עזרה בבקשה

tali226

New member
עזרה בבקשה

הילד שלי כבר בן שנתיים וחודשיים...והאוצר מילים שלו ממש קטן..למרות זאת הוא ממש מבין דברים..ומאוד חכם ונבון מה אתם חושבים יש סיבה לדאגה ???אמרו לי שהוא יגיע לשנתיים הכל ישתנה אבל המצב אותו דבר...
הוא איתי בבית ולא במעון ואני ממש עושה לו כל יום פיעלות ושירים וסיפורים...אבל זה לא עוזר לו לדיבור רק להבנה ניראה כיאלו הוא ממש רוצה לדבר אבל לא יוצא לו... \\מה אתם חושבים?.?!

buba300

New member
ממש אין סיבה לדאגה.

הבן של אחותי היה ממש "אילם" עד גיל 3 ! ובגיל 3 פתח את הפה ודיבר ממש כמוך
תני לו את הזמן. זה גיל מוקדם לאבחנה.

אילתית 2

New member
אין סיבה לדאגה כרגע

ובגיל הזה לא עושים ממש איבחון תמשיכי מה שאת עושה לדבר איתו לדובב אותו פעילויות וכו.. יופי אבל אין סיבה לדאגה בגיל זה (הקטן שלי אומנם היתה לו בעיית שמיעה שנפתרה ברוך השם
והתחיל לדבר גם בסביבות גיל שנתיים וחודשיים -שלוש..מיום ליום ממש השתפר והשמיע עוד ועוד מילים תני לו זמן בכל מקרה בפורום הורים לתינוקות יש שרשור אירוח שאלות לאסנת (קלינאית תקשורת) תעייני שם

בוליפלג

New member
מהו אוצר מילים ממש קטן?

האם עשיתם בדיקת שמיעה? לא זו של טיפת חלב בגיל 7 חודשים.... אני ממליצה גם לפנות ולהתייעץ הפורום של איגוד קלינאי התקשורת מצב קישור

מה זה אוצר מילים ממש קטן?

בגיל הזה גם הברה מסוימת שחוזרת על עצמה לחפץ מסוים נחשבת מילה (למשל גע עבור ברווז). תנסי לרשום לעצמך את כל ה"מילים" שהוא אומר ותראי לכמה את מגיעה. שוב, הן לא צריכות להיות מילים שלמות ומלאות. בנוסף, את יכולה להתייעץ עם רופא הילדים ולקבל הפניה לבדיקת שמיעה. אמנם בגיל הזה בדיקות השמיעה אינן מדויקות במאה אחוז אבל הן נותנות מדד אם יש ירידה בשמיעה (עקב נוזלים או בעיה אחרת). עוד משהו, תנסי לעקוב האם מתווספות לו "מילים" חדשות עם הזמן (אפילו מילה בשבועיים). אם תנהלי מעקב כזה יהיה גם יותר קל להעביר את המידע הלאה לאיש מקצוע במידה ותחליטי להתייעץ עם קלינאית תקשורת. אני חושבת שכל גיל שהאמא מרגישה שמשהו אינו כשורה, אפשר להתייעץ גם אם לא עורכים לילד אבחון מלא. הרבה פעמים יכולים לתת לך נקודות לעקוב אחריהן או להאיר את עינייך שבעצם הכל בסדר גמור

למעלה