עזרה בבקשה...

קרן155

New member
עזרה בבקשה...

אני מחפשת מידע על חותם טבעת של יהושוע בן עשהיהו מצור, מתקופת המלוכה המאוחרת, בערך במאה שביעית לפני הספירה, עליו חרות המגן דוד העתיק ביותר הקשור בחפץ ישראלי. אני מחפשת מידע על איפה הוא התגלה בדיוק ומתי, איפה הוא נמצא כיום ובכלל - כל מידע רלוונטי... אני כבר ממש מיואשת! תודה רבה, קרן
 

catנוע

New member
לא להיות מיואשת

אני די בטוחה שעוד מעט יבואו אנשי הפורום וידעו משהו לפחות על מה שאת שואלת. בכל מקרה, יכול להיות שברשות העתיקות יש מידע, ואת יכולה ליצור איתם קשר ולשאול.
 

catנוע

New member
אוקיי, כמה תיקונים

מחיפוש קצרצר ברשת מצאתי את הציטוט הבא: בימי בית ראשון - בצידון ג. חותמת מן המאה השביעית לפנה"ס של יהושע בן עשהיהו נתגלתה בצידון. על פי שמו של בעל החותם אין ספק שמדובר בחותם יהודי אלא שלא ידוע אם קראו לצורה המופיעה בחותמת בשם מגן דוד וקרוב לוודאי שלא ייחסו לה משמעות של הגנה אלוהית מקור David Diringer, Le Iscrizioni Antico-ebraiche Palestinesi, Pub; Icazioni Dell'Universita Di Firenze, Facolta' Di Lettere E Filosofia; 3, Firenze: Le Monnier, 1934, P. 187 כך שמזה אני מבינה ש- החותם נמצא בצידון ולא בצור; בשנות השלושים (או אולי העשרים) של המאה הקודמת; ומי שכתב עליו היה חוקר איטלקי. את הציטוט מצאתי בבלוג שהלינק שלו הוא: http://magendavidalbum.blogspot.com/search?q=%D7%97%D7%95%D7%AA%D7%9D+%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%AA+%D7%A9%D7%9C+%D7%99%D7%94%D7%95%D7%A9%D7%95%D7%A2+%D7%91%D7%9F+%D7%A2%D7%A9%D7%94%D7%99%D7%94%D7%95+ אולי בעל הבלוג יוכל ויסכים לעזור לך אם זה כל כך חשוב. יש בבלוג את פרטי ההתקשרות שלו. בהצלחה.
 

wapy

New member
תתחילי מכאן..כוכב ירושלים ..****../images/Emo41.gif

הדוגמא העתיקה ביותר [של הקסגרמה] שאינה שנויה במחלוקת היא של חותם מן המאה השביעית לפני הספירה שנמצא בצידון והוא שייך ליהושע בן עשהיהו"
 

קרן155

New member
תודה רבה

כבר פניתי לבעל הבלוג ואני מחכה לתשובה... וגם לרשות העתיקות... כבר פעמיים ועדין לא חזרו אלי! חבל שאני לא יודעת צרפתית הייתי מחפשת את הספר של החוקר הצרפתי וקוראת אותו בעצמי... בכל מקרה תודה רבה על העזרה המהירה!
 

ערן2813

New member
חותם עברי

קרן שלום, כדאי לך לבדוק בקורפוס החותמות השמיים מערביים שנכתב ע"י נחמן אביגד ובני זאס שנמצא בכל ספרייה שמכבדת את עצמה. לכל חותם בקורפוס הענק הזה יש ביבליוגרפיה עשירה. קל מאוד למצוא את החותם המבוקש באמצעות האינדקס שיש בספר. בקיצור - אין צורך לרוץ לקורס צרפתית או איטלקית.
 
למעלה