עזרה בבחירת קטע

• פותח הנושא Frgr
  • פורסם בתאריך

Frgr

New member
עזרה בבחירת קטע

עוד בערך חודשיים יש בחינות למגמת מוזיקה, ואני צריך לנגן קטע ג'אז (או משהו בסגנון) על גיטרה. יש לי בעיה לבחור קטע אחרי שחרשתי המון ואני מכיר לא מעט קטעי ג'אז אבל עדיין לא מצאתי קטע מתאים. אני מנגן שנתיים בערך על גיטרה, אז חשוב שלא יהיה קל מידי אבל גם לא קשה מידי. אני מעדיף שהקטע יהיה די קצר, בסגנון של דקה פלוס מינוס. אם יש למישהו עצות לקטעים כאלה זה יהיה נהדר, תודה מראש

יאסון1234

New member
אוי אוי אוי

תלמד עם מורה רועי זאת הדרך היחידה למצוא קטע ולבצע אותה ברמה מספיקה! חח וקח משהו מרשים ויפה כי זה עוזר מאוד ותלמד תווים כמו גדול ובעיקר והכי חשוב תעבוד על שירה נקייה זה עושה את זה לסימה !

Frgr

New member
המורה שלי מאכזב ../images/Emo13.gif

כבר דיברתי איתו על זה וקטע שהוא הציע לא ממש מצא חן בעיני, הוא אמר שהוא יביא לי למחרתיים ונראה, אבל ברור שאני אעבוד איתו על הקטע שאני אבחר. תווים אני בערך יודע אבל ברור שאני עוד אתאמן על זה. עם השירה אני גרוע -_-

Adidason326655

New member
בני, הקשב נא.

שמעתי קטע שנדלקתי עליו, ואני גם יודע מה הנטייה של מקבלי המגמות במגמה בכצה, ככה שזה יעבוד אבל תנגן גם את הסולו : Four On Six של Wes.

Frgr

New member
מייגע ללמוד את זה

זה ארוך, אבל זו אפשרות אם לא יהיה לי משהו יותר טוב. וסעמק איתך, די לקרוא לי בני!

Frgr

New member
כן זהו

רוצה שאני אזכור שיר של 8 דקות בזמן שהוא לא זוכר איך קוראים לי! רבאק

loomer4

New member
הקטע בג'אז

הוא שיש את ה"הד", מלודיה ראשית אם תרצה, והיא לא מאוד ארוכה, בד''כ תהיה בין 30 שניות לדקה, ואחרי זה על ההרמוניה של ההד (בד''כ על אותה הרמוניה) יהיו אלתורים, (אני מדבר פה על הג'אז הסטנדרטי), כך שאתה יכול לקחת מלודיה מסויימת לאלתר עליה על קורוס אחד ולסגור עניין. אם אתה רוצה לעשות משהו בלי אלתור (וחבל, חלק גדול מאוד בג'אז אם לא הגדול ביותר הוא האלתור), תקח איזה קטע של ג'ו פאס מהאלבומים של Virtouso ותנגן את זה, תנסה אולי את הביצוע שלו לRound 'midnight

Frgr

New member
שמע אלו הבחינות

אני לא יכול לשנות את אופן הבחינה, החלטה שלהם :) את ראונד מידנייט ניגנתי בגרסה של מיילס עם המורה שלי, זה שונה? טוב, אני אוריד את האלבומים ונראה :) תודה רבה.

למעלה