עזרה בבקשה

עזרה בבקשה

שלום רב... אימי כבר כזה מספר חודשים ,( בערך שנה כבר למען האמת סובלת מנסיגה בזיכרון זה מתבטא בזה שאני מספרת לה דברים והיא אינה זוכרת חוזרת על אותם סיפורים מספר פעמיים נתקעת במשפטים, הדבר ממש מדאיג אותי ומלחיץ אותי למען האמת אני מוצאת את עצמי ממש מתעצבנת, שאני מנסה לעורר בה את האפשרות שייש לה בעיה היא ישר תוקפת אותי. לפני כחצי שנה הזמנתי לה תור לאיבחון פרטי בבית חולים רמבם, אך היא סירבה ללכת בטענה שזה יקר מידי , והיא לא מוכנה שאני כסטודנטית יוציא סכומים כאלה. אמא שלי היא כל מה שייש לי בחיים, אבי נפטר לפני 13 שנה, אני בת 26 הבוגרת במשפחתי ואני נמצאת במצב של חוסר הונים, נה אני יכולה לעשות? איך אני יכולה לשכנע אותה להגיע לאיבחון? מה דרכי האיבחון? והאם יש אפשרות לאיבחון שלא יגיע לסכומים מטורפים כאלה? אשמח לעזרה תודה רבה

ronnyw

New member
שלום לך דובי חמודי.

ליבי איתך. פתאום את - הצעירה - חייבת לקחת את תפקיד הבוגר האחראי.... לא פשוט. עצתי: אל תלכי לאיבחון פרטי. בכל קופות החולים יש היום את הידע והיכולת לאבחן מקרים של אלצהיימר או שטיון אחרים (אנא, קראי את המסר שכתבתי היום לשואלת אחרת על מהות האבחון). רופא/ת משפחה רגיל/ה ידע להפנות אותה למרפאה המתאימה במסגרת הקופה, ולא תזדקקו להוציא כסף. צרי קשר עם רופא/ה המשפחה הרגיל/ה של אימא שלך, ותסבירי לה במה את חושדת. בהזדמנות הבאה שאימך תלך לרופא/ת המשפחה (אני מניחה שמידי פעם יש לה סיבה ללכת. אם לא - בקשי מהרופא/ה שתתקשר אליה לזמן אותה לבדיקה שגרתית או משהו). אני יודעת שאני מלמדת אותך "לתחמן" את אימא שלך, אבל אם אכן היא באזור האלצהיימר - כנראה שלא תהיה לך ברירה. אלה שקרים לבנים לגמרי שמטרתם טובה וחשובה לאימך. אני בכל זאת הייתי מציעה לפנות לבן משפחה אחר, אם יש (דודים?) או עובדת סוציאלית במקום מגורי אימך. גם הם יכולים לעזור. הכי חשוב - אל תתעצבני ואל תיכנסי איתה לויכוח. אם אכן היא מתחילה לאבד יכולות - כל נסיון להתווכח רק יגרום כעס, תסכול ומריבה. חבל על העצבים והאנרגיה שלך וגם שלה. זה מין מיומנות נרכשת... בהתחלה נורא קשה לא לענות ולא להיתווכח מול שטויות שנאמרות, ולפעמים זה מרתיח את הדם. אבל לאט לאט תיווכחי שהויכוחים מרתיחים עוד יותר ומביאים למריבות ופיצוצים בלי שום תועלת. בהמון אמפטיה.

תודה

ממש תודה על התגובה המהירה הזמנתי לה תור לנוירולוג, וביקשתי הפניה מרופא המשפחה שלה זאת אומרת כבר איכשהו עקפתי אותה, אני רק מקווה שהיא תסכים לבוא ולא לעשות לי את המוות... ובכל אופן ממש תודה רבה

zs1957

New member
שלום דובי חמודי היחידה

טוב עשית שהזמנת תור לנוירולוג. הוא יאבחן אותה ויתן לה טיפול. אין לי ספק שהיא תערים עלייך קשיים אולם את תצטרכי לעבוד עליה ולקחת אותה לרופא לעיתים יש צורך להשתמש בשקר לבן כי אין ברירה. אמא שלך מתנהגת עמו כל החולים בתחילת המחלה. מתחכשת למה קורה. בתוך תוכה היא מבינה שיש לה בעיה בזיכרון אולם היא מתביישת ופוחדת שהרופא יאבחן , כיצד תגיב הסביבה הקרובה, המשפחה המורחבת, השכנים.אפשר להבין אותה לכן אל תתוכחי אתה אלא תזרמי אתה גם אם דעתך שונה מדעתה ,את האבחון היא חייבת לעשות ובהתאם לכתוצאות תערכו לקראת הבאות. נשמח לסייע לך בכל עת. זהבה

