עזרה בבקשה!

candy77091

New member
עזרה בבקשה!

אנחנו(זוג) עושים שבת ראשונה בבית עם סעודות שבת והכל.יש לי רעיונות בכללי אבל היית רוצה לגבש אותם למשהו יותר מסודר, כאן נאי מבקשת את עזרתכן מומחיות המטבח והארגון:) אני מבשלת דברים פשוטים בדרך כלל, כי נאי לא אוהבת לעמוד הרבה במטבח(אחרי שעה כבר כואב לי הגב ואני הולכת לנוח...לא יודעת למה אני צעירה עדיין) בד"כ אני ממציאה מעצמי כל מיני דברים אחרי שקלטתי תרעיון של הבישול עצמו, אבל על שבת לא בלי לי לקחת סיכון אז מעדיפה מתכונים.. יש לי כרעיים קפואים שאותם אני רוצה להכין עם אורז/תפוחי אדמה, מחפשת מתכון קל מעדיפה בתנור, מסוג האוכל ששמים בתבנית מורחים עליו כל מיני דברים או שמים ירקות ורק לאפות, זה מה שמעניין אותי. אם יש מתכון של תפוחי אדמה עם בטטה אני אשמח, מזמן לא הכנתי תפוחי אדמה.אין בעיה גם עם עוף מתקתק, הכל הולך, אני רק אוהבת פשוט קל ומהר.. מרק עוף, אמא שלי מכינה עם ירקות שלמים אני היית רוצה מרק כזה עם ירקות מגורדים בעלי אוהב את המרק סמיך, ואני רוצה שהוא יאכל ירקות(כי אם הם שלמים הוא לא יאכל אותם כי הוא בקושי אוכל ירקות)אשמח לשמוע מתכון כזה. סלטים יש לי כמה סלטים שחשבתי אולי יש לכם עוד רעיונות- סלט עגבניות עם בצל לבן ופלפל שחור סלט ביצה ותפו"א(סלט מבושל) סלט טונה-יש מתכונים אני אשמח ביצים ממולאות בפיטריות ובצל מטוגנות פיטריות ובצל מטוגנות סלט חי-משהו עם חסה עגבניות,מלפפונים(ביום יום אני מכינה פשוט כזה הייתי רוצה משהו עם יותר ירקות חיים..) מוקפץ(יש מתכון?) סלט עגבניות ביצים מבושלות ושום במיונז סלט מלפפון חמוץ ביצים ובצל לבן במיונז אני מתלבטת אם להכין את כל הכרעיים או להכין רק בדיוק לפי הכמות?(יש לי קופסא כזו של תנובה) מתכון לפילה סלמון יש?מעדיפםה בתנור.. מה אני יכולה לבשל היום?כי מחר אני לומדת עד 1 בצהרים ואני עוד צריכה לשטוף את הבית(רצפה לבנה מתלכלכת מאוד מהר) ולארגן המון דברים.. חשבתי להכין היום את המרק,העוף+תפוחי אדמה והדג ואת הסלטים להכין למחרת טריים..מה דעתכן/ם? קינוח-משהו קל ושלא ישאר הרבה כי הכנתי כבר עוגת שוקולד לימות החול בלי זה אנחנו לא מתחילים את הבוקר(שוקולד וקוקוס של פירגה, תודה פירגה!) אולי איזה פודינג או בלינצס ? רעיונות יתקבלו בברכה.תודה.

יוכי68

New member
קנדי, ראשית ברוכה הבאה וכעת לתשובות:

