עזרה בבקשה!

angel180

New member
עזרה בבקשה!../images/Emo70.gif

היי, איזה תפקידים בצבא הם קשורים לעריכה (גרפית, ממוחשבת, עריכת סרטים..), צילום, וכל הנושאים המעשיים של תקשורת וקולנוע? אני ממש רוצה להיכנס לאחד התפקידים (והמנילה שלי ממש גרועה, אני לא מוצאת שם אף תפקיד שאני ארצה להעביר בו שנה ומשהו) איך אני יכולה לנסות?.. בבקשה אני ממש לא מבינה בכל העניין הזה, ולצערי גם אין לי פרוטקציה אז אני בכלל מסובכת
תודה..

shirani88

New member
היי ../images/Emo13.gif

קודם כל אני ממליצה לך לעשות על זה חיפוש בפורום...זה נשאל לא פעם ולא פעמיים. הגעת לכתובת הנכונה- אני הולכת להתגייס לתפקיד מפיקת סרטי וידאו בחיל האויר, אז אני יודעת משהו או שניים על הנושא. אז ככה: נתחיל בצלמים- יש כמה סוגי צלמים, החל מצלם פשוט שיכולים לקבל ביום הגיוס בגיוס כלל צה"לי, יש גם תפקיד שנקרא "עובד מעבדות צילום" רגיל ובחיל המודיעין, שזה דורש מיון, ואחרון חביב, הטופ שבטופ- יחידות הסרטה. ישנם יחידות הסרטה בכל חיל כמעט. היחידה הטובה, המקצועית, והנחשקת ביותר היא היחידה של דובר צה"ל. הם עורכים מיונים פעם בשנה בסביבות מאי-יוני, מה שיוצר בעיה, כי אם את נחושה בדעתך להתקבל לשם, אסור לך לגשת לאף מיון לפני כן, כי אם את מתקבלת לתפקיד אחר, לא תקבלי לשם זימון. כדי לקבל לשם זימון עלייך לשלוח להם בפקס קורות חיים והמלצות. המיונים קשים מאוד מאוד וצריך ידע נרחב בתחום. זוהי היחידה המקצועית ביותר, שבה עובדים רבות עם אנשי תקשורת שעושים מילואים, ולומדים מהם המון. היחידה ממוקמת ברחוב צדדי סמוך לקרייה. למשל, הם אלה שעושים את סרטוני הזכרון של החללים שמוקרנים ביום הזכרון. יחידת ההסרטה של חיל האויר (
) היא גם טובה ואיכותית אך קצת פחות מעניינת. המיונים אליה כוללים שליחת קורות חיים והמלצות בפקס, זימון לראיון עם מפקד היחידה ואנשים אחרים, ותחקיר בטחוני. הקורס נעשה בבסיס עובדה בדרום ובו כולם לומדים את כל התפקידים- צילום, עריכה, הפקה וכו', ורק בסוף מחליטים מה תיהי. הטירונות היא גם בבסיס זה והיא מקוצרת (10 ימים). הלב של יחידת ההסרטה של חיל האויר (שמכונה שה"ד) היא בקרייה, אך ישנם גם אגפי סרטים בבסיסי חיל האויר השונים, כך שהיציאות יכולות להיות או יומיות אם את בקרייה, או חמשושים אם את בבסיס סגור. כל שאני יודעת על חיל הים הוא שיש להם יחידת הסרטה, אך קטנה ומאוד מצומצמת, היות וזהו החיל הקטן ביותר. לא שמעתי או ראיתי משהו שהם עשו. יחידת ההסרטה של חיל החינוך היא גם טובה מאוד, והיא מאוד גדולה. מעבר לזה אני לא יודעת עליהם הרבה. יחידת ההסרטה של מודיעין (מו"ח) עוסקת בתעוד של מידע מודיעיני מסווג. גם היא יחידה מאוד נחשקת שלא הרבה שומעים עליה. יחידת ההסרטה של מז"י (מפקדת זרועות היבשה) היא טובה ומאוד משפחתית וחמה. היא ממוקמת בצריפין והמפקד שם דואג לתת דרור לחייליו מבחינת יצירתיות וחופש ביטוי. הוא גם שם דגש על גיבוש הקבוצה ועבודת צוות ממה ששמעתי הם לעיתים פועלים במקביל ליחידת ההסרטה של דובר צה"ל, וכשלדובר צה"ל חסרים צלמים/עורכים/וכו', הם לוקחים מהם. גם שם העבודה מעניינת ביותר ועוסקת בתעוד מבצעים צבאיים רגליים ובכל חילות היבשה. למשל, סרטוני ההסברה של תוכנית ההתנתקות הופקו על ידם. מלבד יחידות ההסרטה, ישנו בכל חיל גם אגף של גרפיקה שבו מעצבים בגרפיקה ממוחשבת את כל סמלי היחידות, התגים, לוגוים למיניהם, סרטוני הדמיה וכו'. המיונים אליהם אינם קשורים למיונים ליחידות ההסרטה, ובשביל להתקבל אליהם חובה ידע קודם בנושא והצגת תיק עבודות. אני שמחה לבשר לך גם שכל התפקידים הללו אינם תלויים במנילה כלל. הדרך להגיע אליהם היא רק באמצעות שליחת פקסים ובקשות להתמיין. מה שטוב הוא שיש מעט מאוד מקום לפרוטקציות שכן חייבים להפגין ידע ונסיון בעבודה מסוג זה. וזה כל מה שאני יודעת בערך...אם יש עוד שאלות את מוזמנת לכתוב לי במסרים או פה... בהצלחה!!

