candy77091
New member
עזרה בבקשה!
אנחנו(זוג) עושים שבת ראשונה בבית עם סעודות שבת והכל.יש לי רעיונות בכללי אבל היית רוצה לגבש אותם למשהו יותר מסודר, כאן נאי מבקשת את עזרתכן מומחיות המטבח והארגון
אני מבשלת דברים פשוטים בדרך כלל, כי נאי לא אוהבת לעמוד הרבה במטבח(אחרי שעה כבר כואב לי הגב ואני הולכת לנוח...לא יודעת למה אני צעירה עדיין) בד"כ אני ממציאה מעצמי כל מיני דברים אחרי שקלטתי תרעיון של הבישול עצמו, אבל על שבת לא בלי לי לקחת סיכון אז מעדיפה מתכונים.. יש לי כרעיים קפואים שאותם אני רוצה להכין עם אורז/תפוחי אדמה, מחפשת מתכון קל מעדיפה בתנור, מסוג האוכל ששמים בתבנית מורחים עליו כל מיני דברים או שמים ירקות ורק לאפות, זה מה שמעניין אותי. אם יש מתכון של תפוחי אדמה עם בטטה אני אשמח, מזמן לא הכנתי תפוחי אדמה.אין בעיה גם עם עוף מתקתק, הכל הולך, אני רק אוהבת פשוט קל ומהר.. מרק עוף, אמא שלי מכינה עם ירקות שלמים אני היית רוצה מרק כזה עם ירקות מגורדים בעלי אוהב את המרק סמיך, ואני רוצה שהוא יאכל ירקות(כי אם הם שלמים הוא לא יאכל אותם כי הוא בקושי אוכל ירקות)אשמח לשמוע מתכון כזה. סלטים יש לי כמה סלטים שחשבתי אולי יש לכם עוד רעיונות- סלט עגבניות עם בצל לבן ופלפל שחור סלט ביצה ותפו"א(סלט מבושל) סלט טונה-יש מתכונים אני אשמח ביצים ממולאות בפיטריות ובצל מטוגנות פיטריות ובצל מטוגנות סלט חי-משהו עם חסה עגבניות,מלפפונים(ביום יום אני מכינה פשוט כזה הייתי רוצה משהו עם יותר ירקות חיים..) מוקפץ(יש מתכון?) סלט עגבניות ביצים מבושלות ושום במיונז סלט מלפפון חמוץ ביצים ובצל לבן במיונז אני מתלבטת אם להכין את כל הכרעיים או להכין רק בדיוק לפי הכמות?(יש לי קופסא כזו של תנובה) מתכון לפילה סלמון יש?מעדיפםה בתנור.. מה אני יכולה לבשל היום?כי מחר אני לומדת עד 1 בצהרים ואני עוד צריכה לשטוף את הבית(רצפה לבנה מתלכלכת מאוד מהר) ולארגן המון דברים.. חשבתי להכין היום את המרק,העוף+תפוחי אדמה והדג ואת הסלטים להכין למחרת טריים..מה דעתכן/ם? קינוח-משהו קל ושלא ישאר הרבה כי הכנתי כבר עוגת שוקולד לימות החול בלי זה אנחנו לא מתחילים את הבוקר(שוקולד וקוקוס של פירגה, תודה פירגה!) אולי איזה פודינג או בלינצס ? רעיונות יתקבלו בברכה.תודה.
אנחנו(זוג) עושים שבת ראשונה בבית עם סעודות שבת והכל.יש לי רעיונות בכללי אבל היית רוצה לגבש אותם למשהו יותר מסודר, כאן נאי מבקשת את עזרתכן מומחיות המטבח והארגון