עזרה בבקשה בנושא עובדים במסעדות

מצב
הנושא נעול.

atrac3

New member
עזרה בבקשה בנושא עובדים במסעדות

עזרה בבקשה בנושא עובדים במסעדות
שלום, חברתי עובדת במסעדה מסויימת במטבח, היא מקבלת שכר של כ20 ש"ח לשעה (לדעתי) היא עובדת מלא פעמים סופי שבוע, כמעט כל יום לילה (1700-0130) ולא מקבלים תוספת על שבת או לילה בכלל. האם זה חוקי? האם יש חוק שתומך\נוגד את זה? האם מגיע לה סופ"ש פנוי פעם בכמה זמן? אשמח לכל עובדה רלוונטית או כל לינק רלוונטי. תודה
 

atrac3

New member
הקפצה? מישהו?

עזרה בבקשה בנושא עובדים במסעדות
שלום, חברתי עובדת במסעדה מסויימת במטבח, היא מקבלת שכר של כ20 ש"ח לשעה (לדעתי) היא עובדת מלא פעמים סופי שבוע, כמעט כל יום לילה (1700-0130) ולא מקבלים תוספת על שבת או לילה בכלל. האם זה חוקי? האם יש חוק שתומך\נוגד את זה? האם מגיע לה סופ"ש פנוי פעם בכמה זמן? אשמח לכל עובדה רלוונטית או כל לינק רלוונטי. תודה
הקפצה? מישהו?
 

שיר ורד

New member
תגובה

עזרה בבקשה בנושא עובדים במסעדות
שלום, חברתי עובדת במסעדה מסויימת במטבח, היא מקבלת שכר של כ20 ש"ח לשעה (לדעתי) היא עובדת מלא פעמים סופי שבוע, כמעט כל יום לילה (1700-0130) ולא מקבלים תוספת על שבת או לילה בכלל. האם זה חוקי? האם יש חוק שתומך\נוגד את זה? האם מגיע לה סופ"ש פנוי פעם בכמה זמן? אשמח לכל עובדה רלוונטית או כל לינק רלוונטי. תודה
תגובה
על עבודה בשבת מגיעה תוספת של 50% לשכר הרגיל. על עבודת לילה לא מגיעה תוספת, אבל יום העבודה קצר יותר בשעה ולכן יתכן שמגיע לה שכר שעות נוספות על השעה האחרונה. החוק אוסר להעסיק נוער בשבת, ולהעסקת מבוגרים נדרש היתר מיוחד משר התמ"ת, בהיתר יקבע בכמה שבתות בחודש מותר להעסיקה וכן תנאים למנוחה חליפית במקום בשבת.
 

atrac3

New member
מה מומלץ לעשות אם היא לא מקבלת

תגובה
על עבודה בשבת מגיעה תוספת של 50% לשכר הרגיל. על עבודת לילה לא מגיעה תוספת, אבל יום העבודה קצר יותר בשעה ולכן יתכן שמגיע לה שכר שעות נוספות על השעה האחרונה. החוק אוסר להעסיק נוער בשבת, ולהעסקת מבוגרים נדרש היתר מיוחד משר התמ"ת, בהיתר יקבע בכמה שבתות בחודש מותר להעסיקה וכן תנאים למנוחה חליפית במקום בשבת.
מה מומלץ לעשות אם היא לא מקבלת
50% תוספת? זה נגד החוק?
 