angel180

New member
תודה רבה רבה רבה!!

מודה לך מאוד! הבנתי פחות או יותר איך הכל הולך, האגף גרפיקה ממש נשמע לי טוב, זה משהו שאני באמת אוהבת ורוצה ללמוד, אבל אין לי בכלל תיק עבודות והניסיון שלי מסתכם בלוגואים שעיצבתי משעמום בבית וכדומה. חשבתי לשללוח פקס לכיון עובדת מעבדת צילום, ורציתי לדעת איך זה וכו'..ואיך שולחים בכלל בקשה? לא כ"כ הבנתי איך אני מגיעה ליחידות ההסרטה מלכתחילה, צריכה לשלוח פקסים וכו'? תלוי בתפקיד שאני רוצה? אני ממש מבולבלת בטח שמת לב..אני כ"כ רוצה לעשות משהו שאני ילמד ממנו.

קודם כל תתאפסי על עצמך.

תחליטי לאיפה היית רוצה להגיע, ומה את רוצה לעשות שם. בקשר ל-"אין לי בכלל תיק עבודות והניסיון שלי מסתכם בלוגואים שעיצבתי משעמום בבית", אני מציע לך לא להמעיט בערך של זה. יש גם הרבה עניין של איך את תציגי את הדברים. תחשבי על זה קצת, ואז נוכל להדריך אותך ולתת לך טל' ופקסים של היחידות הרלוונטיות.

angel180

New member
כן אני ממש צריכה להתאפס על עצמי

פשוט אני לא יודעת כלום על היחידות, ולא ראיתי בחוברת של המנילה בכלל תפקידים שקשורים לזה בכלל. אם אין לי תיק עבודות וללא ניסיון הם ישימו עליי בכלל ביחידה הגרפית?שזה מה שאני הכי רוצה. וביחידות הסרטה אני בעיקר רוצה לעסוק בעריכת וידאו. השאלה עד כמה הסיכויים שלי להיכנס לשם, ללא ניסיו מקצועי וללא תיק עבודות? (אגב אני בגממה בבית ספר שעוסקת בעריכת וידאו, והגרפי זה תחביב שאני ממש ארצה להפוך למקצוע)

angel180

New member
כן, אבל לא למדתי בקורס

מקצועי. (חוץ מעריכה בבית ספר) בגרפיקה אני יודעת ממש קצת. זה ממש תחביב ואני במצב מאוד התחלתי בתחום..מאוד התחלתי.

בסדר, לרוב המלש"בים התיכוניסטים

אין נסיון מעבר למה שעושים בבי"ס. את צריכה לנסח קו"ח, אבל לא לרשום "ב'קשה תקחו אותי, למרות שאין לי כמעט נסיון", אלא "זה הנסיון שיש לי, אני צוברת נסיון ולומדת דברים חדשים חדשים כל הזמן, ואני רוצה להגיע אליכם ולהתמקצע עוד יותר". כמובן שלאו דווקא במילים האלה, אבל את צריכה להשתמש במה שיש לך, ולהציג את זה שנקודות זכות שלך. ובואי אני אגיד לך, שרב אומן ב"הצגות", ניסוח וסמנטיקה יכול לקחת ידע בגננות ולהשתמש בזה בטופס קבלה לפקולטה למשפטים. את צריכה לעשות את הכי טוב שאת יכולה, וכמו שאמרתי, להשתמש במה שיש לך. ואם את אומרת שאת גם עורכת וגם גרפיקאית(אפילו אם אחת מתחילה), אני מציע לך לא לקבול את עצמך לאחד מהתחומים, כי אלו תחומים חופפים, וזה רק משחק לזכותך בקבלה ליחידות כאלו.

angel180

New member
אוקיי הבנתי,תודה רבה..

