עזרה בבקשה

בשיקום

New member
עזרה בבקשה

לאבי יש בעיות במתן שתן. כל שלושה חודשים הוא מקבל זריקת זולדקס. וכל יום לוקח כדורים של אומניק. כעור כמה שנים של רגיעה חזרו הבעיות פתאום. מאבחנה עולה שהערמונית מוגדלת. אילו פתרונות יש למצב שכזה? מעדיפים רפואה טבעית כמה שיותר רמת PSA עלתה תודה רבה

ינוקא1

New member
היי

ככל שמתבגרים זה יותר מסובך לעזור. בגדול יש כמה דרכים אפשריות שיכולות לשפר את המצב (אני אישית ממליץ על צמחי מרפא סיניים) , אבל העיקר זה לא השיטה אלא המטפל.

0 אור 0

New member
יש אפשרות לעזור

ניתן לסייע בכמה שיטות של רפואה משלימה, ההמלצה המועדפת שלי היא שילוב של רפלקסולוגיה עם צמחי מרפא, אבל בהחלט גם לשיטות נוספות יש מה להציע - רפואה סינית, רפואה איורוודית ועוד. בגיל מבוגר, חשוב למצוא מטפל קשוב ואמפתי וכן עם ידע רב תחומי (או ידע מעמיק בתחום רחב ומקיף), מכיוון שסביר להניח שהקושי בשתן אינו הבעיה היחידה. כמו, כן חשוב שכל שינוי בתרופות יהיה בתיאום עם הרופא המטפל. (מנסיון לא נחמד שלי - אם יש רופא שמתנגד עקרונית לכל מה שהוא לא למד בבית ספר לרפואה, אז אולי כדאי להחליף רופא לרופא פתוח יותר. הם בדרך כלל מתגלים גם כרופאים טובים יותר)

יעל ND

New member
אפשר לטפל בדרכים שונות

אני אישית מעדיפה שילוב של הומאופתיה עם דיקור. אך גם בדיקור בלבד ובהומאופתיה בלבד מגיעים לתוצאות טובות. אפשר לטפל גם בצמחי מרפא. כל המטופל ומה שהכי מתאים לו. אבל בכל שיטה שלא תבחרו אין 100% ותמיד למישהו עוזר יותר ולמישהו פחות. חוץ מזה, חשוב לשמור על תזונה נכונה ואורך חיים בריא ולפעמים גם לקחת תוספי תזונה אלה או אחרים.

0 אור 0

New member
סליחה שאני חוזרת לאותה נקודה כל הזמן

אבל כמי שעוסקת בשילוב שיטות , אני מודעת לכך שיש שיטות שהן סינרגטיות זו לזו (כמו רפלקסולוגיה עם תזונה , עם צמחי מרפא, עם תזונה), או חלק מאותה שיטה כוללת (כמו למשל דיקור עם צ'יקונג או צמחי רפואה סיניים) , יש אפילו שיתוף פעולה - כמו למשל עיסוי שמטפל ברמת השרירים עם רפלקסולוגיה או דיקור שמטפלים ברמות יותר אנרגטיות ופנימיות, אבל מצד שני יש שיטות שהן טוטאליות ולא משתלבות טוב עם שום דבר אחר, והמטפלים בשיטות אלו בדרך כלל ממליצים לא לערבב שיטות. שיטה כזו היא בדיוק ההומאופתיה שהיא טוטאלית, וגם שילוב של דיקור עם שיטות עומק אחרות כמו רפלקסולוגיה לא ממש מקובל. ולמרות זאת, את בדרך כלל ממליצה על השילוב הזה של הומאופתיה עם דיקור (רפואה סינית?), כששתיהן שיטות טוטאליות שבאות מפילוסופיה שונה לחלוטין, ואף אחת מהן לא שייכת באופן טבעי לעולם הטיפולי של הנטורופת.

יעל ND

New member
אור יקרה,

אני משלבת בין נטורופתיה לשיטות אחרות. מניסיוני, השילוב בין הומאופתיה לדיקור ברוב המקרים הוא האפקטיבי ביותר, לכן זה מה שאני עושה במקרים האלה. אני לא ממליצה ולא שוללת שום דבר לאף אחד: כל אחד והשיטות שלו והניסיון שלו וכו'.

0 אור 0

New member
ואיך זה מסתדר

עם האמירה של כל ההומאופתים שהשיטה היא כוללת ולא רצוי לשלבה עם משהו אחר? ולגבי דיקור: האם למדת רפואה סינית או שאת מדבר על סו ג'וק (שאני כן מכירה נטורופתים שהשילוב עם סו ג'וק עובד עבורם)?

זה תלוי

אפשר לשלב הכל אבל תלוי איך עושים את זה. מטפל אחד? שני מטפלים? טיפול בוזמני? טיפול משתלב? גם טוטאליים משתלבים-אבל צריך להיות יותר מודע לשתי השיטת הטיפוליות ולדרך השילוב. עירית

0 אור 0

New member
כאן מדובר בנטורופתית שמציעה לטפל בעצמה

בהומאופתיה ודיקור. כך שמבחינת התאום בין המטפלים אין בעיה - המדובר באותה מטפלת. לפי דיונים מאד סוערים שהיו פה עם הומאופתים בפורום (וגם אמירות של ההומאופת שטיפל בי בזמנו תקופה מסויימת) , הבנתי שלא מעוניינים "לערבב" אולי גם כדי לדעת איזו שיטה עזרה, אבל בעיקר כדי לא ליצור השפעה לא מבוקרת - חזקה מדי בגלל סינרגיה לא מתוכננת או אפילו סותרת לפעמים. בודאי שהעניין מחמיר אם מדובר בשני מטפלים - אם נניח האסטרטגיה הטיפולית שלי היא קודם כל להרגיע ולהכין, והאסטרטגיה הטיפולית שלך היא להכנס בכל הכח במקור הבעיה.

לכן אמרתי שזה תלוי../images/Emo13.gif

תלוי במטפל, במטופל, בבעיה, בתפיסה הטיפולית......וכו'. יהיו הרבה הומאופתים שלא יסכימו איתי ויהיו אחרים. אני מסכימה שהדברים צריכים להיות מתואמים. אז אם מטפל אחד עושה הכל, הוא בטח מתואם.... אם יש יותר ממטפל אחד צריך שיהיה תאום בינהם לגבי העיתוי המתאים והמטרה של כל התערבות טיפולית. עירית

למעלה