עזרה בבקשה! התוכי שלי שתה קפה!

chuchi46

New member
עזרה בבקשה! התוכי שלי שתה קפה!

הוא תמיד קופץ על כוסות הקפה והפעם הוא גם שתה מאחת... הוא קוקטייל, בן שנתיים והוא לקח מזה שלוק אחד (רקר חצי כפית קפה בכוס גדולה)... מה לעשות?! זה מסוכן?!

ofir999

New member
אני לא חושב

שמשלוק קטן יקרה לו משהו.. אבל קפאין ממש מזיק לתוכים ולהבא להזהר. אם את ממש מודאגת את יכולה ללכת לוטרינר.

danielia1

New member
אמר הדוקטור

אכן כמות קטנה לא תשפיע כל כך אך מאד רצוי להזהר. שהתוכים לא יוכלו להגיע לכל אותם דברים שמזיקים\מסוכנים\רעילים להם. לא הסתכן ולסכן.

chuchi46

New member
הוא לא שתה הרבה ואני לא שמה הרבה

קפה כשאני שותה... כרגע הוא בסדר...

danielia1

New member
זה לא עניין של הרבה או מעט. התוכי

הוא ב"ח מאד קטן וכל דבר משפיע. קפה הוא חומר שהתוכים לא יכולים לפרק . כלומר אין להם אנזימים מתאימים בדרכי העיכול. אני מקווה שאת מבניה בזה מעט. שרק נהיה בריאים וחזקים...

chuchi46

New member
הוא בסדר וכרגיל עכשיו

יכול להיות שזה עלול להשפיע עוד כמה שעות? ואם הוא לא יכול לפרק את זה... זה מופרש או שזה מועבר למערכת הדם?

danielia1

New member
הגזמת... ../images/Emo13.gif אולי מחר ג'ודי תכתוב

משהוא בנושא. אני זוכר שקראתי על כך כשהיתה בעיה עם תוכי שכרסם אקמול.... שזה מסתבר כחומר לא בריא לתוכים.

chuchi46

New member
מה אני אעשה הוא ממש חשוב לי...

צריך לפרסם רשימה של דברים אסורים... אם הייתי יודעת שקפאין זה דבר אסור אז לא הייתי נותנת לו להתקרב לזה בכלל...

danielia1

New member
בלי לחץץץ בבקשה. את יכולה להרגע ...

יש צמחים רעילים כמו הרדוף למשל. אבוקדו, תפוח אדמה חי, עגבניה לא מומלץ, שוקולד. יש כאן כמה כתבות וקישורים לאתרים אחרים שאפשר לחפש מה מותר או אסור. גם כתבו בפורום אין ספור פעמים.

רוברט אוכל את הצמח

"יהודי נודד" הוא פשוט מת עליו... אמא שלי קצת עצבנית אבל הרגעתי אותה שזה בריא לו:)

chuchi46

New member
חחח שמתי לב...

רוברת זה לא שם שרואים בכל מקום... בעיקר כשהוא של תוכי... אבל מעניין כמה רואים יבחושון XD

ווווועעע

רוברט! לא רוברת!

chuchi46

New member
OMFG אני יודעת שכותבים רוברט עם

ט'!!! אין לי מושג למה כתבתי את זה עם ת' X.X כנרה שממש עופפתי כשכתבתי את זה X.X

judyr

New member
למה מחר

לינק ראשון (הודעה שלישית מהסוף) לינק שני (הודעה שניה מלמעלה) לינק שלישי (הערה קטנה שקשורה לחיות בעקיפין) דיפדפתי בעוד מאמרים ולא מצאתי משהו ספציפי אבל... שימו לב למה בעצם אומרים לא להרבות בצריכת קפאין? לא זה לא גורם למחלות לב (זה מה שטענו לפני כמה שנים) הסיבה הפשוטה היא שקפאין משתן נכון שאם נשתה הרבה מים או כל נוזל אחר אנחנו גם נרוץ לשירותים אבל ההבדל החשוב הוא שהקפאין סופח אליו סידן! וכמו שאתם יודעים סידן זה מאוד חשוב אצלינו ואצל בעלי החיים ולגבי הרשימה שדיברת עליה, פורסמה פה כמה וכמה פעמים כשיהיה מנהל (אף אחד לא מספיק טוב מביננו להנהלת הפורומים) אני מאמינה שתהיה רשימה במאמרים.

judyr

New member
סדר בבלאגן

ללחוץ על הלינקים ולא על מה שכתץוב בסוגריים כי ההסבר לגבי הלינקים נתפס כחלק מהלינק אז לא להתבלבל הבנתם?

danielia1

New member
אפרופו סידן

הבוקר דיבר ברשת ב' על סידן לא בקשר לקפה. על ניסוי שעשו ... אוף ... התבלבל לי... דיברו שם על ויטמין B שעוזר לקליטת הסידן?? באלאגאן

למעלה