עזרה בבקשה

עזרה בבקשה ../images/Emo2.gif

שלום למנהל, חברי ואורחי הפורום. שמי שרית ואני בת 21 מפתח-תקווה. באוגוסט 09 השתחררתי מצה"ל ומאז אני מחפשת עבודה. בחודשים שבין ספטמבר 09 לינואר 2010 לקחתי קורס להשלמת בגרות במתמטיקה לצורך קבלת תעודת בגרות. אם אני זכאית או לא, את זה אדע רק בחודש הבא. אני מציינת זאת מאחר ואחד התנאים ההכרחיים היום להתקבל ביתר קלות לעבודה הוא תעודת בגרות - מה שאין לי. יש עליי לחץ משפחתי וכלכלי בלתי נסבל לצאת לעבוד ואלוהים יודע כמה אני מחפשת וכמה אני רצה מראיון לראיון וממרכז הערכה למרכז הערכה. אין חברת כח אדם בכל פ"ת שאני לא רשומה בה ובנוסף אני רשומה בכמה מקומות בר"ג ובת"א. כמעט ודבר לא יצא מכל זה למעט עבודות זמניות (של יום, שבוע ואפילו שעתיים). החוסרים הנוספים שכנראה מונעים ממני להתקבל לעבודה הם חוסר ניסיון, אנגלית ברמה סבירה והיעדר רשיון נהיגה. אני כבר לא יודעת מה לעשות. אני רוצה לפרנס את עצמי ואני כבר מתחילה להתייאש ואני בוכה, אני מרגישה מנוונת ואני מפחדת לאבד את השפיות כתוצאה מחוסר מעש. אמא שלי רוצה לשלוח אותי למדרשה בירושלים כי "אני חיה על הגב שלה" ואני באמת לא מרגישה שאני מוכנה לאורח חיים כזה עדיין, חוץ מזה שמדרשה עולה המון כסף ואם במרכז קשה למצוא עבודה אז בירושלים קשה אף יותר. גם אחי לוחץ עליי (הוא עבר לגור בת"א) ביתר שאת. אני כבר לא מסוגלת לסבול את המצב בבית ואני חייבת להחזיק את עצמי בזכות עצמי, אין לי ברירה אחרת. אני מוכנה לעבוד בכל עבודה שהיא (למעט מכירה ושימור - אין לי יכולת שכנוע ואני לא כריזמטית במיוחד). אני מעדיפה עבודה אדמניסטרטיבית או עבודה עם בע"ח או בחקלאות, אבל באמת, כל עבודה שיסכימו לקבל אותי אני אקח בשתי הידיים. אולי מישהו מכם יוכל לעזור לי?

smady by

New member
את יכוהל לעשות מועדפת בחקלאות

ובנוסך תנסי להעזר בפורום מחפשי עבודה. יש לך כישורם מיוחדים? אם לא אז סביר להניח שתעשי מה שהרוב עושים - מועדפת/מלצרות. את יכולה להיות דלקנית, מלצרית, עובדת בחקלאות, מזכירה במלון ועוד ועוד... הכל תלוי כמה את "בררנית"... לצאת מהבית לא הייתי ממליצה לך לפני שיש לך קצת חיסכון ועבודה קבועה עם הכנסה של יותר ממינימום...

תודה ../images/Emo13.gif

ביררתי לגבי חקלאות, לצערי רוב המשרות הן בצפון או בדרום ויש דרישה לניסיון מוכח. לגבי עבודה מועדפת בבית מלון - אני משיכה לחפש.

shaked1810

New member
רעיונות...

את יכולה לעבור לגור באילת ולעבוד שם במלונות, זאת הכנסה טובה, חבר'ה צעירים מגורים והדרישות לא מסובכות..

shaked1810

New member
עוד רעיונות

בטעות שלחתי את ההודעה הקודמת לפני שסיימתי לכתוב.. בנוסף יש את העבודות החקלאיות בקיבוצים השונים. אני יודעת שכרגע צריך בכל מיני קיבוצים באיזור הצפון. תנסי לשלוח קורות חיים גם למפעלים כי תמיד צריכים עבודות פקידותיות כאלה...

תודה ../images/Emo13.gif

לעבור לאילת עכשיו?
נשמע כמו חתיכת פרוצדורה. לפני שבועיים קיבלתי טלפון של מפעל לזכוכית שבו דורשים פקידה, התקשרתי, אמרו לי שזה רלוונטי והם יחזרו אליי. חיכיתי כמה ימים, ראיתי שלא חוזרים. התקשרתי ואז אמרו שזה כבר לא אקטואלי...

