאני חושבת על אותו אדם, אבל רציתי לדעת אם אולי יש דרך לתרגל שינוי של דברים בחלום צלול כדי לקבל את התוצאה הרצויה. ועוד שאלה... P: בזמן האחרון בקושי יש לי חלומות צלולים. יש דרך לגרום ליותר חלומות כאלה? תודה מראש :)

Amaterasu

New member
מראה

אין לי מה להגיד חוץ מלכוון אותך למאמר הזה: http://www.halom.co.il/a/a8 אני גם ממליץ לך לקרוא את הסיפור "בתולת החלומות" באותו האתר. זה גם מדבר הרבה על מה שחווית, וגם יכול לשפר את הסיכויים לחלום צלול, מכיוון שלקרוא סיפור בנושא מכניס אותך לתוכו שוב. http://www.halom.co.il/s

אולי את עונדת שעון דיגיטלי במקרה?

לדעתי הבדיקה הכי מהימנה שיכולה להיות היא הסתכלות על השעה בשעון דיגיטאלי- במיוחד על השניות. מה שצריך לעשות זה להסתכל על השעון למשך "כמה שניות" ולראות שהשניות עולות בסדר הגיוני (כמו שהן אמורות) בעוד השעה והדקות לא משתנות. בחלום במבט ראשון השעון עלול להראות באמת שעה כלשהי, אבל המספרים שבו אמורים "לקפוץ" במקום לעלות בסדר הנכון. לא מזמן גם לי היה חלום שספרתי בו 5 אצבעות, והתעצבנתי על זה, כי ידעתי שזה חלום. כל כך התרכזתי בלגרום לאצבעות שלי להיראות מוזר, כדי "להוכיח" שזה חלום, עד שזה בסוף העיר אותי (לאחר שהצלחתי...).

kyra9

New member
האמת היא שלא...

אני מכירה גם את השיטה הזאת, אבל הבעיה שלי היא לגרום להיות חלומות להיות צלולים ולא רגילים. אני מנסה להרגיל את עצמי לעשות בדיקות מציאות כל כמה זמן, מקווה שזה יעזור. ניסית להוכיח את זה לעצמך כדי לראות יותר אצבעות על היד, אה? P: לפי מה שידוע לי, לפעמים פשוט יודעים שזה חלום, ואין צורך בבדיקת מציאות.

...

אני עושה בדיקות מציאות רק כשאני מרגיש שמשהו מוזר, ונראה לי לא הגיוני, או שסתם יש לי תחושה מזורה שפתאום נחתתי בסיטואציה שאני נמצא בה. ואז קורה לפעמים שגם בחלום קורה משהו שאני מרגיש שהוא מוזר ואני עושה את זה, ומגלה שזה חלום. בזמן האחרון, בחלומות הצלולים שהיו לי הבנתי שזה חלום לפני שעשיתי בדיקות מציאות, בגלל משהו לא הגיוני שהמשיך לחזור לי בחלומות. וכך יצא שאני עושה בדיקות מציאות אחרי שאני יודע שזה חלום, סתם מתוך צורך והרגל. יצא שהתחלפו אצלי המטרה והאמצעי- אני מגלה שזה חלום, ואז רוצה לעשות בדיקת מציאות. האמת שהתכוונתי לכתוב את ההודעה הקודמת למישהו מהודעה לפנייך, שלא הצליחו לו הבדיקות מציאות אבל בטעות הגבתי לך...

kyra9

New member
אז בגלל זה לא נראתה לי הגיונית התשובה שלך....

יש לך מזל, לי ייקח עוד הרבה זמן כנראה להתרגל לבדיקות מציאות- היום בחלום לא הצלחתי להיזכר איך הגעתי למקום שבו הייתי ( בלי קשר לבדיקות מציאות) ופספסתי את זה. כשהתעוררתי ורשמתי את החלום הזה כעסתי על עצמי שלא שמתי לב ל"ביצוע" בדיקת המציאות. ומה זה משנה, בכל מקרה תמיד מעניין לשמוע סיפורים של אנשים אחרים :)

stpfire

New member
אם יש משהו שהוא מאוד מאוד מסוכן בחלומות צלולי

זה לא לעשות בדיקות מציאות, כדאי מאוד להתרגל לזה כי אולי זה נשמע הזוי אבל הרבה אנשים היו בטוחים שהם בחלום אבל הם היו במציאות ורוב הפעמים זה נגמר ברע... הכי חשוב זה בדיקות מציאות

kyra9

New member
טוב...

