עזרה בבקשה

• פותח הנושא s1984
  • פורסם בתאריך

s1984

New member
עזרה בבקשה

שלום לכולם , לפני חודשיים הפסקתי לעשן בסופנטניות עקב שפעת קלה ... הייתי מעשנת כקופסא ביום . בהתחלה כשהפסקתי מאוד התרגשתי מהרעיון שאני מפסיקה לעשן למרות שהיו לי מצבי רוח . העניין הוא שההתלהבות ירדה והמצבי רוח נשארו. ( עצבנות , חרדות קלות , חוסר ביטחון , ובכלל ירידה במצב רוח שלי ). לפני כיומים נשברתי ועישנתי סיגרייה , למרות הכול החלטתי להמשיך בתהליך הגמילה אבל אני שואלת את עצמי האם יש קשר בן המצבי רוח ולתהליך הגמילה?? ואם כן מתי זה אמור לעבור??? לפעמים שאני שואלת את עצמי האם כדאי לי לחזור לעשן ולהיות יותר רגועה??

הפסקה ומצבי רוח

שלום רב לך s1984 , ברכותי על ההפסקה, יש קשר בין העישון לכל אותם מצבי רוח שאת מתארת, העישון גורם להם. (בנוסף לעוד כל מיני דברים אחרים בחיים שגורמים להם
אבל מה, ההשפעה השלילית של הסם גורמת למעשנים שנים לתעתוע שהסיגריה מקלה עליהם, ואז כשמפסיקים נוצרת האשלייה שבם אמורים להתגבר (המצבי רוח למיניהם). כדי להפסיק ושיהיה לך גם קל וכיף כדאי לך להיות ממוקדת הכמה דברים: 1. להזכיר לעצמך שסיגריות גורמות לכל אותן הרגשות 2.לזכור שגם כשעישנת היו לך את המצבי רוח האלה 3.שאם תחזרי לעשן המצבי רוח לא יפסיקו, אלא מה שיקרה הוא שיהיו לך אותם+עוד הרבה בעיות שקשורות רק בעישון 4. בטח שלא תהיי יותא רגועה אם תחזרי לעשן, נראה לי יותא הגיוני שההפך 5. להנות מההפסקה ולפרגן לעצמך על הצעד הנפלא שעשית בהפסקת העישון ולא לתת לרעל לתעתע במחשבתך, הוא ירצה לעשות את זה
אשמח לעזור במידת הצורך בהצלחה

למעלה