עזרה בבקשה....סרטים ל......

aשרון

New member
עזרה בבקשה....סרטים ל......

אני סטודנט לקולנוע ובמסגרת קורס עריכה אני צריך לערוך 3 סצנות משלושה סרטים שונים ולספר איתם סיפור אחד...
אין לי שום ידע בהורדת סרטים או בהורדת סרטונים מיוטיוב וכאן מגיעה העזרה שלכם.

איך אני מוריד סרטונים מיוטיוב?
איך אני מוריד סרטים באורך מלא ואח"כ חותך מהם את הקטעים שאני צריך?

ובנוגע לזכויות יוצרים : האם יספיק קטע קצר בתחילת כל סרטון בו אני יושב מול המצלמה ואומר שאין לי שום זכויות על החומרים המצולמים או קטעי הסאונד, והסרטון הוא סך הכל בשביל הכיף ! ?? כי אם זה יצא טוב, אני ארצה להעלות את התרגיל ליוטיוב.

כמובן שתפוז אוסר לדבר על הורדות בפורומים שלו, אז אשמח אם תפנו אליי בפרטי.

תודה, שרון .....

IdoShkedi

New member
אתה קצת מצחיק

ראשית, באמת העיקרון, אם תפוז אוסר לדבר בפורומים על הורדות לא-חוקיות, מן הסתם אסור לך גם לשאול שאלה על הורדות ולבקש שיענו לך בפרטי.

ברמה המעשית, אף אחד לא יעשה לך שום דבר אם תוריד סרטים מיוטיוב לצורך תרגיל בלימודי קולנוע, ואנחנו יכולים לגלות לך שאתר http://keepvid.com מאפשר לעשות זאת.
מאידך, ביוטיוב כמעט ואין סרטים מלאים. אם תצליח למצוא בו משהו זה בעיקר קטעים קצרים מסצנות ידועות - אולי זה מה שאתה מחפש, ואולי צריך למצוא מקום אחר להוריד ממנו סרטים מלאים, וזה כבר נושא שבאמת לא נכון להיכנס אליו בפורום.

שנית, אני לא מבין, אתה סטודנט לקולנוע בקורס עריכה ואין לך שמץ קלוש של מושג אפילו איך חותכים סרט? מה, נתנו לכם את התרגיל ביום הראשון של הלימודים, לפני שהספקתם ללמוד משהו, ולא חשבו להסביר לכם אפילו ברמז איך לבצע אותו? זה לגמרי תמוה בעיני.
בתור סטודנט לקולנוע בקורס עריכה אתה צריך מן הסתם לבחור לך תוכנת עריכה, להשיג גישה אליה באופן כזה או אחר (יש פשוטות שמורידים בחינם, בינוניות שקונים בסכום סביר, או מקצועיות - בהן הכי נכון שישתמש סטודנט לקולנוע, אבל הן יקרות למדי והרבה סטודנטים מורידים עותק פרוץ שלהן). ואז אתה צריך ללמוד איך לערוך בתוכנה הזו. ואז לחתוך ולערוך לך סרטים כאוות נפשך.

שלישית, לגבי זכויות יוצרים. ברמת העיקרון אסור לך לשכפל יצירה של מישהו אחר, אסור לך לשנות אותה ואסור לך לפרסם אותה מחדש, וזה ממש לא משנה אם תצרף הסבר שלא התכוונת להזיק.
קיימת הסתייגות משמעותית אחת מהכלל הזה, שנקראת "שימוש הוגן", ואומרת שזה בסדר לקחת קטע קצרצר מיצירה לצורך ניתוח, ביקורת או לימוד שלה, כל עוד אין לך כל כוונה להרוויח מכך ואתה נותן קרדיט לבעל הזכויות המקורי.
עריכת תרגיל בלימודי קולנוע בהחלט נופלת להגדרה של שימוש הוגן, אם כי אני לא בטוח שפרסום הסרטון ביוטיוב נופל גם הוא לקטגוריה הזו - הרי הלימוד מתבצע בכיתה, אין לך צורך לימודי להעלות את זה ליוטיוב. אבל זו שאלה פילוסופית, אף אחד לא באמת יתבע אותך על כזה דבר.
השאלה המעשית היא האם מנגנון ההגנה על זכויות יוצרים של יוטיוב יזהה את קטעי הסרטים שהשתמשת בהם, יסווג את הסרטון שלך כמפר זכויות יוצרים ויסיר אותו. במקרה כזה אתה יכול לערער ולטעון שמדובר בשימוש הוגן, במקרה כזה הנושא יועבר לבעל הזכויות שיצטרך להחליט אם הוא מאשר את הסרטון שלך. התעסקות מעצבנת. אבל אפשר להמר ולקוות שזה לא יקרה.

aשרון

New member
וואווו, תודה על התגובה המושקעת.....

בהחלט לימדו אותנו איך לחתוך קטע מסרט, הם לא אדיוטים שם.
אני מדבר על סרט באורך מלא שאני מוריד למחשב ואני צריך לבחור ממנו את הקטעים אותם אני רוצה להכניס לתוכנת העריכה, כי את הסרט באורך המלא אין לי אפשרות להכניס לתכנת העריכה עם כל הגודל שלו. אני עורך על avid 0.6 ובמחשבים של המכללה ולא בבית.

ואני לא מוצא סתירה בין זה שאני מבקש שיפנו אליי במסר בנושא לבין שאסור לדבר על כך בפורומים. זו סך הכל בקשה לאפשרות לשיחה בנושא בפרטי.

