עזרה בבקשה

michael menson

New member
עזרה בבקשה

הייתי בראיונות ביהוד לגבי תפקיד עבדי ביטחון בחו"ל.התהליך נערך כחצי יום. לאחר מילוי הטפסים וכן מבחן אמריקאי די קל באנגלית, ניגשתי למבחן בע"פ באנגלית. יש לציין כי התכוננתי לראיון , למדתי את הרזומה שלי, אני חושבת שיש לי אוצר מילים די גבוה. הבדיקה העיקרית הייתה wh questions. היא מדברת איתי רק באנגלית (המראיינת אמריקאית) ואמרה לי שנניח שאנחנו בשדה התעופה.להתחיל לשאול אותה שאלות. שאלתי כמה, אך כבר לא ידעתי מה לשאול, והיא אמרה לי מה לשאול אותה. הייתה שאלה שטעיתי ואז תיקנתי את עצמי, ועל כן היא הבינה שאני יודעת, היא כמעט על כל דבר תיקנה אותי. נניח אמרתי לה שבצבא הייתי official (פקידה) אז היא אמרה שלא אומרים ככה, אז ישרתי תיקנתי ל- clerk. משמע, אני יודעת. היא התחילה להסביר לי ש- official זה יותר פקיד של government(ממשלה). אני חושבת שבמהלך הקורס כבר לומדים מה לשאול, אוקיי, היא רוצה לבדוק grammar אבל היא התעקשה. היא אמרה לי לשאול "כמה זמן אתה מתכוון להיותשם?". אמרתי לה : How time do u intend to stay there? וישר תיקנתי ל- How long, משמע - אני יודעת... הייתי גם בלחץ... שורה תחתונה, היא אמרה שהאנגלית שלי לא ברמה שהם דורשים ועל כן היא לא מעבירה אותי. אבל גם לא מכשילה. היא אמרה שהיא נותנת לי צ'אנס לחזור בעוד כשלושה חודשים!!! (למי יש זמן לכל זה?) היא אמרה לי לקחת קורס או מורה פרטית. ואז היא טענה שאני יכולה לחזור גם עוד יומיים - אבל זה הצ'אנס האחרון, ושאני צריכה לתרגל, לפחות חודשיים. כשבאתי ללכת בבושת פנים, אחת האחראיות החמודות אמרה לי : תקחי קורס ותחזרי שוב, תנסי . מה אתם אומרים? כדאי להשקיע במורה פרטית - כי יש לי רקע באנגלית ואוצר מילים (אין לי כסף לקורס). או שעדיף לוותר? כי התהליך עצמו הוא פרוצדורה ארוכה. אם אעבור את המבחן באנגלית, אצטרך לעבור שאלות של חצי שעה של סגל. השלב הבא פסיכוטכני, השלב הבא מבחן פסיכולוג, הבא צריך להמתין שלושה שבועות לתשובה מהסיווג הביטחוני, השלב הבא הקורס - שהציון הגבוה ביותר הוא 90 - ובטוח שמנפים אנשים - שוב דבר לא וודאי עד לתהליך הסופי. השאלה אם שווה לי לנסות - או שזה ביזבוז זמן...כי אין לי את כל הכמה חודשים האלו להמתין - אני רוצה לעזוב את הארץ .

uselessid

New member
אממ...

תחשבי אם את יכולה לנהל שיחה באנגלית במשך הרבה זמן ... בלי שיגאות רציניות , את לא צריכה אנגלית של פוליטקאי (למרות שזו לא דוגמה טובה במיוחד) או יותר נכון אנגלית של מדען טילים .. . אבל אנגלית ברמת שיחה שאת יכולה להבין ולנהל שיחה ברמה טובה - ולא משהו כמו ישראלי ממוצע בטורקיה "give me hamburger !" or money how much ! ? cost . אם זה שווה תנסי שוב ואל תהיי לחוצה זו דודה חמודה כזו :)

AgeGen

New member
נראה לי

שמה שהיא מחפשת זה אנגלית "פוליטיקלי קורקט" זתומרת, לא אומרים How long do you intend to stay here? אומרים For how long do you intend to stay here? שזה קצת יותר נכון מבחינה אסתטית. .אם את לא מבינה על מה אני מדבר אז כנראה קורס יעזור, אז במקומך הייתי מנסה שוב. אבל אם אין לך כוח לחכות תחפשי משהו אחר.

למעלה