מכירה את העובדות המאכזבות

כן, לבקש מהמעביד
ואם הוא לא משלם להגיש תביעה בבית הדין לעבודה
מכירה את העובדות המאכזבות
בגלל שאני באה מהתחום של עבודה במטבח במסעדה ועכשיו אני מוטלת והתלבטתי אם להמשיך לעבוד בתחום הזה אז אין תנאים !! אולי בבתי מלון זה אחרת אבל ידוע לי בוודאות שגם אחרי שמגיעים לרמה מאוד גבוהה אחרי וותק אחרי עלייה בדרגה (מפס קר לחם ועוד..) וגם אם האחריות עולה זה לא משנה דבר בתחום הזה ורמת השכר גם כן לפעמים אינה משתנה תלוי במקום.. מי שעובד בתחום צריך "להתרגל" או שלא יעבוד בתחום הזה מניסיון ברוב המסעדות הגורמה שנחשבות לטובות ביותר יש אפילו דבר שנקרא סטאז' כולנו מכירים את זה אבל בתחום המסעדנות זה נקרא עבודה בחינם ככל שהמסעדה יותר יוקרתית ככה גם עולה מספר ימי הסטאז' אני בעד ללמוד אבל לא לשלם על התלמדות זה דבר נורא ובניגוד יש מסעדות אחרות שמשלמות על ימי ההתלמדות מינימום ואף פחות.. ובתום ימי ההתלמדות (חודש + ) הם מעלות את השכר בשקל או שתיים במסעדות לא שמעו על דמי נסיעות, ביטוח, 150 אחוז לשעות נוספות, 150 אחוז לסופי שבוע וחגים אין תנאים כמו שרשמתי בהתחלה!! ודווקא בתחום הזה יש המון המוןןן משמרות כפולות כלומר לעבוד מ-9 בבוקר עד השעות הקטנות של הלילה (משמרת בוקר 9-8 עד 5 ואז משמרת כפולה של מ-5 עד 1 +) שלא לדבר על זה שבשעות האלה אין תחבורה ציבורית וכל אחד כבר אחראי לעצמו!!! ורוב המסעדות בארץ פתוחות בשישבת וחגים אין דבר כזה לא לעבוד לפחות שישי או שבת שלא לדבר על חגים ומה אז גם אז נתקלים בבעית הנסיעות! מי שנכנס לזה צריך להיות מודע... אני בעד להילחם בתופעה שקיימת ברוב המסעדות אבל לרוב לא צריך הרבה עובדים במטבח זה מצומצם ל-3-8 אנשים למסעדה (לא כולל השותף כלים) ככה שאם עושים בעיות מעדיפים להעיף אותך עוד לפני תום ימי ההתלמדות!! אולי זה בגלל שהמסעדות זה תחום של היום המסעדה פתוחה מחר היא כבר נסגרת
 

שיר ורד

New member
אז לאן הולך כל הכסף שאנחנו משלמים

מכירה את העובדות המאכזבות
בגלל שאני באה מהתחום של עבודה במטבח במסעדה ועכשיו אני מוטלת והתלבטתי אם להמשיך לעבוד בתחום הזה אז אין תנאים !! אולי בבתי מלון זה אחרת אבל ידוע לי בוודאות שגם אחרי שמגיעים לרמה מאוד גבוהה אחרי וותק אחרי עלייה בדרגה (מפס קר לחם ועוד..) וגם אם האחריות עולה זה לא משנה דבר בתחום הזה ורמת השכר גם כן לפעמים אינה משתנה תלוי במקום.. מי שעובד בתחום צריך "להתרגל" או שלא יעבוד בתחום הזה מניסיון ברוב המסעדות הגורמה שנחשבות לטובות ביותר יש אפילו דבר שנקרא סטאז' כולנו מכירים את זה אבל בתחום המסעדנות זה נקרא עבודה בחינם ככל שהמסעדה יותר יוקרתית ככה גם עולה מספר ימי הסטאז' אני בעד ללמוד אבל לא לשלם על התלמדות זה דבר נורא ובניגוד יש מסעדות אחרות שמשלמות על ימי ההתלמדות מינימום ואף פחות.. ובתום ימי ההתלמדות (חודש + ) הם מעלות את השכר בשקל או שתיים במסעדות לא שמעו על דמי נסיעות, ביטוח, 150 אחוז לשעות נוספות, 150 אחוז לסופי שבוע וחגים אין תנאים כמו שרשמתי בהתחלה!! ודווקא בתחום הזה יש המון המוןןן משמרות כפולות כלומר לעבוד מ-9 בבוקר עד השעות הקטנות של הלילה (משמרת בוקר 9-8 עד 5 ואז משמרת כפולה של מ-5 עד 1 +) שלא לדבר על זה שבשעות האלה אין תחבורה ציבורית וכל אחד כבר אחראי לעצמו!!! ורוב המסעדות בארץ פתוחות בשישבת וחגים אין דבר כזה לא לעבוד לפחות שישי או שבת שלא לדבר על חגים ומה אז גם אז נתקלים בבעית הנסיעות! מי שנכנס לזה צריך להיות מודע... אני בעד להילחם בתופעה שקיימת ברוב המסעדות אבל לרוב לא צריך הרבה עובדים במטבח זה מצומצם ל-3-8 אנשים למסעדה (לא כולל השותף כלים) ככה שאם עושים בעיות מעדיפים להעיף אותך עוד לפני תום ימי ההתלמדות!! אולי זה בגלל שהמסעדות זה תחום של היום המסעדה פתוחה מחר היא כבר נסגרת
אז לאן הולך כל הכסף שאנחנו משלמים
תמורת ארוחה פשוטה במסעדה?
 
מצב
הנושא נעול.
למעלה