עזרה בבקשה !!!

לרקוד

New member
עזרה בבקשה !!!

שלום לכולם, אשמח לעזרתכם, בשבוע שבועיים האחרונים הטוסטוס שלי נכבה בסל"ד נמוך, אם אני עומדת ברמזור........ הוא נשמע גם, אך ממש חלש, כאילו הוא נחנק לפעמים, אבל ממש בקטן, לא שיעול עצבני...... בימים האחרונים אחרי שהוא עמד קצת הוא לא נדלק מהסטרטר, למרות שיש סטרטר, אלא רק בעזרת הרגלית, והיום הוא לא נדלק לי בכלל גם לא מהרגלית, ושוב סטרטר יש............ זה הרי יכול להיות סתימה באגזוז...... ניסיתי להכניס מקל...... ניראה לי בסדר......... או שהפילטר דלק שלי סתום.......... 1. האם תערובת...... שמן ודלק לא טובה יכולה לגרום לכך? 2. אם זה הפילטר דלק, האם זה קל להגיע אליו לנקות אותו לבד, במקום שאקח אותו למוסך, אני רוצה לנקות אות עכשיו תודה לכל מי שיגיב

tik24

New member
תשמע תראה !!!

קודם כל בלי מקלות באגזוז !!! תן קצת פרטים על הכלי שלך ( טוסטוס )

אהוד א1

New member
ברוכה הבאה לפורום.

בתור התחלה - קראי בבקשה את כללי הכתיבה בפורום. בתור המשך: לקטנוע שלך יש מנוע מסוג 2 פעימות. זאת אומרת שהוא שורף שמן יחד עם הדלק וכתוצאה מכך משקעים נשארים באגזוז. התיאור שלך מתאים למקרה של אגזוז סתום.במקרה כזה יש לנקות את האגזוז (על ידי שריפה בדרך כלל) משאריות השמן והפיח שהצטברו כדי לשחרר את הסתימה.דחיפה של מקל לא תפתור את הבעיה. לגבי התערובת-שוב, קשה לאבחן תקלות ווירטואליות.ייתכן שיש לך בעיה במיקסר שמן אבל זה מצריך בדיקת מכונאי. מצד שני,קשה לאבחן תקלות באמצעות אינטרנט.אולי הבעיה אכן נובעת מהאגזוז, אולי בכלל הטורים שלך (סיבובי המנוע) נמוכים מדי וכתוצאה מכך הקטנוע נכבה לך. אם יש לך קצת ידע טכני הייתי ממליץ להתחיל בהחלפת המצת (פלאג). אם אין לך את הידע והכלים גשי למוסך שאת מאמינה בו לאבחון ופתרון הבעיה. לגבי מסנן הדלק - בדרך כלל לא תמצאי כזה בקטנועים).

לרקוד

New member
אמ......

ראשית תודה על הברוכה הבאה ועל התשובה המפרטת, יש לי ידע טכני אבל רק תאורתי, לא מעשי, אומנם שכחתי קצת, אבל שניה אחת למחברת והכל חוזר במקרה הזה כי זה עדיין בראש ומפני שזה מעניין אותי.... מיכל דלק, מסנן, משאבת דלק, מאייד, מאבת הזנה, אינז'קטורים, משאבת הזרקה, משאבת אינג'קטורים........... כל תהליך היניקה, דחיסה, עבודה ופליטה............... צילנדר, גל הארכובה, רינגים, בוכנה........... זה לא המצת כי הוא נותן הצתה הוא מפעיל את הסטרטר, לאחר שכשבועים הוא נכבה בסל"ד נמוך, או בהתנעה הראשונה לאחר שהטוסטוס עמד כמה שעות, בימים האחרונים הפעלתי רגלית כי הסטרטר כן עבד אך לא התניע את הטוסטוס, אך עכשיו גם רגלית הוא לא עובד, נכון בטוסטוס האוויר הדלק והשמן נכנסים יחדיו...... אבל איך זה שאין מסננים, לדלק ולאוויר, הרי לכלוכים יכולים להיכנס בקלות לתערובת, כלומר אין מסנן לדלק ולאוויר לפני שהם מתערבבים בינהם, ממש מפליא..... אולי זה באמת מהאגזוז, הטוסטוס גם מעשן בכבדות יתר מתמיד..... טוב מקווה שהוא ידלק לי מחר, שאני אוכל לנסוע למוסך...... תודה

tik24

New member
תשמעי תראי ... ../images/Emo13.gif

1) תבדקי פלאג (שהוא יבש,בלי שמן אליו,בלי קורוזיה,מרווח בין אלקטרודות נכון,ושיש ניצןץ ) 2) אגזוז אפשר לבדוק בצורה באה : צריך לשחרר קצת שתי ברגים 6 מ"מ שיושבים לפני האגזוז ואחרי צינור הפליטה אלמנת לאפשר לו פליטה גזים חלקה קצת רעש אבל אין מה לעשות אם הוא עובד חלק כלומר לא נחנק/נכבה אז האגזוז סטום הכל אחרי שהצלחת להניע וכמובן שיש לך את כלי העבודה הנכונים בהצלחה רבה המלצה אישית שלי מה שאת לא מבינה תגשי למוסך

אהוד א1

New member
הידע שלך מאוד "תאורטי" ובחלקו שגוי.

אין לך משאבת דלק, גם לא אינג'קטורים ומשאבת הזרקה. את מתבלבלת בין "מצת" למשהו אחר. אין מסנן דלק, יש מסנן אוויר . במידה והקטנוע מעשן יותר מהרגיל יתכן שבאמת מדובר במיקסר לא תקין. ניתן לנקות לבד אגזוז על ידי שריפתו וצביעתו מחדש.לא ממליץ לך לנסות לבד. מוסך. רק מוסך יפתור לך את הבעיה.

לרקוד

New member
אהוד.....

לגבי הדברים שרשמתי, לא התייחסתי בלבד למנוע 2 פעימות בנזין, אלא בכללי על מנועים, כמו שראית זה גם רשום לא לפי סדר ורצף איך בנויה המערכת, וחסרים דברים.... סתם רשמתי שמות של חלק מהמערכת..... אני לא חושבת שאני מתבלבלת עם המצת, החלפתי לפני כחודשיים טוב ננסה לראות מה המצב, תודה בנתיים

isrnmn

New member
זה נישמע לי כמו אגזוז סתום

די נדיר שמיקסר מתקלקל אך סתימה האגזוז מאטה את הזרימה של התערובת (אויר ודלק) אל המנוע והתערובת השרופה מהמנוע, המיקסר ממשיך לעבוד כרגיל ולכן ריכוז השמן בתערובת גדל כיוון טורים את בטח יכולה לעשות לבד, תעלי תמונה טובה של הקרבורטור ואסמן לך עליה את בורג הטורים. את דעתי על המוסכים בתחום תוכלי לקרא בקישור. אם את מאזור י-ם אוכל לתת לך יותר סיוע.

למעלה