עזרה בבקשה

עזרה בבקשה

לפני כמה חודשים בני בן ה17 התחיל לחזור בתשובה. אחרי ויקוחים קשים הצלחתי להוביל אותו לכיוון של "דתי לאומי". הוא מתגייס בלי ויקוח, משוכנע שצריך לעבוד וכו,.כמה מחזרי תשובה שבואו לביתי זרקתי ביאומים שאשלח אותם לבית חולים. הבית הפך למוקד של צעקות מתמדות כי אני ממש ממש מתעבת את הדת כפי שהיא היום.מעריכה את הרפורמים שונאת את כל היתר. הילד מסתובב בלי כיפה הולך לים רואה טלויזיה אבל נראה לי שמחפש מחפש... היום שאל אותי: "עדיף שאהיה פושע" עניתי" קישקוש. אפשר להיות חילוני ולא פושע. אפשר להתנדב אצל ילדים נכים או במשמר האזרחי." עכשיו בבקשה: יש מספר מאמרים שיכולים לעזור לי להוכיח ששום דבר ממה שהם אומרים מבוסס ? תודה אני ממש אומללה רבה כל יום

לבנך זכות לבחור לעצמו את אורח חייו

ובהתייחס ליחסים ביניכם זכות הילד עדיפה. את יכולה לנסות לשלול ממנו את זכותו. אך במקרה כזה אני תומך בו. לדעתי, גם מנקודת הראות שלך, עדיף שתכבדי את זכותו בלי לריב איתו על כך. בכל מקרה צר לי על הקשיים שאת עוברת

uri80

New member
אבל לה גם יש זכות להציג את הצד השני

תשובות לכל מיני "קושיות והוכחות" כביכול שאותם מסיונרים מציגים לבנה כאמת מוחלטת. קלרה, אם יש לו שאלות את יכולה גם להציע לו להביט כאן. הוא יקבל תשובות קצת שונות.

בהחלט

אני מסכים בהחלט שיש להורה זכות להציג את הצד השני. אך מהודעתה של קלרה אני מתרשם שאין מדובר בדיון עיוני אקדמי שליו, אלא במשהו שקרוב יותר לסיר לחץ.

דסדס

New member
מסכימה איתך

כמו שזכותינו היה לבחור לצאת בשאלה ולא ללכת לפי מה שההורים שלנו מאמינים בו, כך הזכות של הבן להחליט שהוא כן מאמין וחוזר בתשובה.

סלסרו

New member
אבל לא זו השאלה.

זכות או לא - השאלה היא האם זהו צעד חיובי (לו, לאחרים). אינני קונה את הטיעון שאין לנו רשות לבקר אחרים בגלל שזו בחירתם.

דסדס

New member
יש הבדל

בין לבקר אותו, לנסות להראות לו טיעונים נגדיים ובין "הבית הפך למוקד של צעקות מתמדות כי אני ממש ממש מתעבת את הדת כפי שהיא היום" וגם "אני ממש אומללה רבה כל יום" אני עוד זוכרת איך זה להיות בת 17, זה לא היה ממש מזמן. ואני יעשה הכללה עכשיו ואנסה להיזהר איתה: בגיל 17 אתה בדרך כלל בטוח שאתה צודק וחכם יותר מכולם, אם מכבדים אותך ואתה מעריך את מי שמדבר איתך כי הוא מעריך אותך יש יותר סיכוי שתקשיב למה שהוא אומר. אם מישהו יבוא ויתקוף ויצעק וינסה לפקוד ולשנות מה שאני חושבת שנכון ומה לא, אני יודעת שהסיכוי שאני אחשוב כמוהו יורד מאוד. זכותי לחשוב מה שאני רוצה, וזכות אנשים אחרים זה להציע לי דרכים אלטרנטיביות ועוד רעיונות וכיוון מחשבה- אבל לצעוק עלי שאסור לי לחשוב ככה ולפתוח במסע שיכנוע מטורף רק יכניס אותי יותר למגננה. יש דרכים לבקר אנשים על הבחירות שלהם, ויש לנסות לשלול את זכות הבחירה ולעשות הכל לשכנע אותם שהם לא בחרו נכון.

סלסרו

New member
אז מה שאת בעצם אומרת הוא שקלרה טועה *טקטית*

אבל לא באופן עקרוני. בקריאה של הפוסט הקודם שלך חשבתי שהתכוונת באופן עקרוני.

דסדס

New member
היא טועה בגישה

אם הגישה שלה הייתה "זכותו לבחור להיות דתי", אבל אני אראה לו את הצד השני, אז גם האסטרתגיה שלה איך לשכנע אותו ואיך להראות לו הייתה שונה.

סלסרו

New member
לשם הבהרה

אם קלרה היתה מתוחכמת יותר (אולי היא אכן מתוחכמת יותר, אני מדבר כעת על "קלרה" התיאורטית), ויודעת איך להשפיע על בנה בצורה שלא תגרום אנטגוניזם וחיכוכים. נניח היא יודעת איך לגרום לאנשים לשנות את דרכם. אולי היא פסיכולוגית חכמה במיוחד, למדה קורסים על השפעה ועל שינוי נפש האדם, וכד'. בקיצור, נניח קלרה יכלה להשפיע עליו לשנות את דרכו מבלי לגרור לבעיות שאת מונה. האם גם אז את ומלח הייתם דורשים מקלרה להמנע מלהשפיע עליו, בתואנה שזו בחירתו וממילא אין לה זכות מוסרית להשפיע עליו?

דסדס

New member
אני לא יכולה לדבר בשם מלח

אישית לא- לא הייתי דורשת ממנה שלא לנסות להשפיע עליו, יש לה את כל הזכויות לנסות להשפיע עליו. אני חושבת שחובה של אמא זה לנסות לחנך את הילד שלה בדרך שניראת לה הכי מוסרית והכי נכונה. וכן, אין לי בעיה עם הלהביא טעונים נגדיים יש לי בעיה עם כפייה חילונית. ועקרונית כל עוד הוא לא בן 18 זכותה לדרוש ממנו לעשות מה שהיא רוצה, אבל אני הייתי מנסה לפרגן קצת יותר לילד בן 17, בדרך כלל יש להם כבר קצת שכל ולדעתי האישית מותר להם לבחור מה הם רוצים לעשות עם החיים שלהם.

לשם שמירת

חופש המחשבה, חופש הפולחן וחפש ההתאגדות, הנכללים בחופש הדת, שהוא חלק מזכויות האדם.

למעלה