היי ../images/Emo13.gif
קודם כל אני ממליצה לך לעשות על זה חיפוש בפורום...זה נשאל לא פעם ולא פעמיים. הגעת לכתובת הנכונה- אני הולכת להתגייס לתפקיד מפיקת סרטי וידאו בחיל האויר, אז אני יודעת משהו או שניים על הנושא. אז ככה: נתחיל בצלמים- יש כמה סוגי צלמים, החל מצלם פשוט שיכולים לקבל ביום הגיוס בגיוס כלל צה"לי, יש גם תפקיד שנקרא "עובד מעבדות צילום" רגיל ובחיל המודיעין, שזה דורש מיון, ואחרון חביב, הטופ שבטופ- יחידות הסרטה. ישנם יחידות הסרטה בכל חיל כמעט. היחידה הטובה, המקצועית, והנחשקת ביותר היא היחידה של דובר צה"ל. הם עורכים מיונים פעם בשנה בסביבות מאי-יוני, מה שיוצר בעיה, כי אם את נחושה בדעתך להתקבל לשם, אסור לך לגשת לאף מיון לפני כן, כי אם את מתקבלת לתפקיד אחר, לא תקבלי לשם זימון. כדי לקבל לשם זימון עלייך לשלוח להם בפקס קורות חיים והמלצות. המיונים קשים מאוד מאוד וצריך ידע נרחב בתחום. זוהי היחידה המקצועית ביותר, שבה עובדים רבות עם אנשי תקשורת שעושים מילואים, ולומדים מהם המון. היחידה ממוקמת ברחוב צדדי סמוך לקרייה. למשל, הם אלה שעושים את סרטוני הזכרון של החללים שמוקרנים ביום הזכרון. יחידת ההסרטה של חיל האויר (
) היא גם טובה ואיכותית אך קצת פחות מעניינת. המיונים אליה כוללים שליחת קורות חיים והמלצות בפקס, זימון לראיון עם מפקד היחידה ואנשים אחרים, ותחקיר בטחוני. הקורס נעשה בבסיס עובדה בדרום ובו כולם לומדים את כל התפקידים- צילום, עריכה, הפקה וכו', ורק בסוף מחליטים מה תיהי. הטירונות היא גם בבסיס זה והיא מקוצרת (10 ימים). הלב של יחידת ההסרטה של חיל האויר (שמכונה שה"ד) היא בקרייה, אך ישנם גם אגפי סרטים בבסיסי חיל האויר השונים, כך שהיציאות יכולות להיות או יומיות אם את בקרייה, או חמשושים אם את בבסיס סגור. כל שאני יודעת על חיל הים הוא שיש להם יחידת הסרטה, אך קטנה ומאוד מצומצמת, היות וזהו החיל הקטן ביותר. לא שמעתי או ראיתי משהו שהם עשו. יחידת ההסרטה של חיל החינוך היא גם טובה מאוד, והיא מאוד גדולה. מעבר לזה אני לא יודעת עליהם הרבה. יחידת ההסרטה של מודיעין (מו"ח) עוסקת בתעוד של מידע מודיעיני מסווג. גם היא יחידה מאוד נחשקת שלא הרבה שומעים עליה. יחידת ההסרטה של מז"י (מפקדת זרועות היבשה) היא טובה ומאוד משפחתית וחמה. היא ממוקמת בצריפין והמפקד שם דואג לתת דרור לחייליו מבחינת יצירתיות וחופש ביטוי. הוא גם שם דגש על גיבוש הקבוצה ועבודת צוות ממה ששמעתי הם לעיתים פועלים במקביל ליחידת ההסרטה של דובר צה"ל, וכשלדובר צה"ל חסרים צלמים/עורכים/וכו', הם לוקחים מהם. גם שם העבודה מעניינת ביותר ועוסקת בתעוד מבצעים צבאיים רגליים ובכל חילות היבשה. למשל, סרטוני ההסברה של תוכנית ההתנתקות הופקו על ידם. מלבד יחידות ההסרטה, ישנו בכל חיל גם אגף של גרפיקה שבו מעצבים בגרפיקה ממוחשבת את כל סמלי היחידות, התגים, לוגוים למיניהם, סרטוני הדמיה וכו'. המיונים אליהם אינם קשורים למיונים ליחידות ההסרטה, ובשביל להתקבל אליהם חובה ידע קודם בנושא והצגת תיק עבודות. אני שמחה לבשר לך גם שכל התפקידים הללו אינם תלויים במנילה כלל. הדרך להגיע אליהם היא רק באמצעות שליחת פקסים ובקשות להתמיין. מה שטוב הוא שיש מעט מאוד מקום לפרוטקציות שכן חייבים להפגין ידע ונסיון בעבודה מסוג זה. וזה כל מה שאני יודעת בערך...אם יש עוד שאלות את מוזמנת לכתוב לי במסרים או פה... בהצלחה!!