עזרה בבחירת מקצוע

אליק23

New member
עזרה בבחירת מקצוע

בס"ד שלום, אני בן 25, נשוי + 2, ולמדתי בישיבה עד לפני שנה. לפני כשנה התחלתי לעבוד כעוזר מנהל אדמניסטרטיבי של מוסד חינוכי גדול. כעת, יצאתי לשרות צבאי מקוצר, ואני מעוניין להתחיל ללמוד מקצוע. אני מתלבט מאד באיזה מקצוע לבחור: א. יש שני תחומים שמושכים אותי - ניהול (בו אני עוסק עכשיו) ומחשבים (תחום די רחב, שגם בו יש לי נגיעה). ב. מבחינת כישוריי - בתיכון הייתי מוכשר ב"ה בכל המקצועות, מלבד מקצועות המתמטיקה. ג. חשוב לי ללמוד מקצוע שאוכל להתקדם בו ולהתפתח בו, ולמצות בו את עצמי, לצד פרנסת משפחתי. אשמח אם תוכלו לתת לי כיוון - איך לבחור, בהדגשה על על אופי המקצוע, והביקוש אליו במשק. תודה רבה לכם! אליק

"מלבד מקצועות המתמטיקה"

משמע,*אל* תלך ללמוד מדעי המחשב באוניבסריטה/מכללה, לתואר ראשון... מה כן?לא יודע,אבל גם רבים וטובים שאוהבים מתמטיקה שוברים שיניים בקורסי בסיס של מדמ"ח באוני'... וחוצמזה,חכה תשובה מוסמכת של הדסניקים

אליק23

New member
מה דעתך

על שילוב של מדעי המחשב עם ניהול(יש כזה מסלול באו"פ)? יכול להיות ששם המתמטיקה יותר light...

בחירת מקצוע

לצורך לימודי מדעי המחשב ברמה אקדמית, יש צורך ברמה טובה במתימטיקה. (יש דרישה ל-4 יח"ל במתימטיקה בבגרות). גם לתחומי ניהול שונים נדרשת יכולת מסוימת בתחום, אולם הדרישה פחותה מזו של מדעי המחשב. בחירת מקצוע הינה צעד חשוב המשפיע על הפרט בהיבטים רבים. מומלץ לקחת בחשבון מכלול שיקולים: גורמים פנימיים שלך, כגון: כשרים, נטיות, תכונות, צרכים, ערכים, שאיפות, אורח חיים וכו', וגורמים חיצוניים, ביניהם משך הלימודים, דרישות קבלה, תכני הלימוד ותכני העבודה ועוד. ישנם מקצועות רבים שניתן ללמוד. כדי לסייע לך נדרש מידע רב יותר עליך, ולכן יש מקום לשקול יעוץ בבחירת מקצוע במקום המתמחה בכך (כגון מכון הדסה).

למעלה