עזרה בבקשה!

oooaha

New member
עזרה בבקשה!

שלום רב, ביתי בת החודש יונקת הנקה מלאה. מזה יומיים היא מתנהגת מוזר מהרגיל- היא מאוד לא רגועה ורוצה לאכול כל שעה וחצי בערך. אני מנסה להרגיע אותה בדרכים שונות ולבסוף מזהה שזה רעב. היא מתחילה לאכול ומתחילה לנמנם כעבור מספר דקות אך כשאני משכיבה אותה לישון היא מתעוררת כעבור כחצי שעה ושוב בוכה וחוזר חלילה. אני רוצה לציין שהדירה שלי לא ממוזגת ואני מרגישה שחם לה מאוד , האם ייתכן שהיא פשוט צמאה? או שאין לי מספיק חלב?(תחושת הגודש נעלמה לחלוטין ואני חשה תחושה של ריקנות מסויימת...) בנוסף הרגע ראיתי שהייתה לה יציאה נוזלית לחלוטין הרבה יותר מהרגיל, ממש כמו מים בצבע חרדל. האם זה קשור? האם ייתכן שזה שלשול? אני מעט לחוצה כי אני לא מצליחה להבין מה הבעיה...

לא מומחית אבל, כמה רעיונות...

קודם כל, יכול מאוד להיות שהחום מציק לה. קראתי שתינוקות קטנים רגישים לטמפרטורות קיצוניות של חום וקור. תנסי לשים לפחות מאוורר, ולהלביש אותה בחיתול בלבד או בחיתול וחולצה קצרה מ-100% כותנה, שיהיה לה נעים. בנוסף, הייתי מציעה לך כל פעם שהיא מתחילה להיות לא שקטה, להציע לה בתור אופציה ראשונה דווקא לאכול (ואם זה לא מה שהיא רוצה, תנסי דרכים אחרות- החלפת חיתול- לפעמים זה עוזר ומרגיע אותם, להחזיק על הידיים, מוצץ וכו'). יכול להיות שאת מגיעה להציע לה לאכול כשהיא כבר קצת "התייאשה" או התעייפה, ולכן היא אוכלת מעט וישר נרדמת. ככה אני עשיתי, וזה עבד. לגבי היציאות לא הייתי דואגת, להיפך, אם יש לה פיפי וקקי זה אומר שהיא אוכלת מספיק. גם אצלי זה נראה כמו שלשול רוב הזמן. דבר אחרון שאני יכולה להעלות על דעתי לגבי אוכל כל שעה וחצי, זה קפיצת גדילה, למרות ש"לפי הספרים" זה אמור לקרות בגיל חודש וחצי. מקווה שעזרתי קצת... גם אני בעצמי עוד לומדת...

מינימי2

New member
כמה שאלות

כמה חיתולים עם קקי יש ביממה, וכמה עם פיפי? איך העליה במשקל? האם את מרגישה כאב בפטמות בזמן ההנקה או בין ההנקות? האם ההתנהגות הלא רגועה הזו מתרחשת בכל שעות היממה או רק בשעות מסויימות? האם את מניקה ללא בקבוקים ותוספות של חלב מלאכותי? האם את מציעה לה לינוק משני הצדדים בכל פעם? כיצד התנהלה ההנקה עד ליומיים האחרונים (האם ינקה במרווחים גדולים יותר? כמה זמן בערך נמשכת כל הנקה?) יכולות להיות מספר סיבות להתנהגות הזו, רובן לא מדאיגות. 1. קפיצת גדילה - התינוקת מנסה להגביר את ייצור החלב ומבקשת לינוק לעיתים קרובות סביב היממה. תוך פרק זמן של מספר ימים (3-4) ובהנחה שנותנים לה לינוק בכל פעם שהיא מראה סימני רעב זה עובר. 2. עצבנות האופיינית לתינוקות צעירים בחודשי חייהם הראשונים, בעיקר בשעות אחר הצהריים והערב. הם יונקים שוב ושוב במרווחים קצרצרים במשך מספר שעות ואז נופלים לשינה טובה. 3. בימים חמים ייתכן שהתינוק יבקש לינוק לעיתים קרובות יותר כיון שהחלב הוא לא רק מזון אלא גם מים. בימים חמים הרכב החלב מתאים לצרכים האלה... תני לה לינוק בכל פעם שהיא מראה סימנים של חוסר רוגע. 4. יציאה אחת, גם אם היא נוזלית לחלוטין, עדיין לא מצביעה על מחלה. שלשול ייראה בדרך כלל ירקרק, רירי, מסריח למדיי ובמספר יציאות גבוה ביום. אם את מרגישה שהתינוקת מתנהגת שלא כרגיל, לא רגועה, ישנונית יותר מהרגיל ובכלל אם את חוששת לבריאותה - פני לרופא הילדים כדי לשלול בעיה רפואית. כל זמן שאת מניקה לפי דרישה, מציעה שני צדדים בכל ארוחה (היא מחליטה אם לאכול גם צד שני או לא...), לא מוסיפה בקבוקים עם נוזלים אחרים (חלב או מים), התינוקת עולה במשקל ומרטיבה מספיק טיטלים בפיפי אז אין שום סיבה שתהיה בעיה בייצור החלב.

oooaha

New member
תשובות

תודה על התגובה המהירה!! יש בין 5 ל 8 חיתולים עפ קקי לגבי הפיפי קשה לי לראות כי הקקי מסתיר אבל לפי המשקל של החיתול לדעתי יש בערך 4 עד 6 היא נולדה 2.456 בשבוע 36.3 ואתמול היא נשקלה והיא 3.160 אני לא מגישה כאבים בפטמות וברוך השם היום ההנקה מתקדמת יפה (בלי עין הרע) והתחילה להיות יותר קלה עבורי ועבורה. אני רק מניקה ללא בקבוקים כלל ותמיד מציעה את שני הצדדים. עד היום ינקה כל 3 שעות בערך. אני חייבת לציין שעכשיו 2 בלילה והיא לא ישנה יותר מחצי שעה במהלך כל היום והלילה והבכי הפך להיות בכי עצבני של עייפות מה שמגביר אצלי את החשש שפשוט חם לה מידי! מחר אני בורחת לדירה של ההורים לשבת. נקווה שזה יפתוחר את הבעיה ושנוכל שתינו לישון כמו שצריך.... מה דעתך? ושוב תודה!!

מינימי2

New member
אולי...

אולי באמת חם לה... לא נשמע שיש בעיה עם ההנקה ולפי מספר הטיטולים נראה שהיא מקבלת מספיק חלב. ייתכן שמדובר בקפיצת גדילה או במשהו אחר שעובר עליה, המשיכי לעקוב אחר טיטולים ובכל מקרה של חשש לבריאותה פני לרופא בהקדם. עדכני אותנו

למעלה