עזרה בבחירת עדשה

Natz Natz

New member
עדשות רחבות זווית?

שלום רב לכולם אני מעוניין בעדשות רחבות זווית לניקון רפלקסית. אני מתעניין בעדשות לצורך צילומי נוף בעיקר ואולי גם לצורך צילומי מיקרו. תודה על ההתייחסות. מה שעומד על הפרק הן עדשות של ניקון וסיגמה. פירוט ניקון 14mm f/2.8D -> 14 elements in 12 groups -> angle 114 -> distance 8 ft 18mm f/2.8D -> 13 elements in 10 groups -> angle 100 -> distance 0.85 ft 20mm f/2.8D -> 12 elements in 9 groups -> angle 94 -> distance 0.85 ft פירוט סיגמה 15-30mm F/3.5-4.5 EX aspherical DG DF ->17 elements in 13 groups -> angle 110-71.6 17-35mm F/2.8-4 EX aspherical ->15 elements in 14 groups -> angle 103.7-63.4 20-40mm F/2.8 EX aspherical DG DF ->17 elements in 13 groups -> angle 94.5-56.8 14mm F/2.8 EX aspherical HSM->14 elements in 10 groups -> angle 114.2

לא מוזר

אני רוצה לקנות עדשה ted המליץ על סיגמה 15-30 או ניקון 18-35 ומה שמוזר שעל הניקון רוצים 408$ ועל הסיגמה 420$....???? ועוד דבר, בשני העדשות קוטר העדשה תמיד יהיה אותו דבר או שיש נגיד ניקון 18-35 שהקוטר שלה 66MM ואותו עדשה עם קוטר שונה?

dafyi

New member
טמרון 28-75 צמצם 2.8

האם מישהו משתמש בעדשה הזו על רפלקס דיגיטלית ויכול להעלות דוגמאות? האם יש למישהו לינק למבחן רציני לעדשה זו ( גרפים ומספרים בדומה למבחנים של PHOTODO )? אני לא הצלחתי למצוא , אשמח לעזרה. תודה

צלמניה

New member
עזרה בבחירת עדשת זום

המצלמה הישנה שלי (פוגי 602) הפסיקה לעבוד. החלטתי לרכוש את הקנון 300D עם העדשה הסטנטדרטית שלהם 28-55. קבלתי הצעה סבירה מפוטופילם. אני צריך עדשת זום והציעו לי 70-300 או 110-300 של סיגמה וכן אני צריך עדשה ביניים לתחום שחסר לי. החלטתי לרכוש את הציוד בארץ. עדשה הזום נועדה לצורכי צפרות (300 מ"מ כפול 1.6 נותן קרוב ל 500 מ"מ) את עדשה הביניים לצילום משפחה ונופים. אם משהוא יכול להמליץ על סוגי עדשות במחירים סבירים (עדשת זום כ 1500 ש"ח) לצרכים שהגדרתי או שחושב שיש משהוא יותר טוב (בתחום המחירים המוגדר) אשמח לקבל סיוע ועזרה. תודהב למשיבים ולעוזרים.

ted

New member
הניקון 14 מ"מ מעולה. קלאסית ויקרה

מאוד. הסיגמה 14 מ"מ לא רעה, אבל הניקון אוכלת אותה בלי מלח מבחינת איכות. מאידך, הסיגמה 15-30 טובה מאוד, זומית ומחיר פחות מחצי מהניקון. הייתי הולך עליה בגלל יחס המחיר לביצוע. הניקון 18 מ"מ גם אחת המעולות בקולקציה שלהם, אבל אם הייתי צריך כבר ללכת ל 18, הייתי בוחר ב 18-35 של ניקון.

אין שום קשר-כל דגם והקוטר שלו

ולשאלתך: אם מצלמתך ניקון - הייתי קונה - ניקון. סיגמה-רק כמוצא אחרון.(אף כי הדגם הזה דווקא מוצלח לדעת המשתמשים בו) וכך מרוויחה את כל היתרוןנןת שבמערכת של יצרן מעולה. (אותו הדבר בקנון.סיגמה\טמרון=פשרה) העדשה המתחילה ב15 מ"מ משמעותית דווקא על גוף דיגיטלי-עם פקטור 1.5 - שם גם לא רואים עיוותים בקצוות אם יש כאלו. הקוטר של עדשות הסיגמה הוא אימתני-ואם אתה מאלה המאמינים שפילטר הוא אביזר שלא תוכל לוותר עליו וגם אינך מחליף עדשות לעתים קרובות - אז קח בחשבון שקוטר הסיגמה הוא 82 מ"מ (נדמה לי,או 86,לא בטוחה) והפילטרים יקרים מאוד.רוב בעלי העדשה הזו מוותרים על פילטר,ולאפקטים,יש סלוט אחורי לפילטרי ג'ל. יש הבדלים בין עדשות הניקון: 17-35 ו18-35 מבחינת איכות אופטית,מבנה ומחיר,לפחות לפי מה שאני רואה בירחוני הצילום שאני קוראה. מציעה לחפש מידע לגבי שתי אלו. אם אני לא טועה צמצם 3.5-4.5 באחת מהן ,זוהי העדשה המוצלחת יותר לדעת משתמשיה.אבל אתה מוזמן לבדוק שוב. קוטר הרחבות האלו בקנון הוא 77 מ"מ.בניקון-תראה לפי הדגם. אם תצרף קישור ישיר למפרט טכני של העדשה נוכל לראות מה הקוטר ואולי כמה להבי צמצם (בוקה,ש'מבוקה,מי שזה מענין אותו בעדשה כזו)

