עזרה בבקשה!!

talbs7

New member
עזרה בבקשה!!

קבלתי קנס אל כך שדיברתי בפלאפון ללא דיבורית המותקנת ברכב אלה דברתי באמצעות הספיקר המותקן בפלאפון ללא ידיעה שדבר זה הינו בסדר את השוטר זה לא עיניין אבל בדוח שהוא כתב הוא רשם שהחזקתי את הפלאפון בידי השמאלית בצמוד לאוזן דבר זה הוא לא נכון בכלל הפלאפון בכלל היה בידי הימנית והוא היה רחוק מאוד מהאוזן הוא היה למטה בכלל כמו כן נרשם לי דוח של 1000 שקל ו4 נק ובאתר משרד התחבורה כתוב בבירור שהקנס הוא 500 שח ו4 נק. אין לי בכלל ניסיון בתחום זה ועבירה זו נעשתה בתמימות !! האם אני יכול לעשות משהו כדי לבטל או למתן את הקנס?? אולי בגלל מה שהשוטר רשם שהוא בכלל לא נכון?? אשמח מאוד לקבל את עזרתכם !! תודה!!

talbs אתה שוחחת בנייד בדיוק כמו שמורה הנהיגה

שלך שוחח בזמן שהוא לימד אותך נהיגה ,אתה תמשיך לעשות עוד עבירות כפי שלמדת ממורה הניהיגה שלך ,ולכן אין רחמים עליך לחטוף דרך הכיס והנקודות ,וגם אז לאחר זמן רב ,לאחר שתישכח אתה תחזור לסורך .

vpqa

New member
דיבור בנייד

שלום לך, אני עונה לך כמתנדב בית"מ וכרושם דוחו"ת, גם על עבירות שימוש בנייד. לא סתם כתבתי "שימוש בנייד" זו לשון החוק. השימוש בנייד יכול להתקיים גם כאשר אתה מדבר באמצעות ה speaker הפנימי של המכשיר. היו כמה הרשעות גם על עבירה זו, בנוסף להרשעות על השימוש ה "קלאסי" בנייד, דהיינו הצמדה של המכשיר לאוזן. ועכשיו לעיניינך: השוטר ראה אותך משתמש בנייד. אם לדבריך הנייד היה על ברכך, ייתכן והשוטר לא היה רואה אותו ולא היה נרשם דו"ח. העובדה שהשוטר ראה את פלג גופך העליון ואת הנייד בסמיכות לראשך, כאשר הרכב בתנועה, מהווה את יסוד העבירה. לכן צדק השוטר שרשם את שראו עיניו. בעניין גובה הקנס, ובכן, גובה הקנס שונה לפני כחודש מ 500 ש"ח ל 1000 ש"ח. הניקוד נשאר אותו הדבר. מה שאתה יכול לעשות הוא לגשת ללשכת התנועה במחוז בו נרשם לך הדו"ח (ראב בגב הדו"ח בחלק שנשאר אצלך) לפנות לקצין התנועה ולבקש שימירו את הדו"ח באזהרה. דבר זה יכול לקרות אם יתמלאו 3 תנאים: 1. יש לך רשיון נהיגה מעל 5 שנים. 2. בשנתיים האחרונות לא הורשעת העבירת תנועה כלשהיא. 3. הודית בביצוע העבירה. כנראה שלא כל התנאים התמלאו העת רישום הדו"ח או משהו בהתנהלותך מול השוטר לה היה תקין. אחרת, היה זה חלק מתפקידו לוודא את הנ"ל עוד לפני רישום הדו"ח. בכל מקרה קצין התנועה יכול לשנות את החלטת השוטר בשטח. ספר לנו בפורום הזה האם הסתדר לך עם קצין התנועה. בברכת נסיעה בטוחה

isra533

New member
עם היד על הלב

כשאתה מדבר בפלאפון בזמ הנהיגה, תשומת הלב שלך נפגמת או לא? אמנם לפי החק כל דיבור בפלאפון שלא דרך הדיבורית אינו חוקי מבלי להבין שבעצם כל שימוש בפלאפון אינו בטיחותי גם דיבור בדיבורית. הדבר שצריך לענין אותך בנהיגה הוא הביטחון שלך כדי שלא תפגע בגלל חוסר תשומת לב רגעי לכביש. אני מאחל לך שימירו את הכנס והנקודות לדוח אזהרה (הסיכויים די גדולים אם תעמוד בתנאים) ומבקש ממך להשתמש בפלאפון כמה שפחות, אתה תחליט.