אני יודעת שאני צריכה למרוח כמה שיותר, אבל איך אני מתחילה למרוח אם אין לי בכלל בסיס בגרפיקה.. ואגב, אני מנסחת מכתב ופשוט שולחת אותו?יש איזשהו בסיס למכתב בקשה שכזה?

frozen03

New member
ממ

מה אני בעצם כותבת במכתב שכזה? כי הרי התפקיידים לא מופיעים לי במנילה..לצערי לגביי צלמים, איך מגיעים לתפקיד של צלם צבאי? ולעובדת מעבדת צילום אני צריכה גם לשלוח מכתב לא?

shirani88

New member
אוקי,

אני מסכימה עם עמית (פרוטגוניסט) שאל תשללי כרגע את אחד הדברים...אלא תשלחי לשני הדברים קורות חיים והמלצות, תעברי ראיונות, ואז גם תלמדי על שניהם קצת יותר ותוכלי לגבש דעה של מה שאת באמת רוצה. כל מה שתיכוניסטים יציגו בשלב זה יהיה הרי חובבני...אז אל תרגישי שזה יפחית ממך. רק תסדרי את זה יפה שיראה מקצועי (חשוב מאוד- בחרי רק את הדברים הטובים ביותר לתיק עבודות) ותתכונני לענות על שאלות שהם עלולים לשאול אותך על עבודותייך. כן, זה בהחלט תלוי לתפקיד שאת רוצה, ואת צריכה להיות יותר ספציפית ולבחור את הדברים מהרשימה שכתבתי. ואז נכוון אותך לכל המספרים הרלוונטיים.
חשוב
: למספרים אלה תצטרכי לשלוח מכתב בקשה לקבל זימון לX, שבו גם תכתבי שצרפת בהמשך את הדברים שתבחרי לצרף- שהם קורות חיים, המלצות (אני שלחתי 3 המלצות ממורים לתקשורת, אבל לא צריך כל כך הרבה ואני אפילו לא בטוחה אם הם קראו את זה), ואם בא לך ויש לך ציונים טובים אז גם את גליון הציונים האחרון (אני אפילו הדגשתי בחיצים את הציונים הטובים שיש לי שם בתקשורת, אבל זו סתם אני שמגזימה בכל דבר
). וכמובן להתקשר אליהם מיד אחרי כדי לוודא את הגעת הפקס.

שאלה קטנה...

את יודעת אולי אם דרוש קב"א מסויים ליחידות ההסרטה או ל"עובדת מעבדת צילום"? ואם צריך לשלוח תיק עבודות או משהו לעובדת מעבדת צילום... כי אין לי "תיק עבודות" יש לי סתם צילומים שצילמתי מתוך תחביב :) זה יספיק?

shirani88

New member
אז ככה

לא ידוע לי עד כה על מגבלת קב"א לשני הדברים. המגבלה היחידה שאני מכירה היא שבנים חייבים להיות עם פרופיל עורפי, ואפילו פרוטקציות לא עוזרות כאן. אבל זה לא משנה לך... אני לא יודעת אם צריך ואם מבקשים, כי לא התמיינתי לעובדת מעבדות צילום...אבל בהחלט לא יזיק אם תביאי איתך, בתיקייה מסודרת. זה בהחלט מוסיף גוון של מקצועיות ל"תחביב". זה מספיק בהחלט. המלצות רלוונטיות גם מומלץ להביא, כמו כן גם קורות חיים- שזה חשוב מאוד. בהצלחה!

שירן. אני יכול לומר על על היח'

הסרטה של דו"צ, שלא רק שבנים עם פרופיל קרבי יכולים להגיע לשם, גם יש תפקידים ופעילויות מסויימות שיתנו רק לבעלי פרופיל קרבי.

shirani88

New member
כן, שכחתי מהם ../images/Emo3.gif

אבל לדעתי הם היחידים שחורגים מהעניין...כשהייתי בראיון ליח' הסרטה של חיל האויר שמעתי פקידה אחת אומרת לשניה שיש לה ידיד שתפור עליו התפקיד והיא התפלאה לשמוע שהוא לא קיבל זימון וניסתה לסדר לו...הפקידה השניה בדקה במחשב ואמרה שאין מצב כי יש לו פרופיל קרבי אז הוא חייב להוריד פרופיל. דיברנו על זה כבר פעם לא? יש לי דז'ה וו משום מה.

shirani88

New member
../images/Emo190.gif

יש לך מזל שעוד לא התגייסתי ושאני עוד לא אצלם, אחרת הייתי נותנת לך נבוט בראש.

למעלה