עזרה בבקשה...

עזרה בבקשה...

יש למישהו אולי רעיון לציטוט/משפט טוב לחלק לכיתה בסיום שיעור על משפט אייכמן? אני מנסה למצוא משהו מעורר השראה שגם ייתקשר לנושא, משהו פוקח-עיניים שכזה. אני חורשת את כל האינטרנט כבר יומיים ולא מצליחה למצוא! בינתיים הכי קרוב שמצאתי היה "את החיים צריך לחיות במבט קדימה, אך מבינים אותם כאשר מתבוננים לאחור," אבל משהו בו מפריע לי... אם למישהו יש רעיון כלשהו אני אשמח, תודה!

KarinDi

New member
מנסה

אני חייבת להודות שזה לא פשוט, אז אני פשוט זורקת... כשאני הוגה את המילה עתיד ההברה הראשונה כבר נהפכת לעבר. כשאני הוגה את המילה דממה אני הורסת אותה. כשאני הוגה את המילה מאום אני יוצרת דבר מה ששום "אין" לא יכיל. - ויסלבה שימבורסקה לזכור את העבר, לחיות את ההווה, להאמין בעתיד.- אבא קובנר נהוג לחשוב שהשכחה הינה חסרון. אני סבור שהיא יתרון. לדעת לשכוח, פירושו להשתחרר מכל תלאות העבר.- רבי נחמן מברסלב ענן אינו יודע מדוע הוא נע בכיוון שכזה ובמהירות שכזו, כורח פנימי אומר לו לאן ללכת ומתי. אך השמיים יודעים את התכלית העליונה שמעבר לכל העננים. גם אתה תדע ביום בו תגביה עוף עד מעבר לאופק.- ריצ'ארד באך אלה שאינם לומדים מההיסטוריה גורלם הוא שיחזרו עליה. - ג'ורג' סנטיאנה כל פעם שאני מתייאש, אני נזכר שלאורך כל ההיסטוריה, דרך האמת והאהבה תמיד ניצחה. תמיד היו עריצים ורוצחים, ולפעמים הם נראים בלתי מנוצחים אבל בסוף, הם תמיד נופלים. תחשבו על זה, תמיד... - מהאטמה גנדי ההיסטוריה היא בית הדין של העולם. - פרידריך שילר בעודנו קוראים היסטוריה, אנו עושים היסטוריה.- ג'ורג' ויליאם קורטיס

למעלה