עזרה בבקשה

עזרה בבקשה../images/Emo14.gif

שלום לכולכם, אני חדשה כאן ורציתי לשאול אתכם כמה דברים, אתחיל ברקע שלי, אני גרושה כבר 8 חודשים - ללא ילדים, אני הוא היינו מאוהבים בטירוף אל יחד עם זאת היו לנו הרבה קשיים, מבחינת זוגיות. התחתנו אחרי שנה וחצי, והמצב החל מתדרדר ומצאתי את עצמי סובלת רוב הזמן - הוא רצה לחיות כמו רווק אבל לא לאבד אותי, היו לנו שנתיים מאוד קשות, מאוד אהבתי אותו, נלחמתי בשביל שניינו בשנתיים האלו וכשהבנתי (אחרי הרבה זמן) שזה לא ילך, הבחור לא יודע להתנהג, לא מכבד, והורס את הזוגיות שלנו, החלטתי להתגרש (הייתי במצב נפשי גרוע), הוא לא רצה להתגרש אך הסכים. מאז פרחתי, פרשתי כנפיים והייתי מאושרת טיילתי בחו"ל, חזרתי לארץ, לאחר כמה חודשים מאז הגירושין הוא החל לפנות אליי במייל (לא הבנתי מאיפה יש לו את המייל שלי כי שיניתי הכל), ביקש סליחה, שולח שירים במייל,אני לעולם לא הגבתי לו. לא מזמן, החלטתי לענות לו בכדי שיפסיק עם כל הפניות שלו, ומאז אני לא מפסיקה לחשוב עליו, נפגשנו לשוחח - לסגור את המעגל, והוא מספר כמה הבין את הטעויות שלו וכמה הוא מצטער, ושהיה רוצה לתקן את המעוות שאני האישה של חייו, ושהוא התבגר והיום כל מה שחשוב לו זה להחזיר אותי ולהקים משפחה יחד (לא היה ביננו מגע פיזי)-כמובן שהתגובות הראשיוניות שלי היו סקפטיסיזם, ו"כן אני ידעתי את זה כבר אז, איפה אתה היית כשהיו לך הזדמנויות", אבל בכל זאת... היום אחרי שכבר יצאתי לדייט או שניים וזה רק העצים לי את התחושה,שלמצוא אהבת אמת מאוד מאוד נדיר בימינו, אני בת 31 ומאוד רוצה להקים משפחה ולהביא ילדים לעולם, התחלתי להסס על צ'אנס נוסף לגרושי - אך בחששות מאוד גדולות, כי נפגעתי ממנו המון בעבר, והרגתי את האהבה אליו במו ידיי בכדי להיות מסוגלת להתגרש ממנו. השאלה שלי: האם אתם הייתם במצב דומה? נתתם צ'אנס לגרוש/ה שלכם/ן? זה עבד? האם אנשים יכולים להשתנות? האם לנסות להאמין לו? תודה לכם

תמיד אפשר לתת הזדמנות שניה

ואפילו רצוי אם הוא האהבה של חייך כמו שכתבת אז כן לא רואה שם פסול בעניין יכל להיות שהוא השתנה והבין דברים וכן אנשים משתנים מקצה לקצה אחרי הגרושים אז כן לנסות אם הלב אומר....

אני מאוד ממליצה לך...

לתת לזה צ'אנס ולו רק לוודא בעתיד שלא פיספסת אני בעד פסק זמן כשיש משבר בנישואים או בזוגיות בכלל כי לפעמים מה שרואים מכאן לא רואים משם אז לך ולו היה הזמם להנות מהמרחב, לחשוב על מה שהיה ביניכם ולמדתם שיש וכדאי לשמר הוא טעם את טעם החופש ובחר לחזור אליך אני מאמינה שיעשה הכל להצליח הפעם אך אם גם אז לא ילכו הדברים למען אושר תהיה אז בטוחה שזה לא זה ותהיה שלמה עם עצמך בהצלחה

חי בר

New member
לתת צ'אנס, לקחת פסק זמן

הכל טוב ויפה. אבל שימי לב, לפי איך שאת כותבת את מפילה את כל המשבר בזוגיות שלכם עליו ("רצה לחיות כמו רווק", "לא יודע להתנהג", "לא מכבד והורס את הזוגיות שלנו" וכויוב'). מהנסיון האישי המועט שלי
זה לא עובד ככה- יש מעט מאוד מערכות יחסים בין שני אנשים שכל "האשמה" נופלת על צד אחד. הייתם ביחד, לא הסתדרתם? יש סיכוי לא קטן שגם לך היתה תרומה למצב. את רוצה ומצפה שהוא ישתנה, הוא מבטיח שאת חשובה לו ושהוא ישתנה. אחלה. רק תבדקי טוב בלב אם ואיזה טעויות את עשית, שבאופן ישיר או עקיף גרמו לו להתנהג איך שתיארת, ותנסי להשתנות גם את כדי שזה לא יקרה שוב. כי אם את מצפה שרק הוא ישתנה ושהכל היה באשמתו ואת היית 100% בסדר וככה את רוצה להמשיך לחיות- יש סיכוי שהבעיה תחזור על עצמה...

