עזרה...בבקשה?

• פותח הנושא Utena
  • פורסם בתאריך

Utena

New member
עזרה...בבקשה?

אני מעוניינת לרכוש קטנוע (כן..מאוד מפתיע שפניתי אלייכם). אני גרה ברמת השרון ומרבית נסיעותי הן לת"א. העניין הוא שמדי פעם אני מעוניינת לנסוע לחיפה וי-ם. מדי פעם זה אחת ל-3 חודשים בערך. האם 125 סמ"ק יספיק או שמא זה ייאמץ את הקטנוע יותר מדי? ההתלבטות שלי היא בין הגוי רייד,HD125 והניו דינק 125E. יש למישהו עצות. כרגע רוכבת על על DJ. ועוד שתי שאלות, 1.ראיתי שיש לגוי רייד דגם של 150,שמשום מה מוטו מתמחר אותו באותו מחיר ש125.הייתכן או שיש שם טעות? 2.מכיוון שדרגת הרשיון שונתה ל 14.6 כוחות סוס.האם הגוי רייד 150 הוא 13 כוחות סוס או שאני טועה. מכיוון שאם הוא "עונה" על דרישות הרשיון שיש לי עכשיו,אז עדיף לי לקנות "אוטומטית" את 150,לא? או שמא יש כלי יותר "טוב" לדרישות שעונה לדרישות שלי?. תודה מראש על העזרה

Utena

New member
חשבתי על 200

הבעיה היא.....גובה.... כן,שמח?.....הוצאת את זה ממני... אני 1.60 (ואסימון)ולא כ"כ נוח לרכב עליו... וחשבתי גם על אופנוע כביש... אבל יש לי בעיית "מצהרת" קלה, אין לי אלוהים ובטח שלא ברקסים

בועז בר

New member
א. עם 1.60 אין לך בעיה של גובה.

יש לך בעיה של נומך
סתם. 1.60 זה גובה שמספיק לרוב הקטנועים בשוק, אם לא לכולם. ב. הJR125 וה-200 מתנשאים לאותו גובה בדיוק. ג.כל ה-125ים יהיו מעולים לרמה"ש-ת"א, אבל לא מומלצים לת"א-חיפה. לקטנוע אין בעיה לכסות את המרחק הזה, אבל לך תהיה בעיה של מהירות מירבית גבולית יחסית לתנועה ונוחות מינימלית. עדיף רכבת או אפילו לשכור רכב ליום פעם ב..

yoni3003

New member
הגו' 125 וה200 הם אותו גודל...

אם אני לא טועה ודבר שני, הגובה שלך לא ממש חשוב לי ואני ישן טוב בלילה גם מבלי לדעת את הגובה שלך.. בסך הכל רוצה לעזור לך לקבל כיוון...

Utena

New member
אז מה בעצם

ההבדל בין ה125 ל 150. ורכבתי על ה200 ולצערי הוא פשוט היה לי מגושם מדי,במיוחד בהרכבת עוד רוכב.

efiey

New member
גם אני התלבטתי לפני הקניה של הגו'י רייד 200

ואני בס"כ 162, ובסופו של דבר הקטנוע מתאים ב- 100%.

עם הרשיון שלך את יכולה...

לירכב רק על 125,בישביל 150 סמק ו200 סמק ,את צריכה רשיון עד 500 סמק a1.

Utena

New member
סלח לי על הבורות,

אבל לפי תנאי הרשיון,מותר לדרגת הרשיון "הראשונה" לנסוע על על כלי שנפחו הוא 125 סמ"ק או 15 כוחות סוס. והגוי רייד 150 הוא מתחת ל15 כוחות סוס.... ובהנחה ולא, מה לעזעזל עדיף(סליחה על השפה הבוטה...)? גוי רייד 125,ניו דינק או HD.... הצילו...?

קטנוע מתאים

תקשיבי בעקרון אם את נמוכה כמוני יש לך בעיה עם סוג קטנוע ואת לא יכולה לקנות מה שאת רוצה. בעקרון קטנועי בורגמן הם מהנמוכים בשוק ולדעתי גם האמינים ביותר. אל תקני גויירייד זה זבל של קטנוע והוא לא מתאים לנסיעות ארוכות הוא יעיף אותך ממנו בכביש המהיר (מנסיון) אם את נוסעת מחוץ לעיר את מריכה משהו חזק, יציב, אמין ולא סתם צעצוע, שווה בשביל לשמור על החיים ולברוח ממכוניות מסוכנות לקנות אפילו נפח מנוע קצת גדול יותר זה גם יותר בטוח , מהיר וחזק לנסיעות בין עירוניות. הכול מניסיון האמיני לי. דליה

בועז בר

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo150.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo127.gif../images/Emo223.gif../images/Emo92.gif

iyehuda

New member
בבקשה אל תחסמו אותה היא בסה"כ מתלהבת מקטנועים

זה מוסיף קצת צבע לפורום

מי שנוסע על קטנוע אוהב את זה!

יהודה.. אם התכוונת אלי אז אני בהחלט מתלהבת מקטנועים.. ומגיל צעיר מאוד. בשבילי קטנוע זה לא לעבודה זה רק להנאה ורק לטיולים ..לא בא לי למות על הכביש כמו הרבה מתלהבים שאני באמת רואה על הכבישים. אז אני אולי מתלהבת אבל אחרי 20 שנה בנהיגת קטנוע נראה אותך עם אפס תאונות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ואני מרשה לעצמי להשוויץ כי יש לי בהחלט מה ללמד אתכם הצעירים!!!

iyehuda

New member
כמובן שהתכוונתי אליך

אפס תאונות זה באמת השג אני בממוצע כל חצי שנה עושה תאונה העו"ד שלי אמר לי להפסיק לתבוע כדי שחברות הביטוח לא יגישו נגדי תלונה במשטרה אני חושב שאת עושה פה עבודת קודש לצעירים הלא מנוסים כיף לי לראות כמה את מנסה לעזור מהניסיון הרב שלך כל הכבוד לך חיזקי ואמצי ושירבו כמותייך בפורום

תודה על המחמאה וסע בזהירות חבל עליך

צר לי לשמוע שאתה עושה תאונות ממש חבל... אולי תנסה ללכת לנהיגה נכונה אולי זה יסייע לך.. אני מאחלת לך באמת נסיעה בטוחה באמת מסוכן על הכביש ולפעמים אנחנו באמת מתלהבים ולא שמים לב כמה החיים שלנו בסכנה על הכביש. שיהיה לך בהצלחה וסע בזהירות.

e-shfiyut

New member
נסיעה ברכבת אחת ל3 חודשים זה לא נורא בכלל!

ובמקרה שזה לא בא בחשבון, זה אפשרי, אני עושה באמת אחת לכמה חודשים נסיעה לחיפה על הקטנוע שלי (מובי 125), זה לא נורא לקטנוע, אבל זה בעיקר מאוד לא נוח בנסיעות כאלה ארוכות. אם הנוחות בעדיפות גבוהה הייתי הולכת על רכבת/אוטובוס/רכב פעם בכמה חודשים... או על קטנוע יותר "מפנק".

לילה טוב !

לכול הרוכבים סעו בזהירות החיים יותר חשובים מכול קטנוע.. לילה טוב.

למעלה