את העוף את יכולה להכין כבר היום: שימי כרעי עוף בשקית שימי מעט שמן, מלח, פלפל, פפריקה, מעט קטשופ, מעט סילאן, שיני שום כתושות - ערבבי הכל כך שכרעי העוף יהיו עטופים בציפוי שימי בתבנית ומעליה נייר אלומיניום ואפי עד להתרככות העוף - ניתן להוסיף ממש מעט מים. לקראת סוף האפייה הסירי את הכיסוי והשחימי. תפו"א - בשלי חצי בישול במים עם מים וולחר צינון פרסי לפרוסות - סדרי יפה בתבנית ומרחי מעל רוטב משמן, מלח, פלפל, פפריקה וכמה שיני שום כתושות....לתנור להמשך אפייה עד לריכוך מלא. פילה סלמון בתנור: שימי בתבנית פרוסות עגבניות, פלפל חריף חתוך, גמבה פרוסה או לרצועות, בצל פרוס לרצועות, כמה שיני שום, כוסברה קצוצה בנדיבות, הניחי את חתיכות הסלמון מעל ושפכי רוטב: שמן, מלח, פלפל, פפריקה, מעט כורכום, ומעט מים - גובה המים לא מעבר לדגים...אם אוהבים חריף מפזרים פפריקה חריפה........עוטפים בנייר אלומיניום ואופים בחום 200 מעלות כחצי שעה - אם אוהבים יותר יבש מסירים את הכיסוי לקראת סוף האפייה. לגבי הסלטים - לדעתי הכנת מספיק סלטים מעניינים. קינוחים - הסתכלי במאמרים יש בלינצ'ס ועוד כמה רעיונות. שתהיה לכם שבת ברוכה ונהדרת.

oap

New member
יוכי, שאלה לגבי הפשטידת קישואים

אני רוצה להכין פשטידת קישואים שנתת (של קובי בר), ואני מעוניינת להכין בתבנית חד פעמית קטנה - המאורכת. האם נראה לך שצריך לחלק ב-2 את הכמות? תודה מראש

יוכי68

New member
תקווה, אני חושבת שהכמות תספיק לך לתבנית אחת

ואולי לעוד כמה אישיות. חשוב שתשימי נייר אפייה כדי למנוע הידבקות.

