עזרה בבחירת משחק

SongOfHope

New member
עזרה בבחירת משחק

בהמשך להודעה הקודמת שלי בנוגע לטאליסמן, החלטתי לבדוק עוד משחקים נוספים דומים/בסגנון, והייתי שמח לשמוע מכם/ן מה דעתכם/ן. השיקולים העיקריים שלי הם עד כמה המשחק טוב לשני משתתפים (יש לא מעט משחקים שעל הקופסא כתוב שהמשחק מיועד לשני משתתפים, ובמציאות המשחק לא באמת עובד טוב בשני משתתפים, או הרבה פחות טוב מאשר במשחק מרובה משתתפים), ועד כמה הוא מסובך/נגיש. קהל היעד שלי הם אנשים שמוכנים ללמוד, אבל אני לא רוצה משהו מאוד מסובך, ומצד שני לא פשוט מדי. כרגע ההתלבטות היא בין המשחקים האלו: -Runebound -Talisman (הגירסא הרביעית באנגלית) -Runewars -Game Of Thrones: The Card Game (אני לא יודע אם אפשר להחשיב אותו באותה קטגוריה כמו האחרים, אבל הוא נראה מעניין) כמו כן, אם יש לכם/ן משחקים מחברת Wizards Of The Coast שתוכלו להמליץ לי, אני אשמח (לא אשמח יותר מדי כמובן. בכל זאת, פולני). הכיוון הוא למשחק שיתופי, אבל לא מוכרח. אני לא אוהב משחקים שמתרחשים במבוך/צינוק, וכל המשחקים שנתקלתי בהם מהחברה הזו הם כאלו. תודה מראש על העזרה!

אלונסקי

New member
לטעמי

runebound הוא זוועה. סבלתי ממנו מאוד. הוא ארוך בצורה יוצאת דופן למה שהוא עושה והמכאניקה שלו מסורבלת בלי סיבה טובה. טליסמן זה טליסמן. באמת שאין לי מה לספר עליו באופן מיוחד. runewars לא באמת עובד בשני שחקנים. AGOT נחמד אם כי אני מעדיף את warhammer invasion מאותה סדרת משחקים. מwizards לי יש את castle ravenloft ואני חושב שהוא מצויין. יש הרבה שחקנים שמעדיפים מאותה סדרה את המשחקים האחרים בטענה שravenloft בסיסי מדי.

john woo

New member
מוסיף את השנקל שלי

CASTLE RAVENLOFT- אכן מומלץ מאוד, למרות שהוא קשה. במשחק השלישי בסדרה (LEGEND OF DEIZZT) הגיבורים יותר חזקים, כך שיש לך גם אופציה לבחור מה מתאים לך יותר. אם הסגנון של RUNEBOUND מדבר אליך, אז כדאי לך לשקול את WORLD OF WARCRAFT: THE ADVENTURE GAME. לחבר שלי יש אותו והוא מעוניין להחליף/למכור.

SongOfHope

New member
תודה על העזרה

מאכזב לשמוע ש-Runewars לא עובד בשני שחקנים. זה המשחק שהכי עניין אותי מכולם. במשחקים מהסוג הזה אני מעדיף שטחים פתוחים, ולא מבוך/צינוק. זה אולי לא הכי חשוב מבחינה משחקית, אבל מבחינת התמה כן וזה חשוב לי לא פחות. עברתי על המשחקים האלו ולא כלכך התלהבתי. ה-World Of Warcraft: The Adventure Game לא נשמע מעניין במיוחד (הוא נשמע פשוט מדי וחוזר על עצמו). בכל מקרה, אם יש לכם עוד משחקים/חוות דעת אני אשמח לשמוע.

yaronra

New member
יש גם את Mage Knight החדש

יצא לי לשחק אותו באסן - הוא לא קצר, לא זול, ודורש שולחן לא קטן. מצד שני, הוא בהחלט עונה להגדרה של "אפי". מסכים עם אלונסקי ש-Runebound מסובך ללא צורך (בעיקר חוקי התנועה). Castle Ravenloft, לעומת זאת, שעמם אותי עד דמעות. כל תור, חפש את המפלצת הקרובה, זרוק קוביות, ותראה מה קורה. ממילא רוב הנזק ייגרם לך מהקלפים האקראיים (שאין הרבה מה לעשות נגדם) ולא מהמפלצות. כולנו שמחנו מאוד כשניצחנו (כי המשחק נגמר).