יש לי כמה דברים להגיד,לא דווקא פרקטיים באופן

נראה לעין. להיות מודע לחסרונות זה מצויין,אבל אסור להדגיש אותם יותר מדיי וחייבים להיות מודעים ליתרונות. זו אולי קלישאה אבל לא ראיתי בהודעה שום דבר על היתרונות שלך,גם לא שמעתי מה עשית בצבא.אולי את מהירה? אולי יש לך ניסיון בתפעול תוכנות מחשב ?אולי את יודעת לבשל?או אולי את סתם אינטלגינטית בצורה יוצאת דופן,עם בגרות במתמטיקה או בלעדיה.או משהו אחר לגמרי שבכלל לא חשבתי לרשום אבל חשוב באותה מידה..גם ככה קשה למצוא עבודה,אז למה להבליט תודעתית את החסרונות? גם אין לך ניסיון תעסוקתי נסי לחשוב על דברים שעשית שמעידים על ניסיון במשהו,למשל-פעילות בתנועת נוער. עבודה עם נוער במצוקה.ניהול אתר אינטרנט. פעילות בתחום ספורט מסויים.מועצת תלמידים ומועצת נוער עירונית(וכן,אני יודעת שאלו ממש לא הדברים הכי מעניינים ומרשימים שבן נוער יכול לעשות.מה לעשות ש"סיוע למשפחה מרובת ילדים וקשת יום שבמקרה נולדתי בה" או "התגברות על נטיות אובדניות"אי אפשר לרשום בקורות חיים.).וכו' ..חלק גדול מהדברים שרשומים אצלי בקורות חיים והדברים המרשימים באמת עשיתי חינם אין כסף או במשכורת חייל. אין מה לעשות,אנחנו צעירים!ולא כולנו פסיכיות שעבדו בחנויות בגדים מגיל 12(גם זה קיים).
תפסיקי לרשום,בכל מקום ואצלך בראש,חוסר רישיון נהיגה בתור חיסרון !אין לי רישיון נהיגה ומי שמבחינתו זו עילה לא להעסיק אותי מבחינתי זה זובי.אלא אם זה משהו שקשור למשהו שצריך או רצוי לעשות בעבודה(כמו -אני רוצה מישהו שיסיע סחורה ממקום למקום )שאז אני מקבלת ומבינה,לא צריך לעניין אף אחד אם את יודעת מאיזה צד להחזיק הגה. אם שואלים-תאמרי-"לא,אני לא נוהגת,אבל בגלל זה למדתי להסתדר עם תחבורה ציבורית,יש לי שנים של ניסיון בתחבורה ציבורית ולכן אני לא מאחרת לעולם" ותוכלי ליצור רושם של בן אדם אחראי ועצמאי. בתל אביב ובערים גדולות אחרות אנשים מסתדרים עם הרגליים ותחבורה ציבורית וממש לא לכל אחד יש מכונית. באשר לבגרות-יכול להיות שאיזו מורה מהתיכון דחפה לך שבגרות זה אחד מהדברים הכי חשובים בקבלה לעבודה. זו אגדה אהובה,אבל האמת שבגרות חשובה בעיקר בשביל להתקבל למוסדות להשכלה גבוהה.בעבודות לצעירים, זה לא שאין לה חשיבות,אבל היא די משנית.השאלה היא כמובן באיזו עבודה? את ומישהו עם בגרות ביד יכולים להתקבל באותה מידה לעבודה במלצרות או בחלקאות למשל.ההפך,הרבה פעמים אנשים עם בגרות מתבאסים שזה לא נותן להם שום דבר בכל מה שקשור לעבודה. אנגלית זה באמת חשוב.אבל עם כל הכבוד אנחנו חיים בישראל והשפה כאן היא קודם כל עברית.ולבע"ח/חלקאות לא נראה לי שזה צריך להפריע.בגלל האנגלית וחוסר תעודת הבגרות אולי כדאי שתרדי באופן זמני (למשל עד שתהיה לך בגרות)מעבודה אדמניסטרטיבית.למרות שיש אגב חסרי תעודת בגרות שעובדים במזכירות וכו',תתפלאי לשמוע(הבנתי שיותר בדרום וכו') בכל מקרה אם אין לך דרישות ספציפיות מעבודה ואף פעם לא עבדת ,זה הזמן לעשות עבודות ראשונות-עבודות דלפק במזון מהיר/בתי קפה למשל.באמת אין כאלה שמחפשות עובדים בקניון פתח תקווה? נסי להתמקד בתחום מסויים,כמו למשל:פרסמי מודעה שהיית רוצה להיות מזכירה של וטרינר.לפעמים דווקא הפיזור וה"אני אוכל לעבוד בכל עבודה", מקשה על מציאת עבודה.אם את אוהבת בעלי חיים ורוצה לעבוד איתם כדאי לך אולי להציע את שירותייך כבייביסיטר לכלבים או מוציאת כלבים לטיולים בינתיים.את יכולה לשים מודעות עם המספר שלך בתחנות אוטובוסים ומרכזים מסחריים ולפרסם באינטרנט.סביר להניח שזה לא יגרום לך לפרנס את עצמך,אבל זה יכניס לך קצת כסף לבינתיים,אפשר לעשות את זה גם בנוסף לעבודה אם יש כוחות ,ובינתיים תצברי לקוחות. לגבי המשפחה: תגידי להם שאת עובדת במשרה מלאה בלחפש עבודה וזו לא אשמתך שאת לא מוצאת ושברגע שתהיי,את תהיי מאושרת הרבה יותר מהם.שאת רוצה לפרנס את עצמך לא פחות משהם רוצים.זו לא אשמתך שיש משבר עולמי,שהממשלה לא תומכת יותר בחיילים משוחררים, וכו'. זה יוריד אותם מהגב שלך קצת,אני מקווה. מה זה בדיוק מדרשה בירושלים?זה משהו דתי?את דתייה?(מקווה שלא מפריע שאני שואלת). ממליצה לך לעזוב לכשתוכלי,כי זה בכל מקרה לא נשמע כיף לגור איפה שאת גרה.תל אביב כרגע מלאה במודעות של דרושים בתחום המסעדנות וחנויות הבגדים.אולי תישקלי לגור שם,הדיור שם יקר אבל זו עיר מאוד נוחה ומקבלת לצעירים ולמי שלא נוהג. זהו בינתיים,מקווה שיצא חיובי.

