עזרה בבקשה

LitallicA

New member
עזרה בבקשה

שלום אני מעוניינת לקנות לחבר שלי תושבת לרכב למחשב כף יד שלו ואשמח להמלצות למוצר טוב אך לא יקר מידי (עדיף עד 150 ש"ח). יש לו מחשב של hp ומעדיפה שיהיה בתושבת גם מקום למקלט gps. איפה אני מוצאת כזה דבר? תודה רבה

בעיקרון יש שתי אופציות.

האחת לקנות לדגם הספציפי שלו (לשם כך עלינו לדעת את הדגם). האפשרות השניה היא לקנות תושבת אוניברסלית. הדרך הפשוטה והזולה לשניהם היא להיכנס לזאפ ולמצוא את התושבת הזולה תחת הערך אביזרים למחשבי כף יד. בהצלחה ומזל טוב לחבר.

LitallicA

New member
המשך עזרה

תודה רבה על האיחולים והתגובה המהירה :) נראה לי אני אלך אל תושבת אוניברסלית כי תהיה לי בעיה לדעת את הדגם של המחשב. הייתי בזאפ וראיתי הרבה תושבות במחירים שונים. יש אחת של חברת beeu ב-62 שקלים! ויש כאלה ב-200 ומשהו. השאלה איזה מוצר טוב אך לא יקר מידי כי 62 שקלים נראה לי זול מידי. אני מעדיפה תושבת עם מקום למקלט gps ומצאתי רק אחת כזאת ב-189 שקלים. איפה אפשר למצוא כאלה תושבות?

LitallicA

New member
אני מכפר סבא

לא ראיתי באתר תושבת עם מקום לgps. זה משהו כל כך נדיר?

LitallicA

New member
ומזה דשבורד?

ראיתי בהרבה תושבות שרשום שיש מתאם המאפשר חיבור לדשבורד באמצעות מדבקה.. מצטערת על חוסר הידע אני ממש לא מתמצאת בתחום

shuky1

New member
ממש לא צריך תושבת ל GPS. מיותר-->

שמים את המשדר ליד ההילוכים וזהו. ככה הוא גם בצל ולא מתבשל בשמש. זה ממש מיותר וחבל על הכסף.

LitallicA

New member
שאלה אחרונה

אני מתלבטת בין שתי תושבות אוניברסאליות - האחת של דיקוטה ב-134 ש"ח והשנייה של חברת windshield mount holder ב-119. יש לציין שראיתי את אותה תושבת שנייה ב-199 ש"ח באתר של מכלוף. אנא עזרו לי להחליט מי שיודע מה יותר טוב.

evike

Well-known member
מנהל
יכול להיות, שנהג ברכב פרטי יכול לוותר

על תושבת וזרוע ל GPS. אבל נהג מונית, משתמש בו הרבה, והוא צריך את המכשיר מול העיניים. גם המקום ליד ההילוכים תפוס עם כל מיני אביזרים, שהרי הוא "מבלה" הרבה שעות ביום במכונית. בשבילו עדיף שיהיו תושבת וזרוע. וכאן באה השאלה שלי: בעלי קנה מכשיר GPS של FUJICOM. אגב, מכשיר נחמד עם תוכנת IGO מובנית, שמשמש אך ורק לניווט, ללא מחשב. הבעיה, שזרוע התושבת קצרה מדי. זה די מפריע, כי הוא משתמש בו הרבה יותר מנהג רגיל שמחפש כתובת לפני היציאה, מכניס את הנתונים למכשיר ויוצא לדרך, וכמעט שאין לו צורך לגעת יותר במכשיר. נהג מונית משתמש בו הרבה, והוא צריך אותו קרוב אליו. גם בגלל נוחות השימוש, אבל בעיקר בגלל בטיחות הנסיעה. הוואקום נצמד רק לחלון (לזכוכית), ולא לשום מקום אחר באוטו. בחברה הפנו אותי להנדי, שהם היחידים המתעסקים בזרועות באזור תל אביב. להנדי יש רק זרועות אוניברסליות, שמנסיון עם טלפון נייד, הן לא הכי יציבות. (זרוע קצרה היא יציבה מאד, ובמכשיר יש גם מגרעת מיוחדת לכניסת התושבת המחוברת לזרוע.) האם יש למישהו רעיון היכן בכל זאת ניתן להשיג זרועות נוספות? האם יש רעיון להארכת הזרוע הקיימת? או רעיון להצמדת הוואקום לאזור אחר במכונית, לסקאי למשל? כל רעיון יתקבל בתודה ובברכה. ולמי שמעוניין, הנדי (שמתמחה במחשבי כף יד ובאביזרים נילווים) נמצא בתל אביב, בדיזנגוף סנטר, קומה 1-, מול הסופרפארם.

amitp

New member
עם כל הכבוד הנדי הם ממש לא היחידים

שמתעסקים בזרועות באזור תל אביב (ואפילו לא המומלצים). אפשר לבדוק גם את GPSNOW או COMPILOT באיזור תל אביב. GPSNOW מומלצת יותר בשל מבחר הזרועות (אוניברסאליות וייעודיות).

evike

Well-known member
מנהל
מסתבר שהם לא היחידים, למרות מה שנאמר לי

ע"י שרות הלקוחות של FUJICOM בדקתי באתרים המוצעים בשירשור, אבל כל מה שמוצע לא נראה לי רלוונטי. אתקשר אליהם לברר יותר פרטים. תודה.

AYELET1

New member
אינני חושבת שזה מיותר. לשים את המכשיר ליד

ההילוכים יגרום לך להסיט עיניים מהכביש הרבה יותר מאשר אם היא מונחת בזוית צפיה טובה., כך שניתן להעיף מבט מהיר.

shuky1

New member
לא ,לא איילת. לא התכוונתי למכשיר, אלה רק -->

למשדר הקטן שאין צורך לדעתי שיהיה צמוד למכשיר. כמובן שה PDA צריך להיות בחזית כדי לראות את המפה.לא רק לשמוע את ההנחיות של קובי.

AYELET1

New member
אה, מסכימה איתך. בכל מקרה, לי יש מקלט

(זה אינו משדר אלא מקלט) עם צ'יפ קצת ישן (Sirf ii ) ולפיכך אני מניחה אותו ליד השעון בקרבת הדשבורד ללא שום תושבת עבורו.

למעלה