עזרה בבקשה

EndlessSilence

New member
עזרה בבקשה

שלום ! חג סוכות מתקרב כפי שאתם יודעים והזמנתי אורחים לסוכה. רציתי בבקשה את עזרתכם ברעיונות למשקאות קלילים שיתאימו לפני הארוחה וגם אחריה משהו בסגנון דאקירי אולי...אני יותר צריכה עזרה מכם באיך להכין משקה נורמלי בבלנדר , כלומר להכין משהו בכמויות שיהיה אפשר פשוט למזוג להרבה כוסות וזהו. כרגע יש לי בבית רום, טריפל סק, וויסקי, וודקה, וודקה-אגס, רמזוטי, מיץ חמוציות ועוד כל מיני לא זוכרת כרגע. בכל אופן, אם אתם כבר רושמים לי מתכונים אז שוב, מה שחשוב לי זה הדיוק בכמויות, זה אמור להספיק להרבה אנשים, לא לרשום כמויות של כוס / מנה אחת. תודה רבה !

cha ching

New member
אם את צריכה שזה יהיה להרבה כוסות

עדיף שתרדי מהרעיון של הבלנדר.. ושתדעי לך שפיג' הולך מצוין עם ספרייט

יוליה113

New member
קלילים וטעימים...

אם את הולכת על קונספט של משקאות קלילים ועל כמות גדולה בבלנדר, אני ממליצה לך להכין כמה קוקטיילים קפואים (מרגריטה, דקירי, לימונערק)- מאוד פשוט להכנה, לא מצריך הרבה מרכיבים וגם יוצא נורא טעים! אני אתן לך כמה מתכונים מעולים להכנת מנה אחת ואת פשוט יכולה להגדיל את הכמויות בהתאם לגודל של הבלנדר הביתי שלך. לגבי כמויות הקרח שיש להוסיף לבלנדר- תמיד תזכרי שאפשר להוסיף אבל לא להוציא, אז לא להשתגע עם הקרח.. יותר מידי קרח יגרום לקוקטייל להיות ממש סמיך ומימי. אני קודם מוזגת לבלנדר את הנוזלים ואחר כך מוסיפה קרח קצת מעל לקו הנוזלים. תנסי בפעם הראשונה לעשות מנה אחת כדי לראות איך יוצא לך ואז יהיה לך הרבה יותר קל להכין מנות גדולות. המתכונים- מרגריטה קפואה בטעמים- שוט של טקילה, 3/4 שוט טריפל סק, 1/2 שוט של מיץ ליים טרי (אני מעדיפה להשתמש בפלח דק של לימון בלי הגלעינים במקום), בשביל הטעם הפירותי והמתיקות- 1/2 שוט של מונין באיזה טעם שתבחרי (תות, פסילורה, מנגו, מלון, קיווי- יש אינספור טעמים) ואם אין לך מונין ולא מתחשק לך לקנות, אז תוסיפי 1/2 כפית של סוכר בשביל המתיקות. דקירי קפוא- תחליפי את שוט הטקילה בשוט רום ותמשיכי עם המתכון של המרגריטה הקפואה. בשביל שהדקירי יצא טעים יותר כדאי להשתמש בפירות טריים/קפואים במקום המונין, ואז יש לשים משהו כמו חופן פרי: 3-4 תותים על כל מנה, או חצי בננה בינונית (אין פה כמויות מדוייקות, הכל תלוי בטעם האישי שלך ובסמיכות הרצויה של הקוקטייל). לימונערק גרוס- שוט של ערק (אפשר לחזק אם אניס בא לך טוב), חצי כוס מיץ אשכוליות/אשכולית אדומה/לימונענע, מעט מיץ לימון, כפית סוכר ונענע (אני לא יכולה לתת לך כמות מדוייקת של נענע אבל תוסיפי עד שתקבלי צבע ירוק יפה). אפשר להכין גם סאוור קפוא- יוצא נורא טעים ומרענן- שוט של אלכוהול (תלוי איזה סאוור את רוצה- הכל מותר- וודקה, וויסקי, ליקר מלון, קשאסה, פידג', אמרטו...), 1/2 שוט מיץ ליים (עדיף להשתמש ב-1-2 פלחי לימון, עם קליפה או בלי, הקליפה מוסיפה קצת מרירות, העיקר בלי הגלעינים) וכפית סוכר לבן/חום. מערבלים בבלנדר עם קרח עד לסמיכות של אייס קפה. כל הכמויות מתייחסות לקוקטייל אחד אז פשוט תכפילי את הכל פי 3 או 4 ואז תצא לך כמות יפה. חג שמח!

למעלה