אני דיי בטוחה במאה אחוז שאם אני אחשוב שאני בחלום אני אעשה בדיקת מציאות. אני אימצתי את השיטה של לכתוב על היד "בדיקת מציאות" ולבצע כמה כל פעם שאני רואה את זה. אבל הבעיה שלי היא להגיע למחשבה של אולי זה חלום. הלילה גם היה לי חלום עם אפשרות פשוטה לבדיקת מציאות- אבל שוב, פספסתי אותה. וגם אם אני אחשוב שאני בחלום אבל זאת תהיה המציאות, אני לא אנסה לעשות שום דבר מסוכן (כל עוד לא בדקתי למשל שני יכולה לעוף מעל לרצפה, אני לא אנסה לעוף מהחלון, למשל). אבל אולי אתה מכיר עוד שיטה להתרגלות לבדיקות מציאות חוץ מחזרה עליהן במציאות?

stpfire

New member
לפי דעתי הכי יעיל זה

לפני שאת הולכת לישון, את צריכה להגיד לעצמך "אני שמה לב לכך שאני בחלום כשאני חולמת!" אם תגידי את זה כמה פעמים לפני השינה ובאמת באמת תאמיני בזה, התת מודע שלך יקלוט את זה ויהיה לך הרבה יותר קל. חשוב להגיד את זה בזמן הווה כי לתת מודע אין עבר הווה או עתיד, בשבילו יש רק הווה. עתיד זה משהו שיקרה עוד הרבה זמן אם יקרה בכלל.

makron2

New member
שלום וברוכה הבאה לפורום...

אפשר להתאמן ע"י פתיחה וסגירה של דלת תוך כדיי התמקדות במטרה עד הצלחה או להסתובב ולחשוב שהאדם מאחוריי הגב מספר פעמים עד שיהיה שיפור,באותה מידה אפשר פשוט לקרוא לו או לחשוב על משהו יצירתי אחר. כדיי לזהות שחולמים יש להעלות את המודעות למה זה חלום שלך בעצם ומה מבדיל בינו לבין המציאות,יש להתמקד בהבדלים האלו ולהבהיר לעצמך שבמצבים דמויי חלום יש לבצע בדיקת מציאות כדיי לוודא סופית מהו המצב שבו נמצאים. - יומן חלומות הוא כלי חשוב לשיפור המודעות. שיטה יעילה מאוד להגברת תדירות החלמות הצלולים היא המיילד,אני מפרט למטה. לשון זכר או נקבה בהתאם. יש לבצע את השיטה הבאה לאחר מספר שעות שינה. - רצוי באופן **מדוייק מיילד:בתרגיל צריך לחזור על המשפט:"בפעם הבאה שאני חולם אני רוצה לזכור שאני חולם!"(בחזרה הראשונה כמה פעמים בנחישות כדיי לקבוע מטרה ולהפנים)לאחר מכן לדמיין את עצמך שוב בחלום שממנו התעוררת או לדמיין חלום מהאחרונים שהיו לך,במהלך הדמיון צריך להבחין במשהו מוזר שקרה בחלום(סימן חלום)ואז בזמן שמבחינים בדבר המוזר הזה(הסימן)צריך להפנים את העובדה שזה בעצם אומר לך שזה חלום,תוך כדיי ההבחנה תאמר לעצמך בנחישות "זה חלום!,אני חולם!" ואחר כך רצוי להמשיך לדמיין משהו שרוצים לעשות בחלום כמו בדיקת מציאות(בתור התחלה) - **יש לחזור על רצף הפעולות האלה מספר פעמים או עד שנרדמים וזה ישפר מאוד את הסיכויים לחלום צלול. אפשר גם לשלב בין השיטות כלומר לבצע קודם כל מיילד ומייד לאחר כמה כמה דקות לעבור לויילד ככה המיילד ישמש מעיין רשת ביטחון במידה והויילד יכשל. במידה ומתעוררים מחצלול קצר רצוי להשאר באותה תנוחה בדיוק ולנסות שוב(במידה ויש זמן ותנאים) שיטת המיילד נועדה ע"מ לשפר את הסיכויים באחוזים ניכרים. יש לציין שהיא מבוססת על רצון לבצע משהו מסויים(בדיקת מציאות)בזמן מסויים(בזמן שרואים סימן חלום)וכמובן אם בחיי היום יום מתקשים לבצע למשל בדיקת מציאות אך ורק לפי קביעת מטרה לכך לדוגמא מטרה כמו:"בפעם הבאה שאני יראה כלב אני רוצה לעשות בדיקת מציאות"(מייד). - אם נכשלים לזכור את המטרה(מפספסים)אז בחלום יהיה קשה יותר לזכור מטרה מסויימת

kyra9

New member
תודה על התגובה וקבלת הפנים הנחמדה :)

התחלתי לפני בערך יומיים עם בדיקות המציאות וקניתי יומן חלומות חדש (היה לי יומן חלומות במשך כמה חודשים), אני מקווה שלא ייקח יותר מדי זמן להתרגל לבדיקות המציאות ולגרום לכך שאבצע אותן גם בחלום. את המיילד אני אנסה לעשות היום, אבל אני דיי בטוחה שאני בשלב מוקדם מדי בשביל הווילד, ננסה לשלוט קודם במיילד.

silverhawk

New member
בבקשה!

