עזרה בבקשה

עזרה בבקשה

הבן שלי.שהתגיס לצהל בפרופיל 97.השתחרר לאחר שנה של שירות שהיה סיוט עבור כולנו לא מצא את מקומו בצהל.ושוחרר היום חצי שנה לאחר השחרור.הוא רובץ בבית חסר מוטיבציה לחלוטין מעביר את ימיו בשינה.ואת לילותיו במפגשים עם חבריו לי המצב הזה נמאס נייסתי לשוחח איתו על חיפוש עבודה.והוא מגיב ב "בסדר"........ בנתים אני מפרנסת את הבית אני לא נותנת לו פרוטה שחוקה והוא חי מתקציב זעום שאביו מפקיד לו בבנק מדי חודש המצב הזה גוררם לי ללחץ נפשי.עצבים .ואי שקט היום החלטתי שאני מנתקת לו את הטלפון הנייד ואת שירותי הכביסה שאני עושה לו הבעיה היא.שאני יודעת שזה לא ישנה לו דבר ואני באמת לא יודעת מה לעשות

גרא.

New member
יסמין1,מאד קשה ומתסכל לשמוע,על בן עם פרופיל

97 שהתגייס לצבא,לא מצא את מקומו,ושוחרר,כנראה על בסיס ירידה מובהקת בפרופיל.זו הנחה כיוון שלא ציינת את זה.אם אכן זה כך,כבר היו מקרים של הורים שתבעו את הצבא,על הפגיעה בכשרו האינטלקטואלי והפיזי/מנטאלי של הילד שנגרם בעת שרותו הצבאי.כאשר הכסף למעשה מיועד לטיפול פסיכולוגי המתחייב מעצם הפגיעה.בכל מקרה,כדאי להתייעץ עם עו"ד הבקיא בנושא.על פניו נראה \ כאילו בנך נמצא עדיין בהמצב של הלם השחרור שנכפה עליו לאור מצבו הנפשי,ואינו מוצא את מקומו המצופה במציאות האזרחית.לא כתבת אם הצעת לו לפנות לקבלת עזרה נפשית כלשהיא,אבל מדפוס ההתנהגות האדיש,חסר המוטיבציה לעשות משהוא עם עצמו,אין ספק כי הוא זקוק לעזרה מקצועית. בין לבין,אץ יכולה לפנות גם ליחידה להכוונת חיילים משוחררים,כלומר לבקש ממנו לפנות ליחידה הזו, לקבלת ייעוץ,הכוונה ואולי גם תמיכה נפשית הכתובת,בקישור המצ"ב.יש בכל מקרה לנסות גם לדבר עם חבריו,יתכן שיש מי מהם שיכול להשפיע עליו לשנות את התנהגותו..אלא אם כן זו הנורמה של קבוצת החברים שלו.

gobly

New member
את צודקת לגמרי

הגיע הזמן שהוא יתחיל לקחת אחריות על החיים שלו. אם תמשיכי להאכיל אותו מהיד אל הפה הוא ימשיך לאכול ולא יחפש אוכל בעצמו. חוץ מזה שיש לך את החיים הפרטיים שלך. עד מתי תמשיכי לדאוג לו? מספיק את דואגת לו למה שהוא לא יכול לדאוג בעצמו, לא צריך לדאוג לו גם למה שהוא כן יכול לדאוג לו. זה אולי גם יעורר אצלו קצת מוטיבציה לצאת החוצה ולא להישאר בבית. מה שלפי דעתי לא צריך לעשות הוא לצעוק עליו ולעורר בו רגשות אשם, כי זה גורם לו להיות מפוחד, לא בטוח בעצמו, ולפחד לצאת החוצה לעולם, כי "אם הוא לא התמודד אפילו עם ההורים שלו עדיין, איך הוא יתמודד עם העולם"...... תעודדי אותו ללכת לפי נטיות ליבו, מה שהוא מדבר עליו, השאיפות שלו - תעודדי אותו לבצע אותן. ולכל אדם יש שאיפות... טפחי את השאיפות שלו.

למעלה