cial 1

New member
כדני גם ממי משו יחד עם יוכילה../images/Emo140.gif

כך לכריים עוף כמו שצויין מיוכילה להכין רק נייר אלומיניום ותבמית גדולה שקועה קרמיקה או הרגילה- ועצתי קצת יותר קלה חצי כוס שמן לכמות עד 2 ק"ג עוף ועוד 2 ק"ג תפןח אדמה פרוס או טבעות קצת עבות דגש אם לא ביחד בתבנית התפוח אדמה והכריים עןף יש רק להפחית בשמן 2 כפות פחות ובמלח חצי כפית 2 בצלים פרוסים לטבעות זה דק צריך להיות--גם כמה שני שןם עד 4 אם אוהבים 3 כפות מרגרינה 2 כפות פפריקה 1 כף פלפל אנגלי חצי כפית כורכום 1 כוס מים חד פעמי חצי כפית פלפל לבן 1 כךף מרק עוף 1 כף מלח אם יש לך רוטס סילן עד 2 כפות או כרז רימונים והם לא מחוייבים זה משפר בטעם טוב אבל גם ללא הכול יוצא כמו הטעם של פעם קבלי גם חרוז יפה הלאה עבודה קלה את כול התבליים עם המים לערבב טוב כמו הקצפה אחידה לסדר יפה בתבנית את התפוח אדמה והבצל חלק מעל הכריים עוף בוזקים חלק מהרוטב ושוב שאר התפוח אדמה והבצל השום למעלה ובפנים טוב מעל שאר הרוטב והמרגירנה לכול רוחב התבנית גושים כאלה לכסות את התבנית ולהעביר לתנור שחןצם מראש לחם של 250 מעולות לזמן של חצי שעה להנמיך החום ל-180 ועוד זמן של 25 דקות ויש לך מעדן בהצלחה ולדג האפוי עוד רעיון שלי הוא קל להכנה לזה צריך כך לכמות עד 2 ק"ג 1 כוס קצוצה של כוסברה 5 שני שום חתוך גז לאורך 1/2 כוס שמן חד פעמי-כמת בכוס זה היא מופחתת 3 כפות פפריקה לא גדושות 1 כף מלח גם לא גדושה שטוחה 1/2 כפית כרכון 1 כוס חד פעמי 2 עבניות פרוסות- או עגבניות שרי כמות של חצי ק"ג אופן הכנה לערבב את המים והתבלינם והשמן יחד טוב לאחד הכול לרוטב סמיך כך נראה טוב בתבנית שטוחה פיירקס כול כלי סכוכחת נותנת כול לאפייה- הלאה פורסים חצי כמות כוסברה מפזרים חלק מהשום וקצת מהשרי מעל הפרוסות דג מעל -אם הבחירה בפרות עגבניות אז רק מעל בסוף. ושוב אותה פעולה על הדג הכטסברה העגבניות והשום ואם אוהבים לימון עד 1 =2 פרוס דק ולחתוך מעט מהקליפה בבדים של הלימון-הלאה את רוצה מרק סמיך יש להוסיף עד 15 דקות לפני סוך הבישול -כך לכמות של סיר ענק ל-10 איש 2 כוסות חד פעמי גריסים או כוס אחת סולת או 1 1/2 של אורז פשוט או 1 כוס גדולה של אטריות הכי דקות שיש לגבי הסלטים סלט אחד גדול אבל מודגש- עם חסה שרי בצל לטבעות כמות יותר קטנה מכרוב הסגול גם לרצועות זה יבוא לגיוון הצבעים רק כרוב ירוק גם ממנו רק קצת ירוק לרצועות מלפפון ליריח ולהוציא הליבה זה יפה וקל טבעות צנון מהסוג הקטן מכינה רוטב קל מעורה חצי וניגרט חצי בלסמי לרוטב כמות נדיבה 2 כפות דבש 2 כפות רוטב בלסמי זה החומץ הסמיך -אין לך אז חומץ הדרים מיץ משני לימונים סחוט 1 כף מלח 1כפית גדושה פלפל לבן או גרוס שחור 1/ כוס שמן מהול תירס וזית 5 כפות מיץ תפוז או מנגו אין גם מים אפשרי את כול המרכיב לערבב טוב בצנצנת וכול זה יבוא מעל הסלט לערב בעדנות הכול ולהגשה לשמור במקרר גם עד להגשה מעל אם רוצה להעשיר עד 60 גרם צנוברים קצת קלוי וחומציות סלט מיונז בא בחשבון הביתים לא מחייב כי המויונז מכיל ביצים אז לרעיום שלי למלות במקום עגבניות שרי ולגוון אם רוצה עוד רעיונות ממני אהיה לרשותך מקווה שעזרתי לך גם להכין הלילה את הסלט לא מתובלם אפשרי את העוף כמו שכתבה יוכלה והדג להכין הכול טם המקרר גדול להעביר התבנית מוכנה יהיה עוד טעמים רק ללא הלימיון לפני האפייה לתת לימון ויש גם לכסות את תבנית הדג לפני האפייה כאשר רןתים עוד מקרם של אפייה מושחפ קצת לפני זמן הסופי כמו שציינה יוכילה עד 10 דקות אחרונות להסיר את הנייר על הדג מחוייב חצי חצי במן האפייה הנייר כסף מגילה אבל כדי חני באהבה

candy77091

New member
היי יוכי י שלי שאלה הכנתי אתמול

תפוחי אדמה ומעליהם עוף, חתכתי את תפוחי האדמה לפרוסות משמ דקות(במכשיר) שזה נראה ממש כמו ציפס, שמתי את זה בתבנית ואפיתי שעה בלי כיסויי של אלומיניום, בלי טורבו כי אין לי, העוף נאפה אבל תפוחי האדמה לא התרככו מספיק, מה לעשות?לכסות ולאפות עוד?

oap

New member
יוכי כבר ענתה על הרוב..

לגבי מרק ירקות, אני אוהבת לטגן בצל, להוסיף ו קוביות של תפוחי אדמה, קישוא, גזר (לפעמים את הגזר אני מגרדת), קוביות בצל לא מטוגן, ועוד כל מיני ירקות שאת אוהבת, לאדות את הירקות. לאחר כמה זמן, להוסיף מים רותחים, לשים קוביות של סלרי (אני אוהבת לשים הרבה) חתיכות של פטרוזילה/כוסברה או שניהם וכמובן מלח ואבקת מרק עוף. את יכולה לשים גם חופן עדשים אדומות זה מסמיך קצת את המרק. (רצוי את הפטרוזיליה והכוסברה לשים לקראת סוף הבישול שיתנו טעמים)

cial 1

New member
אלי OAP את מפנה תגובה זו?

