עזרה בבקשה ...... התקנת TC++

smasher

New member
עזרה בבקשה ...... התקנת TC++

שלום! אני מנסה להתקין את התכנה - Turbo C++ של בורלנד - ויש לי בעיה. התכנה עצמה עולה, אבל המסך נתקע פשוט ואין תגובה לא במקלדת ולא בעכבר. כאשר אני פותח את התכנה בחלון קטן ולא במסך מלא, אז התכנה עובדת, אך אי אפשר להריץ תוכניות. הדבר כבר קרה לי בעבר, ויש לי WIN XP, שיכול להיות שמתנגש אם זה - אבל התכנה עובדת 100% על זה והיא עבדה אצלי גם. אמרו לי שצריך לשנות מ- NTFS ל- FAT32, ואיכשהו פעם שעברה (לפני הפורמט שעשיתי אתמול) הצלחתי לסדר והכל עבד.. ועכשיו שוב אותה הבעיה !! מישהו יכול לעזור לי

smasher

New member
Please.. I need some help..

מישהו יודע מה הבעיה ?? בתודה מראש, טל.

KKnDoIt

New member
אני עובד עם חלונות XP,

גרסת פרו, מערכת הקבצים היא NTFS. מותקנת לי
Borland C++ 3.11​
והיא עובדת היטב, כך שלא ברור לי איפה הבעיה. אני מציע שתעשה את הדבר הבא: הפעל את CMD. נווט לספרייה שבא נמצאת התוכנה. הפעל את קובך ה- EXE וראה מה קורה. עשה את זה גם במסך מלא. כדי לראות אם התוכנית מגיבה, הקש על F1. זה צריך להביא לך את מסך העזרה. במצב כזה, יתכן ותראה הודעת שגיאה אם יש בעיה. בסך הכול, אני חושב שזה צריך לעבוד. דבר נוסף, כדאי לשים את התוכנית בספריות ששמותיהן אינם כוללים רווחים, ושהאורך שלהם אינו עולה על שמונה תווים.

smasher

New member
------------>>

ניסיתי להפעיל את התוכנה כבר בכל דרך אפשרית, ובמסך מלא של דוס היא פשוט לא מגיבה. בחלון קטן היא מגיבה אבל זה גם מגעיל וגם אי אפשר להריץ תכניות ככה- כי זה מסך מלא שוב.. אני די מופתע לגבי ה- NTFS, כי הבנתי שהתכנה עובדת רק עם FAT.

KKnDoIt

New member
אני לא יודע מה לומר לך.

אם ניסית לעבוד בדיוק כמו שאמרתי לך, כלומר:
Start -> Run -> CMD <Enter> <Alt+Enter> to change to a full screen cd /d <the program directory...>\bin\ <the program name> <Enter>​
ואז היא נפתחת ולא מגיבה, אז אני לא יודע מה זה. אולי זה שייך להגדרות הזיכרון וכדומה (המאפיינים) של ה- CMD. נסה עוד משהו: מתוך חלונות (האקפלורר של חלונות (ואני לא מתכוון לדפדפון)), נווט לקובץ ה- EXE שאתה מפעיל. לחץ על הלחצן הימני בעכבר, ונסה לבדוק את המאפיינים. אולי יש משהו שאתה יכול לשנות כדי שזה יעבוד. אני גם עובד עם BORLAND C++ 3.11, כך שזו גרסה שונה. לגבי NTFS: התוכנה, למרות שנכתבה עבור DOS, לא עובדת איתו ישירות: חלונות XP מפעילה אמולציה של מערכת ההפעלה. היא מדמה את הפונקציות והפסיקות של DOS. לכן, הקומפיילר של בורלנד לא מודע לכך שהוא עובד תחת חלונות, ולכן NTFS לא מהווה בעיה (לפחות לא בתוכניות שאני בדקתי). אמור פה אם זה עדיין לא עובד. עוד משהו: אם אתה לא צריך את התוכנית בשביל הספרייה הגרפית, אז מוטב שתעבוד אם הקומפיילר החינמי של בורלנד. הוא גם מודרני, גם תקני, וגם יעבוד היטב בחלונות. אני חושב שהיום יש לבורלנד אפילו סביבת פיתוח מלאה שאפשר להוריד חינם לשימוש בייתי (הקומפיילר והדיבגר הם רק כמה מגה בתים, אבל הסביבה כולה (שאותה אתה לא חייב) תופסת 300 מגה. זו סביבה עבור DOT NET של מיקרוסופט).

smasher

New member
------------>>>

"אם אתה לא צריך את התוכנית בשביל הספרייה הגרפית, אז מוטב שתעבוד אם הקומפיילר החינמי של בורלנד." בדיוק את הספרייה הגרפית (BGI) אני צריך... התוכנה שאני משתמש בה היא- Turbo C++ Version 3.0

KKnDoIt

New member
כן,,, האמרת שניחשתי שזו הסיבה שבשבי

לה אתה צריך את התוכנית. ניסית את מה שאמרתי לך בהודעה הקודמת ?

zagzagzag

New member
פתרון אפשרי (ועקום)

לנסות להשתמש ב-DOSBOX זו תוכנה שמדמה את DOS על מספר גדול של מערכות הפעלה (וגם על XP)

למעלה