ולגבי זכויות היוצרים, אתה צריך ללמד את זה בקורס באוניברסיטה או משהו, עם הידע שלך בנושא אתה יכול ללמד אחרים בצורה נהדרת.

IdoShkedi

New member
אפשר להכניס קבצים ארוכים לתוכנת עריכה

בעבודה אני עורך באופן קבוע קבצים באורך שעתיים-שלוש-ארבע. אבל אולי באביד באמת יש בעיה, זו הרי תוכנה שאוהבת להגביל ולתסכל את המשתמש.
אם מסיבה כזו או אחרת אתה לא יכול להכניס את הסרטים המלאים ישר לאביד, אפשר להשתמש בתוכנת עריכה או המרה אחרת כדי לחתוך אותם. הנה לינקים:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=748&aId=99366
http://www.tapuz.co.il/forums2008/links/default.aspx?forumid=748
החיסרון הוא שהווידאו יעבור קידוד נוסף שיפגע טיפה באיכות לפני שתכניס אותו לעריכה הסופית. אבל לא נורא.

תודה על המחמאה לגבי הידע על זכויות היוצרים. כמובן שהיחידים שבאמת מוסמכים לייעץ בנושא הם עורכי דין, אני רק חולק מידע שאספתי מקריאה בנושא וכו'.

שאלת "תם"

מדוע הוידיאו צריך לעבור קידוד נוסף בזמן החיתוך? בחלק מהכלים שאני מכיר אפשר להשתמש בקידוד "copy" (עם mencoder מעבירים פרמטר -lavcopts vcodec=copy כדוגמה). האם גם אז מתבצע קידוד נוסף של הוידיאו?

IdoShkedi

New member
צודק, כדאי לבחור כלי שתומך בכך.

זה כמובן בהנחה שאביד יואיל בטובו לקרוא את הקידוד שבו הגיע הסרט, אחרת אכן דרוש קידוד מחדש (גם אם ניתן לבצע חיתוך ללא קידוד מחדש).

פייפן

New member
"אבל אולי באביד באמת יש בעיה"

זו הרי תוכנה שאוהבת להגביל ולתסכל את המשתמש...

אפשר להחליף את 'אביד' ב'פרמייר'?
לפי כמות השאלות שנשאלות כאן בערך כל יומיים זה דווקא יתאים יותר.

IdoShkedi

New member
פייפן, אתה אינטיליגנטי, אל תשחק אותה אדיוט

אחרי שכתבתי לך במפורש כמה פעמים שפרימייר בהחלט מקבלת את הפורמטים שאנשים כאן מתלוננים שהיא לא מקבלת, אתה אמור להפנים שהבעיה היא אצלם ולא בתוכנה. גם פרארי לא נוסעת אם שוכחים למלא דלק או אוויר בצמיגים, אבל זה לא אומר שפרארי אינה מכונית טובה.

פייפן

New member
ידידי ה
, אינני עובר באדיקות יתרה

על שירשורי הפרמייר, מספיקות לי הכותרות

Hatotah1

New member
אביד מקבלת קבצים ארוכים

פשוט תייבא דרך AMA ואז תחתוך את הקטעים שאתה צריך. אתה גם יכול לעשות טרנסקוד אם למחשב של המכללה יהיה קשה לעבוד עם AMA. (איזו מכללה אגב?)

אם בכל זאת אתה רוצה רק לקחת קטע מסוים מסט ארוך, אתה יכול לעשות את זה בקוויקטיים. לסמן נקודות IN וOUT ולעשות ופשוט לשמור את זה בקוויקטיים.

בהצלחה.

*ואם אתה רוצה באמת לעבוד בתחום בארץ ולערוך סרטים אז תתמקצע על האביד כמה שיותר ואל תתפתה לעבור לפרמייר למרות כל מה שאומרים לך. לא כי היא בהכרח טובה יותר (והיא כן כשזה מגיע לפרוייקטים גדולים/ממשק עם ציוד מקצועי / עבודה עם פילם) אלא פשוט כי זה מה שמותקן בבתי הפוסט בארץ.

izackv

New member
אני סתם שאלה...

סטודנט לקולנוע לא אמור להיות קצת יותר רגיש לנושא זכויות היוצרים?
או שהרגישות מגיעה רק אחרי שמדובר ביצירה שלך עצמך?

IdoShkedi

New member
שאלה חשובה , אבל לא בהקשר הזה

נתנו לו תרגיל לחבר סצנות מסרטים. מה אתה רוצה שיעשה אם לא יוריד סרטים?
זו גם דוגמא להפרת זכויות יוצרים שלא באמת פוגעת בשום צורה בבעלי הזכויות - הוא אפילו לא מתכוון לצפות בסרטים שיוריד (לכאורה במקום לשלם על צפייה בהם בקולנוע/טלוויזיה), רק לקחת מהם קטע קצר לצורך תרגיל לימודי.

izackv

New member
"כי אם זה יצא טוב, אני ארצה להעלות את התרגיל

"כי אם זה יצא טוב, אני ארצה להעלות את התרגיל ליוטיוב"
נשמע לי כמו תרגיל בזכויות יוצרים.

אגב, לדעתי האישית 90% מהפרת זכויות היוצרים לא באמת פוגעות ביוצרים עצמם (ובדרך כלל גם לא בבעלי הזכויות)
סך הכל האולפנים הגדולים עדיין מצליחים להרוויח סכומים דמיוניים (כשהסרטים מוצלחים)

אבל דעתי האישית פחות רלוונטית.
כאן זה שעשע אותי כי קולנוען לעתיד רוצה להעלות ליוטויוב קטעים שמורכבים מיצירות של אחרים ותוספות עריכה שלו.

למעלה