תודה ../images/Emo13.gif

האמת היא שאת היתרונות שיש לי אינני יכולה לכתוב בקורות חיים; לאהוב בעלי-חיים, חקלאות ויהדות זה דבר יפה אבל זה לא רלוונטי (לפחות עד שאני לא ממקצעת את אחת מהאהבות האלה) ומיותר לציין זאת. בתיכון אני למדתי 5 יחידות חשבונאות, אבל מי זוכר? אני רק זוכרת שהייתי שם פיזית. בשירותי הצבאי הייתי עובדת מעבדה במדור זיהוי וקבורה ברב"צ. (כמו מז"פ במשטרה) לא נעים. וגם לא תורם ולא מעניין. אני מסכימה איתך לגבי הרישיון נהיגה. תחבורה ציבורית היא נוחה ומועדפת עליי וכבר שיננתי את לוחות הזמנים של הקווים שאני נוסעת בהם. הבגרות חשובה לי לצורך סגירת מעגל וקבלה לאוניברסיטה, וכבר החלטתי שאני לא ניגשת לפסיכומטרי עד שלא תיהיה לי תעודת בגרות ביד. פרט לכך, ברוב המודעות הדרישה לתעודת בגרות היא מחייבת. כבר הציעו לי לשקר, אבל אם ידרשו אותה? תוכלי בבקשה לומר לי איך אני יכולה לפרסם מודעה באינטרנט? לא הייתי ממהרת לתלות מודעות בכל מיני מקומות עם מספר הטלפון שלי, כי וודאי יהיו אנשים שיעשו בו שימוש לרעה (מקרה כזה מוכר לי מקרוב) אבל להיות בייביסיטר לכלבים זו הצעה מלאכית ממש
מדרשה זה מקום מגורים ומרכז רוחני לבנות חוזרות בתשובה (יש גם מדרשות לשיעורים בלבד, ללא מגורים) בת שרוצה להתחזק בדת, לחזור בתשובה ולהינשא, ברוב המקרים נכנסת למדרשה (כי לעבור את התהליך לבד זה מאוד קשה, שלא לומר בלתי אפשרי) שם היא מתחזקת, משתלבת וחיה עם בנות כמותה, עד שהרבנית מחליטה שהיא בעלת תשובה ברמה גבוהה מספיק כדי להינשא ולהעמיד בית בישראל., עושים לה שידוך. בדיוק כמו אצל אחותי. לא, אני לא דתיה, המשפחה שלי חילונית (למעט אחות אחת שחזרה בתשובה) אבל אלוהים והדת תמיד קסמו לי, ובכלל, אני רוחשת כבוד רב לשטריימלך, לזקן ולפאות
ומאז שאבי נפטר - אפילו יותר (התחלתי ללכת לשיעורי תורה) אני מוכרחה לעזוב את הבית, ללא ספק. אני רק מקווה שיהיו לי את האמצעים לגרום לזה לקרות כמה שיותר מהר.

למעלה