עזרה בבקשה- דילמה =\

Amit style

New member
עזרה בבקשה- דילמה =\

אני עולה לתיכון ולפני כמה ימים הודיעו לנו באיזה כיתה אנחנו. שבדקתי מי איתי בכיתה, גיליתי שחברה די טובה שלי, עוד חברה אחת ו2 ידידים מהבצפר שלי יהיו איתי בכיתה. ילדים מבתי ספר אחרים שאני מכירה לא יהיו שם. ואז דיברתי עם חברות שלי, וגיליתי שבכיתה אחרת, הולכות 3 בנות מבצפר אחר שהן חברות שלי, 2 בנות מהבצפר שלי וילד אחד שאני אוהבת מבצפר אחר. יש לי אפשרות לעבור. וגם הילד שאני אוהבת משכנע אותי לעבור. אבל יש לי עוד בעיה. אחת הבנות מהבצפר שלי שנמצאת בכיתה השנייה, היא ילדה שאני ממש שונאת. היו לנו סיכסוכים וריבים והיא צבועה לגמרי. אז אני לא רוצה להיות איתה באותה כיתה. וגם נגיד שאני יכולה להתמודד איתה, מה יהיה עם החברה הטובה שלי מהכיתה הראשונה? מה אני אשאיר אותה לבד? אז אמרתי אולי נציע למי שאני אוהבת לעבור אלי לכיתה, אבל הוא אמר שרוב החברים שלו שם וזה הרבה יותר קל אם אני אעבור. אני גם מפחדת שהילדה שאני בסיכסוך איתה תתחיל איתו כי היא שמה עין עליו. אז הדילמה שלי היא... לעבור לכיתה עם הילד שאני הכי אוהבת, ואולי גם הוא אותי, אבל להיות עם בנות שלא חברות כל כך טובות שלי ועם אחת שהיא אויבת שלי. או להשאר בכיתה עם חברה טובה שלי, ועם ידיד שלי שעל בטוח יהיה איתו צחוקים בשיעורים, אבל בלי הילד שיכול להיות בנינו משהו ואני יפספס 4 שנים של להיות איתו באותה כיתה. תעזרו לי בבקשה

maor1710

New member
מנסה לעזור....

בס"ד לדעתי, שווה לך להיות עם החברות ולא לעבור, מניסיון זה באסה להיות עם אנשים שאת לא סובלת באותה כיתה.... חוץ מזה שגם זה שאת אוהבת אותו תוכלי לראות אותו.... הוא בביה"ס שלך אז ממילא תוכלי לראות אותו בהפסקות יכול להיות מאוד שגם יהיו ימים שתסיימו באותה שהעה ותוכלו לחזור ביחד וכל זה...... בהצלחה בשנה החדשה

sweetdreams

New member
אל תשכחי שהמעבר לתיכון אמור להיות..

הזדמנות להכיר גם פרצופים חדשים, ואת הישנים את עדיין הולכת לראות הרבה מאוד, גם אם הם לא איתך באותה הכיתה.. אתם עדיין תלמדו באותו בי"ס, אני מזכירה לך
חוץ מזה שבתיכון יש מגמות והקבצות במתמטיקה ואנגלית, כך שכנראה תלמדי איתם במספר שיעורים למרות שאתם לא באותה הכיתה..

blaahh

New member
אמממ..

באמת קצת קשה להחליט... דבר ראשון, בתור אחת שעולה לי"ב(ההתנשאות בשיאה!חחח סורי
) אני מבטיחה לך, שזה באמת באמת לא קריטי, תראי את כולם בהפסקה, בפעילויות שכבתיות, הרצאות, סיורים ובלה בלה בלה. אני ממש לא יודעת במה להגיד לך לבחור(אז למה אני עונה לך? כי אני פשוט אוהבת לדבר
חהחה). בקשר לכיתה שכבר שיבצו אותך בה- נשמע שיהיה לך כיף, בקשר לכיתה שאת רוצה לעבור אליה- גם נשמע שיהיה לך כיף. אם את רוצה לעבור לכיתה השנייה ואת לא עושה את זה רק בגלל הילדה שרבת איתה, באמת שאל תתני לזה להשפיע על ההחלטה שלך. יש ילדה אחת שאני שומרת לה טינה כבר שנים ושונאת בכל ליבי(אני דרמטית..חחח) ושנה אחת הייתה צריכה להתקע איתה באותה הכיתה וכלום לא קרה. לא נהינו חברות הכי טובות, לא נראה לי שבכלל דיברנו, אבל היא לא התחילה ריב איתי ואני לא איתה. תתעלמי ממנה ואם היא תתחיל ריב איתך, כולם יראו שהיא זו שלא בסדר במצב. ובקשר לבחור שאת מחבבת- שזה לא יהיה גורם מכריע כי את לא יודעת מה הרגשות שלו ואיך זה התסיים. תעשי שכלול של כל הגורמים ותחליטי מה הכי טוב לך. מקווה שעזרתי

sh53

New member
נסי לשלב בין הרגש וההגיון

אני מניחה שבתיכון תתנהגו אחרת, תהיו יותר בוגרים, יותר אחראים ויותר שקולי דעת. אני גם מניחה שגם עם הגיל מקבלים יותר כלים להתמודד עם מצבים בצורה יותר נכונה, הגיונית וחכמה. אם היא תתנהג בצורה ילדותית ולא בוגרת, זה לא אומר שאת צריכה "לתת" לה את היחס לו היא מצפה, הרי הכל ענין של תשומת לב - אם תיתני לה את ההרגשה שהיא מזיזה לך ופוגעת בך - אז היא תמשיך ככה. לעומת זאת אם תיתני לה את ההרגשה שאת שמה עליה פס והיא בכלל לא מזיזה לך או את לא רואה אותה בכלל מולך - אז היא תפסיק כי היא תראה שלא שווה לה להתעסק איתך.

למעלה