קודם כל, עצם העובדה שהצלחת לשנות את הדמות בחלום היא הישג לא מבוטל - כל הכבוד על כך, זו בהחלט לא פעולה פשוטה! בכל אופן, באופן כללי, נראה שעשית הכל נכון, אבל כמו שראית, שום דבר לא מובטח. דרך חלופית, שעשויה להיות עדיפה לעיתים, היא לצאת החוצה וללכת למקום שבו סביר שאותו אדם יהיה במציאות (וכמובן לדמיים ולהאמין שיהיה שם). בנוגע להגדלת מספר החלומות הצלולים, כפי שכבר השיבו לך, הבסיס הוא יומן חלומות ובדיקות מציאות. לאחר שתטמיעי את אלו, תוכלי לעבור לשיטות המתקדמות ולנסות ליצור חלום צלול באופן אקטיבי. שיהיה בהצלחה וברוכה הבאה לפורום!

kyra9

New member
תודה רבה :)

מה שמעניין זה שאחותו בדיוק הייתה בבית חולים, יולדת, אז סביר להניח שהוא יהיה בבית חולים.... אבל כנראה צריך להיות יותר ספציפיים :p ואתה לא יודע כמה גרמת לי להיות גאה בעצמי כשאמרת שזה הישג, במיוחד כי זה היה החלום הצלול הראשון שלי :) ואני כותבת יומן חלומות. קראתי כל פינה אפשרית באתר של מיכאל אלבוים (ואני ממשיכה לקרוא בו שוב כל יום), והבנתי שצריך להשקיע ביומן חלומות בשביל להראות למוח שזה חשוב לי, אז קניתי יומן חלומות חדש, אני כותבת בו כל יום, ואימצתי עוד שיטה שלו- לכתוב על היד בדיקת מציאות, וכך אני נזכרת לבצע אותן :) אבל יש לי שאלה.... בקשר לבדיקת המציאות של הטקסט. שורה אחת תספיק בשביל זה, או שצריך לקרוא יותר ואז לבדוק אם משהו בו השתנה? תודה מראש

silverhawk

New member
פי-יה

אם זה החלום הצלול הראשון שלך, אז על אחת כמה וכמה - בחצלולים הראשונים בד"כ מתעוררים כבר לאחר מספר שניות. כל הכבוד לך! כתיבה על היד זו אכן שיטה יעילה (את יכולה להסתפק ב"ב.מ.", כדי להמנע משאלות מביכות :)). לשאלתך, שורה אחת בהחלט תספיק בד"כ. יחד עם זאת, הדבר החשוב הוא להקפיד שלא לבצע את הבדיקה באופן מכאני. עלייך ממש להאמין בכל פעם שהכתוב ישתנה, ולהשתדל להסיט את המבט לפחות פעמיים-שלוש.

kyra9

New member
למה שאלות מביכות?

כמה חברות שלי שאלו על זה, הסברתי להן קצת על חצלולים ועל בדיקות מציאות (התגובה הראשונה שלהן- אבל זה כמו "התחלה", לא?), וכמה מהן ממש התלהבו מהרעיון, והתחילו גם לכתוב יומן חלומות :) אז לפחות אותי- זה לא מביך. אגב, היום היה לי עוד חלום צלול- והוא הצטלל בזכות בדיקת מציאות. מה שמעניין זה שאיכשהו התערבבו לי שתי בדיקות מציאות- לבדוק כמה אצבעות יש וביקה של טקסט: על כל אצבע היתה לי אות באנגלית, וכולם ביחד הרכיבו את המילה ידיים, והייתה שם עוד אות שהפריעה לסדר- היתה עוד אצבע. אבל אז כשבדקתי שוב- גם האותיות השתנו, אבל מספר האצבעות לא השתנה. ואם כבר חפירות, אז יש לי שאלה. בחלום היה לי מאוד קשה להרים את היד ולגרום לעצמי להסתכל עליה, וכשהסתכלתי זה נראה כאילו זה מוקרן בטלוויזיה עם איכות נוראית. יש לך אולי מושג למה זה יכול היה לקרות?

silverhawk

New member
סתם צחקתי :)

תזמיני אותן לפורום! בנוגע לשאלה שלך, אני לא חושב שיש לזה הסבר ברור. עולם החלומות הוא אינדיבידואלי ביותר ואין בו כללים ברורים - הכל יכול לקרות, לרבות זה. יחד עם זאת, ייתכן ששימוש בשיטות להגברת הצלילות היה עוזר לך גם עם הבעיה הזו. ואמנם, מומלץ להשתמש בהן באופן קבוע לאורך החלום, לצד עריכת בדיקות מציאות מידי פעם. זהו המתכון לחצלול ארוך ומוצלח.

למעלה