תודה על התשובות - עוד כמה הבהרות

אכן, צריך 2 לטנגו, אני גם הייתי אשמה אך בכך שהסכמתי לכל מני שגעונות שלו - לכך לא אסכים יותר בחיים. הבעיה היא - שלא הייתה לו מילה! כלומר הוא היה יכול להבטיח משהו ולא לקיימ, היה מבקש שלא אוותר עלי. הייתי "אישה מוכה" מבחינה נפשית, כי נפרדתי ממנו הרבה, ברחתי מהבית -לא יכולתי לשאת את הפגיעות. וכל פעם מחדש הוא היה מבטיח ומתנצל והייתי חוזרת - והוא היה משתדל ושוב המצב היה חוזר חלילה. אז...איך אדע שהפעם הוא יעמוד במילה שלו, איך אדע האם סדר העדיפויות שלו באמת השתנה? אני מפחדת להיכנס שוב לאותה ביצה?

כנראה שלא תדעי

ואין לך ברירה אלא לנסות אבל! לשבת ביניכם ולדבר על הכל, לקבוע כללים ברורים, לקבוע חלוקת תפקידים בבית, להחליט מראש על פתרונות לכל הדברים שגרמו למחלוקות ביניכם, ולהודיע לו שבזיוף הראשון(!) את קמה והולכת... בלי "עוד צ'אנס", בלי "עשיתי טעות". ולמה לא לותר? כי אולי האיש השתנה והפעם זה באמת יעבוד (מחזיקה לך אצבעות) וכדי שלא תבלי את חייך במחשבה על מה ש(אולי) הפסדת.

כחלחל

New member
../images/Emo31.gif ו ../images/Emo31.gif ו ../images/Emo128.gif

סליחה על השליליות, אבל דעתי שזה לא יעזור, התגבשה כבר עם קריאת הודעתך הראשונה, דיעה זו קיבלה חיזוק למקרא המשפט ""הייתי "אישה מוכה" מבחינה נפשית"" וכמו כל בעל מכה גם התנצל וחזר להכות כמו שכתבת: "" וכל פעם מחדש הוא היה מבטיח ומתנצל - ושוב המצב היה חוזר חלילה"" אנחנו מכירים את זה, זה סינדרום האישה המוכה (*) בצורה קלאסית והדרך היחידה לשבור את מעגל הקסמים החוזר על עצמו זה לצאת ממנו החוצה. תסמכי על האינסטינקטים שלך את לא סתם ""מפחדת להיכנס שוב לאותה ביצה"" את יודעת שאין לך מה לחפש שם. (*) עפ"י סינדרום האישה המוכה אומרים שהסטירה השניה היא באשמת האישה שלא עשתה מעשה וניתקה מגע כבר אחרי הסטירה הראשונה אל תחכי לעוד מכות , נתקי מגע ובמקום להשקיע כוחות בהתמודדות ובפחד מולו, השקיעי בעצמך ובשיקומך. בהצלחה
כחלחל

לצערי לאאאאאאאאאאאאאא

עץ שגדל עקום מהשורש לעולם לא התיישר התנהגות של בן אדם נובעת ממניעים ודחפים פנמיים כרגע הוא רוצה להתקרב אבל שאת תיהי שלו כל הרוע יחזור ובעוצמות גדולות יותר. בעצם לא הישתנה כלום מאז למה מה כמה? אני למרות הדייאטים הלא מוצלחים הייתי מחפש תדבר האמיתי. ועוד דבר אל תביטי לאחור העבר כבר עבר ההווה עוד דקה עבר ורק העתיד לפנייך בהצלחה

יערית

New member
מהמקום שלי

אחרי שנה של גרושים אחותי חזרה לבעלה ומשם הכל השתנה, המשפחה גדלה
,הדברים שהפריעו התמוססו,הם הבינו שהם נועדו האחד לשני ואין צורך להיות בחיפוש אהבהמתמדת כאשר היא נמצאת ממש מתחת לאף. אבל כל אחד והסיפור שלו,בכלל לא שמה את שלי מול שלך,רק בהקשר לנתינת צ'אנס,אם יש רצון הדדי זה יכול לעבוד הצ'אנס הזה, אבל אף פעם לא תדעי מראש את אחוז ההצלחה,אם הוא באמת מתאים לך כדאי שתנסי,אם הגעת למסקנה שההפך מתוך המרחק שנוצר,אז חבל על זמנך, לא מאוחר לך למצוא את המתאים לך.

