עזרה בבקשה...ארוך

talush10

New member
עזרה בבקשה...ארוך

שלום רב. בתי בת חמישה חודשים, יונקת ומאז שחזרתי לעבודה (לפני כחודש), מקבלת חלב שאוב בבקבוק. לפני שחזרתי לעבודה היא כבר ישנה טוב בלילה - בערך מ - 21:00 ועד 07:30 בבוקר, היתה קמה פעם אחת בלבד לאכול, ובמשך היום אוכלת טוב כל שלוש שעות. בימים הראשונים לחזרתי לעבודה היא אכלה טוב מבקבוק בבוקר (150CC פעמיים או שלוש), וינקה בשאר היום והלילות עדיין היו בסדר. לאחר כשבוע משהו השתבש, וכעת היא בקושי אוכלת מבקבוק בזמן שאני בעבודה (עד שאני מגיעה אחרי הצהריים אוכלת בסה"כ 150CC), ואוכלת המון בלילה (3-4 פעמים). גם כשאני בבית במשך היום, כמו בשבתות וחגים, היא כמעט ולא אוכלת בבקרים: היום למשל היא ינקה ב - 4:30 בבוקר ושוב רק ב - 12:30 בצהריים. ברור לי כי היא הזיזה את הזמן שבו היא לא אוכלת לבוקר במקום בלילה, והיא משלימה ארוחות בלילה. את השינה היא לא הזיזה - היא מאד עירנית ושמחה בבוקר, ובלילה בין כל הארוחות הרבות היא ישנה. אני מאד רוצה להמשיך להניק אבל אני לא אחזיק מעמד עם הנקה כל הלילה ועוד ללכת לעבודה בבוקר ולהישאר שפויה כל היום (יש לי גם ילד בן 3.5 שזקוק לי עירנית...). זקוקה לעצתכם כיצד להזיז לה בחזרה את זמן הארוחות, לפני שאני מתייאשת סופית מהנקה.. בתודה מראש וחג שמח!!!!

1טלטלים

New member
אין פתרון

מלבד לזרום איתה ולקוות שהיא תשנה לבד את התבנית(לתינוק אין תבנית קבועה,הוא גדל ומתפתחת ומה שהיה מתאים אתמול לא תמיד מתאים היום
...אני מבינה לליבך,שזה מאוד קשה ,חוסר שינה מקשה על פעילות במהלך היום,אם יש לך אפשרות להעזר בסובבים אותך עשי זאת (אפילו עם בנך הבכור)עד שתקופה זאת תעבור...ברור,שהיא מנסה להשלים שעות אמא (הנקה תכופה יותר בלילה,גם בלילה זה משעמם יותר,שום דבר מעניין לא קורה,ביום-היא ערנות וערה יותר למה שמתרחש סביבה,היא לומדת דברים חדשים,תינוקות עושים זאת וזה בד"כ מוביל ליניקה במקבצים והפסקה ארוכה או יניקה תכופה יותר בלילה). מה עוד?מה המצב של טיטולים?משקל?התפתחות? ניסית להניק אותה במיטתך בלילה? אין פתרון אחד מושלם ומתאים,ואני גם לא בטוחה שגמילה שלה מהנקה יזיזו בחזרה את שעון הארוחות... :),אני גם לא בטוחה שזה יאפשר לך /לה שינה לפרקי זמן ארוכים יותר.אל איוש ! (כאמא לא ממש חדשה את בוודאי יודעת שתקופות כאלו ואחרות גורלן לחלוף ולהתחלף בתקופה אחרת )...
תעדכני,

talush10

New member
תודה רבה על התגובה...

הפתרון של גמילה מהנקה יאפשר לבעלי להאכיל אותה בנוסף אליי, וכך אני אוכל לישון מעט יותר. אני יודעת שזה לא אומר שהיא תפתח מרווחים גדולים יותר בין הארוחות. דווקא מהבן הגדול אני יודעת מה זה חוסר שינה מהיום שנולד ועד שהיה בן שנה כך שבמקרה שלה, זה שהיא ישנה כבר טוב יחסית היה הקלה גדולה. עם הגדול השינה היתה כל כך גרועה שבאמת הפסקתי להניק כשחזרתי לעבוד כי לא הצלחתי להתמודד עם העייפות ובעלי מאד עזר בלילה, כשבהנקה הוא פחות יכול לעזור. לגבי הקטנטונת, בהתחלה היא הפכה את הימים והלילות אבל זה היה מסודר כבר שלושה חודשים ולפני חודש שוב התבלגן...דרך אגב, היא גם התחילה שוב לעשות קקי בלילה, דבר שלא היה מאז שהיתה בת חודש , אבל זה לא פלא בהתחשב בכמות הארוחות בלילה... חוץ מזה, החיתולים מלאים, היא עולה במשקל (אותו אחוזון מאז שנולדה), ומתפתחת יפה מאד. חברה הציעה לגמול אותה מהנקה בלילה עם מים, זה לא כל כך נראה לי , אבל העייפות קשה לי מאד (אין לי עזרה) וזה כמובן משפיע על כל ההתנהלות בבית.

1טלטלים

New member
מבינה מאוד לליבך

תראי,החלטה היא בסופו של דבר בידך...
הרבה הצלחה ואל איוש!

this is normal when mom goes back

to work. If the baby does not see you most of the day, she will make sure that she sees you more often at night. Many mothers found that bringing baby into bed with you will give her the security that you are nearby and she will sleep better and so will you. try to feed her more often in the afternoon when you get home. She misses you during the day, so give her more mommy time before bed.​

למעלה