ישרא אני ממש לא מסכים לתגובתך

האיחולים שלך לדברן בנייד הם לא במקומם ,אל תאחל לו שימירו לו ,ואל תאחל לו דוח אזהרות ,הוא יודע שאסור לדבר בנייד ,והוא צריך לשלם את המחיר ,אחרת הוא לעולם לא ילמד ,אגב גם אם הוא יחטוף לאחר זמן מה הוא יחזור לסורו הנושא הוא מורכב מאוד ,התופעה הזו ניתנת לפיתרון עיי דיבורית פשוטה ,ואם גם בזה הדברן לא משקיע ,אז הוא צריך לחטוף ללא רחמים . העניין חמור יותר ,כאשר הוא נעשה עיי אלו האמורים לשמש דוגמא לנהג העבריין ,כמו למשל מורי נהיגה ,שהתלמידים כמו הבחור הזה ,רואים כיצד הם מתייחסים בזילזול לחוק ,בכל מני תחומים לא רק טלפונים ניידים ,ואז אין פלא שהם מחקים את מוריהם . לצערי הרב אין אכיפה היום ,אין משטרה ברחובות ,ואיש הישר בעיניו יעשה ,אם לפחות היו מפרסמים בעיתונים היום ניתפסו כך וכך קשקשנים בנייד בזמן הנהיגה ,וכן כך וכך מורי נהיגה עבריינים, ומתמידים בזה כל יום ,כפי שמתמידים בצילומים זוועתיים של תאונות דרכים אין ספק שהיתה תרומה גדולה להפסקת התופעה . ולכן דבר ראשון צריכים להתחיל לטפל בראשים שהם אלו שמהם התלמידים לוקחים דוגמא ,ולהענישם תוך כדי פירסומים בטלוויזיה ובעיתונות ,אין ספק שהתופעה היתה מצטמצמת . אגב מס התאונות בייחס לכמות המכוניות מצטמצם בצורה לא רעה ,וזאת רק בעזרת הסברה ופרסום בתקשורת ,ולכן יש לשנות גם את כל שיטת לימוד הנהיגה ,ובמיוחד להעניש מורי נהיגה עבריינים כעוד צעד משלים לצימצום התאונות .

isra533

New member
האם רק ע"י עונש אפשר לשנות

את התנהגות משתמשי הכביש? האם רק ע"י עונש אפשר בכלל לשנות התנהגות? פעם חשבו שעונש הוא הוא הכלי כדי ללמד וכדי להרתיע וכדי להכניס את מה שהמורים רוצים מהתלמידים. אני ממש לא מתגעגע לתקופה הזאת. אמנם בינתיים לא בנו אמצעים אחרים אבל בודאי שבעזרת עונשים אי אפשר לשנות התנהגות. לפעמים שימוש באזהרה מביא לתוצאה רצויה יות מאשר באמצעות העונש הצודק, אלה אם אתה יוצא מתוך הנחה שכולם רעים ורק ע"י העונש אפשר לדבר אתם. אם תבדוק מחקרים שנעשו בענין העונש המוטל על עבירות תנועה תווכח שכמעט ואין לו השפעה על המצב בכבישים. שימוש בנייד מביא לחוסר תשומת לב לכביש ללא תלות אם הדבר נעשה עם דיבורית או ע"י אחזקת הנייד ביד ולכן לפני שאתה קובע המלצות, תברר את הדברים גם בקשר למורי נהיגה שלא כל התנהגות של הנהג נובעת מהתנהגות המורה שלו. זה כבר לא גיל של חיקוי כמו שעושים ילדים קטנים, זה גיל של אחריות אישית ואם נהג מתנהג בצורה מסוימת זה בגלל חוסר מודעות, חוסר ידע וחוסר רצון ולא תלוי במורה.

לדעתי עונש הוא אחד האמצעים החשובים ביותר כאשר

אין משטרה בכבישים ,ברור שכאשר יש משטרה בכבישים לא יהיו הרבה עונשים ,ולכן דווקא עכשיו כאשר ההפקרות חוגגת ,אין לך שום אמצעי אחר לבד מחינוך וענישה ,על החינוך כבר שוחחנו רבות ,וברור שאם היתה תוכנית ללימוד נהיגה כפי שהצעתי פה ונראה לי שלא קראת ,או אז המודעות לנושא עבירות היתה הרבה יותר ממוקדת ,וההרגלים הטובים לפי השיטה שהצעתי ,היו נכנסים ביתר שאת לדמו של הנהג הצעיר . הייתי מאוד מעוניין שתביא לבאי פורום זה ,את המחקרים בהקשר לענישה שבה אתה טוען שאין לעונש השפעה על המצב ,תסלח לי זה מגוחך ,נהפוך הוא כתוצאה מאי ענישה לחומרה עיי בתי המשפט כל מדינתינו בצרה צרורה ובטח בנושא תאונות הדרכים. לגבי עניין תשומת הלב בכביש לא אתה קובע אלא החוק קובע ,וצריך גם להיות הגיוני ,כי אתה יכול לאמר על נהג שמשוחח עם נוסעיו שגם הוא לא מרוכז בכביש ואין סוף לזה ,אז אם בחוק מותר דיבורית אז תן קרדיט לחוק ,כי ישנם המון דוגמאות בחיים שדברים מסויימים לא הגיוניים מבחינתך ,אבל מבחינת החוק הוא תקפים . ברור שלא כל התנהגות של הנהג נגרמת ממורה הנהיגה ,אבל ברור שיש השפעה לתלמיד ממורה הנהיגה בנושאים קרדנינלים שכבר כתבתי עליהם פה רבות ולא אחזור עליהם שוב ,כדאי שתקרא את דו השיח ביני לבין אחד שמתקרא מורה נהיגה ,שהודה שהוא מעגל פינות ,ותקרא את דו השיח בנינו ותבין איזו השפעה יש למורי הנהיגה על התלמיד . ולסיכום כדאי מאוד שתקרא את תוכניתי לרפורמה בנושא שיעורי הנהיגה ואז תבין אולי דברים שכרגע אתה לא מבין . אגב הענישה שבה מחרימים רכבים עובדת יפה מאוד ,וחבל רק שאין מספיק שוטרים על מנת לאכוף החוק ולהחרים יותר ויותר רכבים ,ואגב מספר ההרוגים השנה בייחס לשנים עברו נמצא בירידה מתמדת כ400הרוגים לעומת 550 ו500 ו480 וכו כלומר הענישה משפיעה בצורה די משמעותית ,אבל עדיין הענישה והאכיפה רחוקים שנות דור מהרצוי ,אבל איך אומרים כל המציל נפש אחד כאילו הציל עולם מלא .

למעלה