john woo

New member
CASTLE RAVENLOFT

אכן תארת בצורה נכונה את מכניקת המשחק. אבל, כדאי לשים לב גם לנקודות הבאות: 1) יש את המשחק השלישי בסדרה שיצא לא מזמן. הגיבורים משמעותית יותר חזקים כך שיותר קל להתמודד עם מה שקורה לרעתך במשחק. 2) ישנם משחקים שמיסודם הסיכוי הוא לרעת הגיבורים. כך למשל את ארקהם הורור. התחושה במשחק היא שרוב הסיכויים שהגיבורים יפסידו, אבל עדיין יש את ההרגשה של לנצח כנגד כל הסיכויים. SPACE HULK: DEATH ANGEL, גם כן נותן את התחושה הזאת. 3) ב-BGG ניתן לקרוא כי הרבה התאכזבו מהמשחק. הגדירו אותו בצורה טובה כ"קינוח" ולא כ"ארוחה עיקרית". הרבה אנשים חשבו שיקבלו דבר אחד, וקיבלו דבר אחר לגמרי. המטרה בסדרת המשחקים הזאת היא לתת לך את התחושה של מבוכים ודרקונים בשעה עד שעה וחצי של משחק. ופה בעצם לפי דעתי, הגדולה של המשחק. הוא אכן מספק את התחושה הזאת. בגילנו המופלג כשיש משפחה ועבודה, אין זמן להשקיע בתחביב כמו מבוכים ודרקונים. אפילו DESCENT, שאנחנו מאוד אוהבים, לא רואה אצלנו זמן שולחן פרט לחופשים. בשבילי הסדרה החדשה של D&D מספקת את הגירוד להרוג כמה יצורי פנטזיה ולהציל את הממלכה כמה פעמים בשבוע. 4) המשחק הזה נגיש לקשת רחבה של גילאים. יכולים לשחק בו בני 7 יחד עם בני 50. בנוסף, מרבית החוקים ברורים באופן שלא מצריך לחזור ולעיין בחוברת ההוראות של המשחק. יצא קצת ארוך, אבל הרגשתי שאני חייב להגן על סדרת המשחקים הזאת :)

SongOfHope

New member
תודה על התגובה

אשמח לשמוע עוד על runebound ועל runewars. כרגע אני מתלבט בין שניהם כשאני נוטה יותר לכיוון runebound. אני חושב שהוא מתאים יותר למה שאני מחפש, מבחינת התאמה לשני שחקנים ומבחינת מורכבות.

raviv n

New member
מה הקשר ?

לפי הפוסטים שלך אני מבין שאתה מחפש משחק הרפתקאות. Runewars הוא בכלל משחק אסטרטגיה של הנעת כוחות על מפה ושליטה במשאבים. לפי הביקורות ב BGG הוא דווקא עובד מצוין בשני שחקנים, אבל לא נראה לי שהוא עונה לדרישות של מה שאתה מחפש.

SongOfHope

New member
אני מחפש

מה שמעניין, בלי להיכנס ליותר מדי הגדרות. קראתי באמת גם ב-BGG על המשחק בשני שחקנים, וזו אחת הסיבות שאני מעוניין במשחק.

juggernaut1

New member
זה משחק מיניאטורות

שזה אומר שהחבילה הזו מכילה שני צבאות מלאים למשחק אחד מול השני ומהווה בעצם "תמריץ" לשחקן לקנות עוד מיניאטורות וללמוד את חוקי המשחק המלאים. הבעייה במשחקי מיניאטורות היא שהם מעניינים רק אם יש קהילה של שחקנים שתומכת אותם במקום שבו אתה משחק. אני לא מכיר אף שחקן של HELLDORADO בארץ.

