עזרה בבקשה

טלי פי

New member
עזרה בבקשה

שלום לכולם אנחנו מחפשים טיול לשבת, באזור המרכז (עד שעה נסיעה מת"א) עם ילדים שהולכים יפה גם מסלולים קצת מאתגרים. הבעיה היא שאת רוב המסלולים המפורטים בדר"כ כבר עשינו (עין מטע, מעינות עמינדב, מערת אצבע, שביל הבורות, שביל האלות, חרבת מדרס וכו') האם מישהו יכול להמליץ על מסלול קצת פחות מוכר? תודה מראש וסוף שבוע נעים

ששש

New member
מפה יש לך?

עם מפה תוכלי להכין לך מסלולים בהתאם לרצון והיכולת, בנתיים נראה כי הלכת על הידועים עם השמות...מה עם להרכיב מסלול בעצמך כמו למשל מחניון עופר בכרמל לקחת את אחד המסלולים הפונים צפונה ולחזור במסלול דרומי? מסלול יפה עם נופים לים. או למשל לעלות בנחל יגור ולרדת בשביל אחר יש שם כמה... מה עם נחל קטלב? או אולי מעט מקורי יותר ללכת במקביל לנחל שורק לחפש אם כבר פרחו החלמוניות, למצוא את המעיין הנחבא ולעלות (בקושי) חזרה ואם את רוצה משהו יותר עם שם אז יש את נחל אוג אתגרי ומעניין או ללכת בעקבות החלמוניות ביער יתיר למשל

לוקחים מפה ולומדים ציר מנקודה אחת לרעותה

אפשר לקחת מפת סימון שבילים או כל מפה טופוגרפית אחרת. אם רוצים עוד מידע, אוספים אותו בכל מקור מידע זמין: אינטרנט, ספרים, שיחות עם מומחים וכו'. אבל אנחנו מזמן בעידן של "תאכילו אותי בכפית", לא?

טלי פי

New member
תגובה

אני אכן אוספת מידע, מסתכלת במפות, בספרים ובאינטרנט. הפורום נועד כדי להמליץ אחד לשני על מסלולים שעשינו, לא מתאים לכם אל תענו. לתגובות כ"כ לא נחמדות ממש לא ציפיתי.

ששש

New member
מה ז"א "לא מתאים לכם"?

הצעתי לך גם לקחת מפה וגם לא מעט הצעות שתוכלי להתמקד בהם בעזרת מפה. זה גם לא טוב?

זדשב

New member
בכרמל יש את נחל ספונים

אמנם מסלול מוכר, אך אם עדיין לא עשיתם אותו נראה לי שהוא יענה לדרישותכם. מסלול של כ- 4 ק"מ עם נוף נהדר, חלקו בעליה וחלקו בירידה מעט תלולה. יש גם מערה , אם כי מכיוון שהיא מאכלסת עטלפים הכניסה אליה בתקופה זו של השנה לא מותרת.

טלי פי

New member
המסלול מתאים לילדים בגיל 4?

קראתי בעבר שהמסלול מיועד למיטיבי לכת.

ששש

New member
המסלול הוא לא למטיבי לכת אבל לבני 5-6 ומעלה

עם זאת ניתן לגשת למערה מבלי לעלות למצוק ואז הוא קל ביותר, מצד שני גם כך המערה סגורה החל מ-1 בנוב' כך שהמסלול בלעדיה לא מספיק אטרקטיבי. לדעתי שווה לחכות לסוף מרץ, אז יחד עם הפריחה אפשר להינות מהכניסה למערה.

ששש

New member
מסלול נחמד רק שרוב המעיינות בתקופה זו בשפל.

גם מבחינת כמויות מים וגם מבחינת צלילותם.

למעלה