אני מבינה שאת מאזור חיפה,

גם אני צפונית, ואני מטפלת בבעל חולה דימנציה, ובזמנו הייתי צריכה להעביר אותו איבחון , והרופא שטיפל בבעלי המליץ בכל פה על רמב"ם, וכששאלתי למה יש עוד אפשרויות, והוא ענה לי בפשטות אם יש בעיה אז האישור מרמב"ם יפתח לך את כל הדלתות ואכן כך היה, וגם לנו היה קשה להוציא סכום כזה, אבל המאמץ היה כדאי. אם את צריכה רופא נוירולוג טוב בחיפה , אני יכולה להמליץ לך במסר, אם אתם חברים במכבי, אז יש השתתפות כי הוא מנהל מחלקה נוירולוגית. האיבחון הוא השלב הראשון בכל תהליך מול המוסדות, מול ביטוח לאומי וכו'... אשמח לעזור במה שאפשר! ניצה.

ענתי44

New member
שלום ../images/Emo85.gif

ליבי איתך, שעל נושאת את הקושי על כתפיך ואני מקווה שיש בני משפחה קרובים כמו אחים, בני דודים של אמא שיוכלו לקחת חלק בכל הטיפול. בקשר לדרך האיבחון, אז יש את הבדיקות כמו ה- סי. טי. ויש בדיקה כמו מנטל שבוחנת את יכולותיה הקוגנטיביות של אמא. זה סידרה של שאלות ומשימות פשוטות שאמא תתבקש לבצע ושיקבעו אם מדובר למשל באלצהיימר או כל מחלה ובעייה אחרת. לא ברור לי, ולפי ניצה זה נחוץ, למה צריך לשלם על הבדיקה כסף רב. ניתן אם יש לאמא שלך ביטוח מושלם בקופת חולים לגשת לקבל חוות דעת מקצועית בצורה פרטית, ואז חלק ניכר מהתשלום מוחזר לך. אצלנו בקופה למשל, הגעתי למנהלת מחלקת זכרון באופן פרטי ושילמתי מאה שקלים כשאת שאר העלות השלימה קופת חולים. תנסי בדרכי נועם לשכנע את אמא ללכת לבדיקה או תנסי מה שמכונה "שקר לבן" תגידי שזו דרישה של ביטוח לאומי כדי לשלם לה כסף כאלמנה, או שקרי לה שזה חינם, שביקשו את זה בשבילך. שזה ניסוי בלימודים באוניברסיטה.כל מה שיעזור.אם את תדברי בצורה משכנעת ובוטחת זה יעבוד עליה. בקשר למצב של אמא. זה בהחלט מעצבן כל השאלות החוזרות כל דקה ( פעם ראתה איתנו משחק כדורגל ותשעים דקות חזרה על סדרת שאלות איפה משחקים? מי משחק? כמה כמה? עד שאיבדתי חשק לראות. אין טעם לומר לה שיש לה בעיה את רק מכעיסה אותה ובמילא תשכח כעבור כמה דקות כי הדבר הראשון שנפגע זה הזכרון המיידי. אם תגיד לך שעכשיו קר יותר מסיביר כשבחוץ חמסין תגידי נכון, אם תגיד לך שאביך צריך לחזור מהעבודה תגידי נכון. אין טעם להתעמת איתה ולהגיד את האמת. היא בעולמה ואין מה לעשות. זה אולי אמא שמדברת אבל המילים הם של המחלה. ואין טעם לריב איתה. זה רק יגביר את ההתפרצות שלה. אמא שלך אישה עדין יחסית צעירה. אישה שגידלה שנים רבות ילדים לבד, היתה אמא ואבא ונאלצה להיות מפרנס יחיד. היכולות שלה בגלל המחלה לא כרגיל. היא לבטח מאוד מפוחדת וגם כועסת כי היא חשה שמשהו לא טוב קורה לה ואין בה את הכלים להתגבר על זה. היא מוציאה הכל עליך הילדה הגדולה שלה. ככה זה במחלה הארורה הזו.

למעלה