Diabolic

New member
שטויות

תקרא טוב מה כתוב באתר . ולא ראיתי למשחק הזה שום תוספות . המשחק מתרחש בעולם של Helldorado והוא מיועד ל-2 שחקנים. והוא היה מועמד למשחק לוח הטוב ביותר ל-2 שחקנים. תאור המשחק: Claustrophobia is an adventure game set within the universe of Hell Dorado. It allows two players to recreate the battles taking place in the underground tunnels below New Jerusalem. One player will be playing a group of determined Humans, while the other will be controlling an almost infinite army controlled by demonic creatures.

liquidlogic

New member
יש לי אותו ושיחקנו אותו פעם פעמיים

המשחק מושקע מאד מבחינת עיצוב (מיניאטורות וגרפיקה וכו') ולמי שאוהב את הג'אנר של DOOM או LAST NIGHT ON EARTH ודומיהם הוא יהיה חביב ביותר. אני נהניתי, אבל אני רחוק מלהגדיר אותו כמשהו הקרוב למשחק הלוח הטוב ביותר לשני שחקנים :)

juggernaut1

New member
זו פשוט שיטה

להכניס אנשים שלא מכירים את העולם להתעניין יותר במשחקים אחרים של החברה. silent death למשל, הוא משחק בפני עצמו (מצוין אגב) שלא מפסיק לקשקש בחוברת ההוראות על האפשרויות של ה dreadnought שאפשר להוסיף לו מהליין של המיניאטורות של החברה. dust tactics - אותו דבר, זה משחק קופסא מלא עם המיניאטורות של של המשחק DUST, עם המון רפרנסים למשחק המיניאטורות. ויש עוד משחק, malifax (נראה לי שככה כותבים את זה) שיש לו "משחק לוח" שנועד להכניס אותך לעולם. זה פשוט קל יותר להכנס למשחק מיניאטורות חדש כשיש לך כבר ערימת מיניאטורות שכבר קנית ואהבת את השיטה.

juggernaut1

New member
חשבתי להציע את המשחק הזה מהרגע שראיתי את הבקש

אבל לא הייתי בטוח שזה יקלע. יש משחק מאוד לא מוכר בארץ שלדעתי זה פספוס שאין לו תפוצה רחבה יותר כאן, מבחינת התאמה לשני שחקנים הוא הטוב ביותר שנתקלתי בו, אולי כדאי שתנסה אותו, puzzle strike. http://boardgamegeek.com/boardgame/67928/puzzle-strike שיטה טובה מאוד ופשוטה, תחרותי ביותר ומאוד מהנה. אני אישית שרוף על המשחק ומשחק המון באינטרנט באתר fantasystrike.com. יש שם הוראות למשחק ואתה יכול לשחק בגרסה המלאה בחינם ללא הגבלה מול המחשב/שחקנים אחרים. המשחק מוגדר בין 2-4 שחקנים, אבל הוא ממש בנוי ל-2 שחקנים. יש לי גם עותק פיזי שלו, ואני לא מצטער לרגע.

SongOfHope

New member
את האמת שאני מכיר את המשחק

בגלל שהוא מבית היוצר של Yomi (אני חושב שיש בהם את אותן דמויות), אבל לא שיחקתי בו.

SongOfHope

New member
אני בטוח אנסה אותו באתר

כמו שעשיתי עם Yomi. מאיפה קנית אותו וכמה הוא עלה? אולי נצליח לארגן אפילו משחק, אני יותר מאשמח לשחק אותו.

juggernaut1

New member
להשיג אותו היה סיוט לא קטן

מאחר ויצאו רק כ-1000 עותקים בהדפסה הראשונה, וכולם יצאו בארה"ב... למזלי קרובי משפחה באו לבקר בערך האותה תקופה, ודאגתי שעותק של puzzle strike ושל yomi ישלח אליהם לפני הטיסה
. כעת ניתן להשיג אותו עם חבילת ההרחבה באיזשהו דיל באמזון, תבדוק שם. אני אשמח לשחק איתך כמה משחקים, הוא יחסית קצר, אז אין בעייה של זמן מבחינתי, מאיפה אתה בארץ?

למעלה