א מתוקה אני יועצת ומתבקש לעזור ולא סתם להיות בשמלה האדומה בסוף אהיה רק כיפה אדומה מתוקה שלי בכנות ומהלב מתבקש לתת כמה רעיונות למי שרוצה עזרה ואני הדגשתי לללכת על פי הדברים שנתה יוכילה פשוט מוספה עוד אפשריות להקל על הדברים ויש לפעמים שנותנים ולותו אחד אין את כול הכלים דהיינו המרכיבים אז רעיון ועוד אחד או כמה זה אופצייות. לגבי המרק לא הקובית תפוח אדמה יעשה את המרק סניך לא ולא חמודה אלה אם את מרסקת אותו לפירה כן וזאת לא נתתי מספיק מה שרשמתי ועוד לגבי הכנת המרק שאת באופן מכינה עצה לך לא כך מכנים מרק מרק מתחייב להתבשל רק עם מים רגילים ולא חמים וכך המים הוא המרכיב המתערבב בזמן הבישול ומקבל את רוב הטעמים וזה המרק הנכון והאידיאלי מתוקה שלנו לא עם מים רותחים זה לא בה בחשבון מים רותחים רק לשקיות מרק קל מוכן לכנה מיהירה ותו..... זה הסיפור של מרק ולהכנתו לגבי הירק בסוף רק על הכוסברה כי היא מקבלת מרקם שחור בגלל החום ואז בסוף לגבי הירקות כול מה שרוצים חלקי או מגוון של הרוב לגבי טיגון הבצל גם לא- יש מרקים כן ויש לא לגבי הירקות עדיף לא לטגן אלה הכול ביחד גם הוא מקבל צבע שחור חום אז אני רוצה את המצעים של הירק וזה ישנה אותום אבל גם אפשרי ועל פי הטעם והריח גם לא נתווכיח כול אחד יעשה כרצונו זאת דרך הבחירה אבל לתת את המתכון ואת הדרך הנכונה להכין גם חשובה לכול המבשלים הבחירה של כול אחד בנפרד ערב טוב לך ושבת שלום

oap

New member
בשביל זה אנחנו פה...

כדי ללמוד. תודה ושבת שלום

cial 1

New member
OAP יש לי בקשה אליך ולי חשובה גם?

כאשר את מגיבה לי אנה צרפי את שמי לא תגובה מחתרתית כך נוהגת גם חנהפ ולי מספיק אותה יפה שעה אחת קודם זו הערה שלי המבקשת לא בהבנה כמובן לא קשה לצרף את שמי כמו שאני לך כותבת ואת לא מחדשת לי דבר למה אנו פה אני פה לתת מהלב ולא משחקת כי יש לי עוד חיים משלי ומודה לאל מלאים בהרבה אושר כך עליך ועל כולם שבת שלום

oap

New member
חני אין בעיה

צודקת שלעיתים זה יכול להוות בלבול שאין שם בכותרת למי שאני פונה, לקחתי לתשומת ליבי.. שבת שלום.

cial 1

New member
CANDY77091 היה יותר קל לרשום הטפרית

לתקן היה קל לרשום התפרית אני פשוט כתבתי כמו שיוכילה כתבה כנדי בעברית אבל זה שונה באנגלית טוב ערב טוב לך ומזל טוב לחתנים לכלות וכמון לך עוד רעיון תקבלי רק לבקש חני

cial 1

New member
הערה של מי יוכילה האיקון הזה לא הבנתי?

עכשיו בקומונה היא מודה לשאלה שלה גם שם היא הוא קיבל עזרה הכול לא מובן פה אני בירכתי ומה קיבלתי מכה שלא נדע עוד כאלה דברים לגבי שם מתשמתש לא נורא איך כותבים הכול מובן למי מיועד.- התגובה או ההסבר וכמובן המתכון לא מבינה לך לא נאמרה תודה ויוכי שלי אומר הרבה וגם מוזר אין לי מה להוסיף

למעלה