מצוינת.אני משתמשת.לא מעלה כי

התמונות אישיות מדי.בינתיים.בקרוב אקבל גם הדפסות ממנה. נסי לחפש בתמונות שהעלה טד-בפורום הסמוך.יש כמה בעדשה הזו. יש דוגמאות בפורומים של קנון. פוטודו לדעתי לא התעדכן כבר כמה שנים,בטח לא לגבי עדשה בת כמה חודשים. נסי בפוטוזון-טבלת ביצועי כל העדשות.אי אפשר לצרף קישור-רק מהעמוד הראשי: www.potozone.de

300D ועדשות.הצילו. גם אני צריך עזרה

החלטתי לקנות 300D. אני מתכוון להזמין מB&H או לחילופין מאמזון (יותר זול). בתור מי שעד עכשיו צילם עם דיגיטלית דמוית SLR ולא היה צריך להטריד את עצמו בשיקולי עדשות, אני הרוס לגמרי. אני כבר שבועיים יושב וקורא בפורומים ב DPREVIEW ואובד עצות לחלוטין. קודם כל, זה נורא יקר. שנית, מה לעזאזל אני צריך? אני חושב לקנות את המצלמה עם עדשת הקיט, כי אחרת לא יהיה לי כסף לרחבת זווית, וחלק מעניין המעבר לSLR (ולו גם דיגיטלית) זה לפרוץ את מגבלות ה- 35 מ"מ בזוית הרחבה. חוץ ממנה, אני מוכן נפשית להשקיע בעדשה נוספת, אם לא תהיה יקרה מדי. למישהו יש המלצות? האם תאילנד זה מקום טוב לקנות בו עדשות, ד"א? בברכה, בן

צלמניה

New member
לא כל כך זכיתי לעזרה

בכל מיקרה חקרתי והגעתי ל 2 עדשות בגמר Canon 70-300 usm או Simga 70-300 APO אז מי שיכול לעזור כאן אשמח. אני מדגש, מדובר בעדשה לצורכי צפרות בעיקר. תודה

שאלתך חוזרת על עצמה ובדיוק על כזו

עניתי - אתמול או שלשום. חיפוש בפורום ימצא אותה. בכל מקרה התקציב שרשמת לא מותיר אופציות רבות,והגעת ליחידות שנותרו. כעת - תחליט ביניהן. אני אישית - מעדיפה את עדשות היצרן,ואני קנון כבר כמה דורות של גופים-ועדשות,ורק במקרים ממש מיוחדים (כמו איזו עדשת טמרון מגניבה
) - בוחרת באחר. אעלה בהזדמנות קישורים לכמה פורומי קנון - גם הם מלאים שאלות ותשובות - בדיוק בנושא הזה - ה'בוער' ביותר,איך שאומרים ו....בהצלחה.

old

New member
בתור חסיד מובהק של קנון

קח את הסיגמא ה70-300 של קנון פשוט גרועה הסיגמה יותר טובה במקרה הזה

צלמניה

New member
תודה רבה

קראתי כל מיני תגובות מעורבות בנושא חלק ממליצים על העדשה וחלק כמוך אומרים שומר נפשו ירחק ממנה מה גם שלסגמה יש מקרו.

ted

New member
לא נתקלתי בטבלאות MTF של העדשה

אבל היא חדה כמו תער ומהירה. כשאני מצלם איתה מאקרו - אני ממקד ידנית, כי יש לה נטייה לברוח מהפוקוס (מיקוד אחורי). אחלה זכוכית כמו שטד נוהג לומר... להלן שתי דוגמאות חסרות ערך צילומי שנעשו במהלך ניסויי העדשה ושצולמו בצמצם 2.8 (מבחן אכזרי!) באורך מוקד מירבי - 75 מ"מ. הראשונה צולמה מרחוק - שימי לב לפרטים ולבוקה.

dafyi

New member
תודה תודה ! ועוד שאלה..

באמת נראה נפלא ,במיוחד לאור המחיר הנמוך שלה. האמת שאני זקוקה לה לצילום מופעים בתנועה ,האם הפוקוס האוטומטי מהיר מספיק,ובמיוחד האם הוא מהיר בתנאי אור קשים?

ted

New member
שתי חיות שונות. הטמרון 24-135

היא עדשה ליום יום בגלל טווח הזום העצום שלה. אופטית היא מעולה כמו ה 28-75 אבל היא חסרה את הצמצם 2.8 לאורך כל הדרך. ב 135 הצמצם נופל ל 5.6 שזה אומר פחות אור, אבל אפשר בהחלט לצלם איתה בצמצם פתוח. רק לשם החשבון - אם נכפיל את אורך המוקד של ה 28-75 עם מכפל X2, נקבל בקצה הטלה 150 מ"מ בצמצם 5.6, כלומר כמעט מה שיש ב 24-135. גם האחרונה יודעת לעשות כמעט מאקרו, בקיצור - שתי הצלחות גדולות של טמרון, שידועה דווקא באי-הצלחות גדולות. העדשה קצת איטית במיקוד, אבל מומלצת כעדשת יום-יום. ו 24 מ"מ זה רחב! לצילומים במקום סגור, להופעות, לפורטרטים וציצים, למאקרו של פרחים - הטמרון 28-75 אידיאלית. לטיולים וצילומי חוץ ולטווח זום גדול, ה 24-135 יותר מתאימה.

LazyGecko

New member
ועל ה 10D ?

יש לי ממש התלבטות בין שני הטמרונים האלו. (בשביל WIDE אני אקנה את ה 18-40 של קנון.)

כל העדשות מסוג L הן מעולות,בלי יוצא

מן הכלל,ובמיוחד אם משווים אותן ליתר העדשות שאינן כאלו - קונסיומר,פרוסיומר,... הן מקצועיות

למעלה