עזרה בבעיית מקרקעין

מברר1

New member
עזרה בבעיית מקרקעין

שלום לכולם, יש לי בעיה,אני מקווה שתוכלו לסייע לי בדבר מה.יש בידי משפחתי נכס כבר למעלה מ50 שנים,אך נכס זה לא היה בשימוש אלא כמחסן ולכן מנהל מקרקעי ישראל טוען כי הנכס אינו שלי ועל כן תובע אותי .הנכס היה בבעלות אבי שכעת הוא לצערי הרב חולה אלצהיימר ועל כן לא יכול להעיד וכמו כן אין ביכולתי למצוא את המסמכים שיוכיחו זאת.מס' עדים (שכנים וכד') העידו בבית המשפט על קיומו האמיתי של הנכס במשך כל אותן שנים. כל מה שאני רוצה הוא לסיים את הפרשה המצערת הזו,משפחתי היא משפחה שכולה וכל ההתעסקות הזאת ממש לא מתאימה לנו לאור מצבנו הכלכלי והנפשי הקשה. השאלה שלי אם יש משהו שאני יכול לעשות,אין לי בעיה אפילו לקנות את הנכס מהמנהל ורק שעניין זה יבוא על סיומו,יש לי זכות חוקית כלשהיא לקנות את הנכס ללא מכרז ? ובכלל ...מה ביכולתי לעשות במצב זה שאיני רואה את סופו והוא רק מוסיף סבל רב על משפחתי ?

מברר1

New member
קודם כל תודה שהגבת

איזה אינפורמציה חסרה לך בדיוק כדי להבין את המקרה לפרטיו ? בגדול אני שואל ברמת העקרון,כלומר אם יש מצב שבו יש לי נכס שלא היה בשימוש הרבה שנים ובעל אותו נכס אינו יכול להעיד בבית משפט עקב מחלה,אגב השופט החליט שאני והמנהל נגיע לפשרה,מבחינה עקרונית במצב כזה אני יכול לבקש לקנות את הנכס ללא מכרז ? בגדול מה עושים במצבים כאלה ? אני חושב שיש לא מעט מקרים שכאלה,אם אפשר עוד שאלה - עד שנבדק בפוליגרף ויצא כמובן דובר אמת,מה המעמד של זה בבית משפט? מייחסים לזה חשיבות גדולה ? שוב תודה

אם הנכס הוא שלך

מדוע אתה צריך לרכוש אותו? לגבי פוליגרף: אם יש הסכמה לכך, הוא עשוי להוות ראיה אפילו מכרעת. אם לא, הוא יהיה ראיה ככל הראיות.

מברר1

New member
אז קודם כל אני אפרט

יותר מה בדיוק קרה : לאור מצבה הקשה של המשפחה החלטנו להפוך את הנכס שהיה ביעודו מחסן לעסק לטובת פרנסה,האיזור הוא איזור ישן המבנה גם הוא ישן ולאור זה החלטנו בהתייעצות עם מהנדס בכיר (שמאוחר יותר גם העיד לטובתנו בבית המשפט) לחזק את יסודות המבנה לאחר זה ביקשנו מהעירייה לקבל היתר ורשיון לפתיחת עסק.לאחר שהעירייה בדקה ברישומיה נאמר לנו כי עלינו לגשת למנהל מקרקעי ישראל בגלל ששטח זה בבעלות המנהל,לאחר שפנינו בתום לב למנהל הסתבך כל המצב עד שנכפה עלינו לתבוע את המנהל לגבי הנכס שברשותנו עקב כך שהם הגיעו להרוס את המבנה,ורק באמצעות המשטרה הצלחנו לעצור אותם (לא היה להם צו) בגלל תמימות ואי התמצאותנו במצבים כאלה המנהל הוציא נגדנו צו כי תוך שבועיים אנחנו אלה שאמורים להגיש נגדם את התביעה ולא להפך. מדוע אנחנו רוצים לקנות נכס שלמעשה שייך לנו ? כיום אנו מתעסקים בתיק העיקרי שעניינו הוא זכויותנו בנכס לאחר שבתיק הראשון הפסדנו והיתה החלטה להרוס את הנכס,לאחר שהגשנו ערעור בבית המשפט המחוזי השופטת טענה שאם נזכה בתיק העיקרי המנהל יצטרך להחזיר את המבנה לקדמותו. עקב זה שהפסדנו בתיק הראשון ואלו כיום ההוכחות שבידינו של 4 עדים ובדיקת פוליגרף הוחלט ע"י התייעצות שהסיכוי היחידי שבידינו הוא לנסות ולהגיע לפשרה. שאלתי היא לגבי הנכס,הננו משפחה שכולה שהחזיקה בנכס כ50 שנה,אבי הוא בעל הנכס,נכה וחולה אלצהיימר עקב היותו פגוע איבה ואין תקשורת איתו,עקב המצב הנ"ל אנו פטורים ממכרז ? הגשנו בקשה למנהל להגיע לפשרה בנוכחות שמאי מטעמם ובקשתנו היחידה שיפטרו אותנו מהמכרז...פשוט זאת הברירה היחידה שנותרה לנו כדי שלא נפסיד נכס בעל חשיבות גדולה למשפחה ומשמש כמקור עיקרי לפרנסה עקב מצבה הקשה של המשפחה וכרגע יש תורם שמוכן לסייע למשפחה לקנות את הנכס מהמנהל ורק כדי לסיים את הפרשה,ברור שזה קצת אבסורד לקנות נכס ששיך למעשה לנו אך זאת הברירה היחידה שנשארה לנו. לגבי הפוליגרף - לא היתה שום התנגדות מצד המנהל,הדילמה בתיק היא לא לגבי קיומו או אי קיומו של הנכס אלא לגבי מיקומו בגלל שהאזור ישן מאוד ולכן העדים מתמקדים במיקום ולחיזוק התצהירים שהוגשו לבית משפט החלטנו את אחד מהעדים לבדיקת פוליגרף לחיזוק העדות במיקומו המדויק של הנכס. ע"פ ידיעתך,היו מקרים שהוכרעו ע"י עדות פוליגרף ? האם יש לך המלצות לכיוונים נוספים שיסייעו לנו ? בספטמבר התיק מובא להוכחות וכיום התיק וכל מה שבידינו -פוליגרף ותצהירים הועברו למנהל בכדי להגיע לאיזשהוא הסדר פשרה בהמלצת בית משפט,זה שבית המשפט המליץ להגיע לפשרה מלמד על יתרוננו או שזוהי פעולה שכיחה של בית המשפט ברוב התיקים ?

למעלה