עזרה! (בבקשה...)

אש התום

New member
עזרה! (בבקשה...) ../images/Emo122.gif

אני מניח שזו שאלה שעלתה ודאי רבות בפורום...אך בכל זאת אטריח אותכם (מחילה...) : השתחררתי לפני חודש וחצי מהצבא. עד עכשיו עסקתי בעיקר בפסיכומטרי ורק מהיום בעצם אני אדם חופשי! בנוסף לכך ממחר אני מתחיל שירות מיל' קצרצר (3 ימים) ורציתי לדעת מה קורה עם הביטוח הלאומי. זה שהשתחררתי זה אומר שאני צריך להתחיל לשלם להם? כמה? ולמה? (בלי קשר למילואים) ומה בנוגע לאבטלה? הבנתי שיש מספר מוקצב של ימים ולא כדאי "לבזבז" אותם... אודה לכם על תשובתכם!!!

תלאבובה

New member
כמה תשובות

לפי מה שאני יודעת אתה משלם לביטוח לאומי רק אם אתה עובד. בקשר לאבטלה - עד שנה אחרי השחרור מגיעים לך 70 ימי אבטלה בהם אתה יכול לקבל דמי אבטלה

PooKiPsiT

New member
זהירות...

אלא אם כן ההורים משלמים לך ביטוח לאומי, כדאי לבדוק שלא צמח לך שם חוב קטנטן.... גם כשלא עובדים צריך לשלם.

Sole Survivor

New member
ביטוח לאומי

חייבים לשלם אם את עובדת אז מורידים לך מהמשכורת ואם לא אז את משלמת 130 ובקשר לאבטלה את צריכה ללכת לחתום בלשכת העבודה ואז לביטוח לאומי ששם משלמים לך 70 יום ומורידים לך ביוטח לאומי מה

malder

New member
כדאי באמת...

שתתחיל לעבוד או שתשלם ביטוח לאומי בעצמך... זה ממש לא כיף לקבל פתאום חיוב עצבני מביטוח לאומי (כמו שקרה לחברה שלי, אחרי שחזרה מטיול של כמה חודשים בחו"ל).

למעלה