t o t a l

New member
המשגה הקלאסי

ככלל אני סבור שאנשים לא משתנים. אולי קצת לתקופה מוגבלת אבל לא באמת. שום תכונת אופי בסיסית לא תשנה גוון ושום שריטה לא תעלם. אולי, אחרי טיפול פסיכולוגי עמוק, ניתן להתגבר על מועקות, או חרדות, או צרכים, או דפוסי התנהגות מסויימים אבל גם זה לא מובטח ובטח שלא ב- 8 חודשים. אבל אני רוצה להעיר דבר נוסף: זאת טעות בסיסית לצפות לשינוי מבן הזוג. [כל בן זוג. לא רק המקרה שלך] לא רק מיכוון שזה לא קורה, אלא מיכוון שעצם הציפיה יוצרת אכזבות, כעסים ותסכולים. Take it or leave it

d a n i e l s 5

New member
אנשים לא משתנים...אבל

אנשים כן משנים גישה. ולחיות כמו "רווק" זה לא משהו שהוא באופי , לכן זה לא משהו שהוא בכלל קשור ל"שינוי" . לחיות כמו רווק זה אורח חיים...ואורח חיים כן ניתן לשינוי, והדוגמא הקלאסית היא התקופה של אחרי הגרושים שאני קוראת לה "לקרוע את העיר" (אתה מבין על מה אני מדברת נכון?) "קרענו" את העיר, הבנו את ה"קריעה" ואופס....בא לנו להתביית ולשנות את הגישה , לחיות אחרת, בזוגיות כזו או אחרת :) (גם אני התגעגעתי לך)

t o t a l

New member
דפוסי התנהגות לא צונחים סתם מהשמיים

אמרת לשנות גישה והתכוונת [ברשותך] לומר לשנות התנהגות. ולרוב ההתנהגות נגרמת מתכונות אופי כאלו ואחרות. דפוסי התנהגות לא צונחים סתם מהשמיים. (בוקר טוב אליהו)

d a n i e l s 5

New member
דפוסי התנהגות...

נרכשים...לא נולדים איתם ! ולכן הם יכולים להשתנות ! לחיות כמו רווק/מליונר/הולמס....זה לא משהו שנולדים איתו, זה משהו שנרכש. תקן אותי אם אני טועה.

t o t a l

New member
טועה חלקית

הדפוסים המוטבעים בנו בגיל רך, לא משתנים בקלות. יודע. תגידי אף אחד לא רוכש בגיל רך דפוס התנהגות של לחיות כמו רווק. תגידי לא רלוונטי. וכמעט תשכנעי. אבל.... אם בגיל רך הוא רכש שריטה מסויימת, יתכן והיא תתן את אותותיה בבגרות. נניח ילד שלא חובק מספיק ע"י אימו [וסליחה על הבנאליות], יתכן ובבגרות יפזז בין מחבקת למחבקת.

d a n i e l s 5

New member
או ש....

ידבק ל"שמלה" הראשונה שתעניק לו את החיבוק ולא ירצה לזוז ממנה עד כדי אובססביות.....(דוגמת הילד היא לכאן או לכאן לצערנו). לדעתי.... במקרה הנ"ל כפי שהוא תואר ע"י הכותבת לא נראה לי שזה משם. הדיעה שלך רלוונטית בדיוק כמו שלי....שנינו אלופים ב"לזיין את המוח". ולכן שנינו רלוונטים :)

t o t a l

New member
חוץ מזה שלא הבנתי

מה רע בלחיות כמו רווק? בטח אם עוד אין ילדים. חבל שאי אפשר להתפרנס מזה. מזיוני שכל.

jdpworld

New member
אבל זה הרי

להב לשני הצדדים,חרב בלי הפסקה,כל הדרך ובחזרה...כמו שלא משתנה עכשיו גם לא השתנה אז,מאותו איש מופלא שווה חתונה,ללא רציני לפרק לו הצורה,או לפחות החבילה....מה שהשתנה אז כמו גם עכשיו זה דווקא התרגום של מעשיו והתנהגותו.ככה ששני אנשים שלא משתנים בכלל יכולים להתאהב להתחתן להתקוטט להתגרש וחוזר חלילה,מבלי שמישהו או משהו השתנה לו בכלל.

d a n i e l s 5

New member
מה שמפריע לי...

ולדעתי את צריכה לתת את הדעת בעניין. את כותבת.... "יצאתי לדייט או שניים וזה רק העצים לי את התחושה,שלמצוא אהבת אמת מאוד מאוד נדיר בימינו, אני בת 31 ומאוד רוצה להקים וכו'" האם החזרה ל-X מגיעה ממקום של ברירת מחדל אז דפנטלי לא ! אם היא מגיעה ממקום של ....יצאתי לדייטים, הכרתי גברים וגיליתי ש...וואלה אותו אני אוהבת והוא אותי ....אז... ודאי וודאי אני הייתי חוזרת.

למעלה